Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 5 januari 2017

Den globala finanseliten utsatte Indiens fattiga för ett lömskt bakhåll

Författaren Lena Hofves FB-sida har en energisk genomströmning av länkar av vilka vissa ger rent chockerande inblickar i hur den Globala Eliten driver med världens befolkning och behandlar den som skit:

http://www.asia-pacificresearch.com/a-well-kept-open-secret-washington-is-behind-indias-brutal-demonetization-project/5566247


Indragningen med kortast tänkbara varsel av Indiens högsta sedelvalörer i slutet av förra året skapade tydligen stort kaos och ekonomisk panik för många fattiga. Det var exakt det mål det amerikanska etablissemanget hade som avsikt i sitt samarbete med indiska finansdepartementet. 

Alla världens folk ska piskas in i det kontantlösa Visa- och Mastercard-samhället där Eliten kontrollerar allt du har sparat ihop till och tjänar multum på alla dina kreditkort. Nu råkade Indiens fattiga bli offer för Överhetens pilotexperiment som i praktiken var ett knivhugg i ryggen mot Indiens underklass. 

Syftet med att skapa penningbrist var att, som Reinfeldt gjorde i sin terror mot Sveriges sjuka och långtidsarbetslösa, ge de utvalda offren "incentiv" att acceptera sin nya roll som låglöneslavar! I Indien skulle småhandlare och enkelt folk ges "incentiv" att gå över till de för Etablissemanget långt mer lönsamma digitala pengarna. 

Men den tyngre och verkligt cyniska anledningen anges i artikelns början: USA och Indien samarbetar i detta nidingsdåd mot Indiens fattiga för att motverka Kinas allt större inflytande i Tredje världens ekonomi. "Collateral damage" som det brukar heta i Hollywoods filmer som glorifierar mördarnationens tilltag. Bloggens etikett "IT-fascism" lyser här rödglödgad för vilken gång i ordningen?

Jag sade i föregående inlägg att det blir USA som startar det Tredje världskriget men misstog mig tydligen på tidpunkten. De har håller redan på för fullt!


PS. Missa för all del inte den relaterade kommentaren från den antiglobalistiska författarinnan Vandana Shiva på samma sajt. Författare till 20 böcker enligt Wikipedia, hör man vishet i det hon har att berätta om västvärldens vansinne som nu slagit klorna även i Indien (finans- och it-fascisternas försök att kapa Venezuela ledde där till stora folkprotester, indierna betedde sig lika passivt som svenskarna som inte fattar vad de håller på att dras i in för monstruös värld via Löfvens vilja till mer, mer, mer av USA). 

Shiva är född i Vågskålarna för ett kritiskt öga på världens bristande jämlikhet, men när hon talar om en återgång till att "slita för brödfödan" som enda giltiga värdemätare är det hennes Måne i Oxen som talar. 

Vattumannens tidsålder kommer att ha resulterat i den kompletta digitalisering av världen som i princip redan är genomförd, hur sorgligt det än syns. Men Vattumannens emblem visar något som de handfull som idag äger världen ännu inte vågat drömma om: hur de den 0,2 procenten sugs in och elimineras av den globala mänsklighet som i framtiden kommer att ta kontroll över de digitala verktygen som nu ägs av ett litet fåtal.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar