Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 18 januari 2017

Beviset: Statsministern är en högervriden odugling

Jag reagerade på att Stefan Löfven som inte tror det är någon skillnad på höger och vänster fortsätter mörka det faktum att han är en högerman och inte socialdemokrat. Det märks på att han nu blandar bort korten när han säger att "Respekten är stor för den svenska och den nordiska modellen". 

The Nordic Model är borgarnas och nymoderaternas historieförfalskning för internationell export, en förvrängning i liberal riktning av det som vi andra känner som den svenska modellen, med dess skattefinansierade sociala trygghetssystem. Det Löfven nu gör är att söka sitta på båda stolarna samtidigt och tala till både sossar och de borgare som lät sig luras av Schlingmanns och Reinfeldts fulspel. Sverige har i flera år liknat den senaste tidens turbulenta USA och det är högern här i landet som ägnar sig åt falsk propaganda, högern och Löfven.

Faktum är att klanten på det mest övertydliga sätt bekräftar riktigheten i ett sådant blogginlägg som det som häromdagen frågade Är nordisk socialdemokrati den verkliga populisten? Den frågan måste anses besvarad av Löfven själv. Han t.o.m. ekar som en papegoja av mitt inlägg som nämnde och länkade till den historieförvrängande skaparen av begreppet den nordiska modellen.

Frågan som återstår är om Löfven helt enkelt bara är så obegåvad att han inte förstår vad han säger när han rabblar termer som vore de synonymer till varandra. Är det ens Löfven själv som uttalar sig eller någon mindre alert talskrivare?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar