Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 29 juni 2016

En brittisk snobbs karaktärsmord på Nigel Farage


Marina Hyde -
petty, unlovable, essentially terrified
Ukips ledare Nigel Farage står knappast högt i kurs hos vare sig Englands konservativa eller den sjuka röra som är brittisk socialdemokrati efter åren med manhoran och krigsprofitören Tony Blair - den engelska vänsterns urspårning påminner faktiskt en del om det svenska högersosseriet....

Jag jublade tidigare i år när jag upptäckte The Guardians bra journalistik men antingen var det oerfarenhet av att bedöma brittisk politisk journalistisk eller också har tidningen rekordsnabbt blivit kapitalismens fursteslickare efter att dess dåliga ekonomi gick i dagen tidigare i år. Tidningens artiklar låter låter nu annorlunda. Inför Brexit-omröstningen dominerade fientligheten mot ett utträde från EU lika mycket i The Guardian - fordom "mitten/vänster"! - som i någon svensk kapitalistkramande högertidning, ägd av, säg, Bonniers eller Schibsted.

Och nu läser jag en snobbig hora-för-London som fullständigt karaktärsmördar Nigel Farage - i vars horoskop jag för tre dagar sedan såg goda kvaliteter och en definitivt person utvald av ödet (den universella dharman) för att spela en roll i det historiska spelet. 

Skribenten Marina Hyde (hör bara efternamnet - dr. Jekylls onda sida!) skriver kompetent och staplar bilder för det inre sinnet. Faktiskt, hon är en så driven stilist att hon får mig att undra vem i hela Sverige som skulle betala för svensk journalistisk om de hade vett att jämföra nivån i författarskapets hemland och det som gamla Fattig-Sverige producerar, här i Ändens Tid...

Det lustiga är bara att hon själv påminner om de själsdöda bimbos (med tomma ögon) som hon visualiserar en självgod Farage kliva ur limousinen med, eller det småaktiga och skräckslagna ansikte ingen älskar - det ansikte hon menar att Ukip-ledaren representerar Englands med - inför hela världen. Hon verkar plocka allt det sämsta hos sig själv och klibba fast det på Farage!

Att Marina Hyde, som på detta sätt trampar på den majoritet av engelsmännen som fått nog av EU:s fasoner, själv blir exakt det arroganta as som hon stämplar Farage för att vara i en smutsig historia om att han, elitisten, minsann inte är någon vän till Ukips gräsrötter, det missar hon helt i skrivandets passion.

En titt på kolumnisten Hydes horoskop visar en himmel smockfull av negativa och störda budskap. Men det kunde man ju ha förväntat sig... 

Tolkningstips: horoskopet tecknar "smutsig" rationalism.
Den fadda realism som Jord + Luft skapar degraderas
via åtskilliga sekundära omständigheter, samtidigt som
3e kommunikationshuset består Venus stilförmåga.

Djuptolka kan den göra som har lust. Jag noterar bara kort att snobbistiska Stenbocken som måntecken ger ett psyke angripet av Mars-i-Tvillingarna - kanske astrologins värsta karaktärsmördare. Denna hatiskhet (fast uttryckt via Luft, i kommunikationen) blir sedan bärvåg för Saturnus, så att maktfullkomliga Stenbocken i samma andetag angrips även av sin egen härskare! Allt detta utspelar sig i sjätte huset för fiendskap och olyckor, så det är bara att konstatera att Marina Hydes psyke är en enda stor olycka och att hon är sin egen värsta fiende! Vad var det nu hon såg i Nigel Farage? En småaktig och oälskad typ! Se hennes horoskop - där är ju den andliga krymplingen!

Och när man tittar på hennes intelligens - Solen som kognitiv motor (att se världen är detsamma som att återskapa den, moment för moment) - hittar vi denna i ett intressant förhållande till skriftspråkliga och kommunikativa Merkurius i Oxens tionde grad. Dessa två står långt från varandra, men bildar ändå (skulle jag vilja påstå) en diffus mottagare till den onda stjärnan Algols stråle. 

Tydligast är Algols korruption eller Satans anklagelser mot den sena Solen i Väduren, en intelligensfaktor som inte mår värst bra eftersom Vädurens härskare är Mars, som vi redan sett angripa kvinnans psyke. 

Detta är vad jag skulle vilja kalla "a criminally insane person" - begåvad men helt uppfuckad i själ och hjärta. Typen tycks vanlig i journalistkåren där den vassa Mars ger en förmåga till en ond penna - hinduerna var medvetna om detta eftersom de gjorde krigsplaneten Mars till "signifikator" (skt: karaka) för just det merkuriala tredje kommunikations- och mediehuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.