Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 29 december 2013

Rothsteins moderatliknande utfall mot allmosor

 
"Det fria" EU, representant för
en obsolet och ond samhällsmodell
som sätter arbete (löneslaveri) i centrum


Lördagens svenska snackis var onekligen statsvetaren Bo Rothsteins debattartikel i DN om tiggeriet och förslaget att den som ger allmosor skull kriminaliseras likt en sexköpare. Se bara mängden bloggare som vaknade till liv - över tjugo stycken vidhäftade snart DN-artikeln. 

Tiggeri påminner oss om vilket eländes tillstånd västvärldens högerregeringar drivit oss in i och det är aldrig roligt att bli påmind om vad som ytterst är marknadsliberalismens människohatiska system, det system Annie Lööf  återigen och samma dag - hur tom i bollen är hon egentligen? - ställer sig upp och försvarar mot "populisterna" Borg och Björklund.

I mitt eget enkla bidrag hade jag redan skrivit flera stycken som kritiserade Rothstein för att verka ha anammat regeringen Reinfeldts "arbetslinje" - nu skulle tiggarna utsättas för samma hjärtlösa pennalism som högerdårarna utsätter landets egna fattiga, sjuka och arbetslösa för - tills de tar sig i kragen och lär sig känna samhällstillvänt ansvar. Tänk Pavlovs hundar - djävulsdoktrinen behaviorism som lär att människan bara är en dum klump av kroppskemikalier kan och skall drillas till önskat beteende.

Men till skillnad från en del andra bloggar läste jag Rothstein lite närmare och insåg att den parallellen inte höll. Istället noterade jag den tankemässiga förvirring som jag valde att fokusera på. För förvirrad var den här debattexten verkligen och en jämförelse av Rothsteins födelse och DN:s automatiserade publiceringstid 00.05 visar att det här verkligen var hans senaste "15 minuter i rampljuset", fast inte på ett bra sätt.




Det är begripligt att jag först och en eller annan blogg definitivt fastnade på den inkorrekta parallellen mellan Reinfeldts missunnsamma och själviska socialpolitik - se hur transiterna i den yttre planetkretsen (DN-publiceringen) bl.a. innehåller Fredrik Reinfeldts egen Jungfruascendent (självtjänande på ett fult sätt när himmelen överlag indikerar en låg och simpel sälle). Precis som i den föraktfulla statsministerns horoskop ligger också olycksbringaren Mars nära ascendenten och gör "landsfadern" både till en källa till andras olycka (baserad på moderaternas "gynna bara dig själv"-filosofi) och en formidabel "monstermagnet" - dvs. Reinfeldt trampar ner sig allt djupare i skiten för varje ord och gärning. 

Det är därför han numera håller sig maximalt passiv och låter PR-folket försöka stajla hans framföranden. Tiggeri är något han duckar intensivt för, noterade någon bloggare. Och det är naturligtvis för att Mars i Jungfrun i första huset kan läsas på ett mycket ofördelaktigt och troligen sant sätt: Reinfeldts självhat är enormt och han vet att han har en slavs mentalitet. Han vet att han är ett köpt verktyg för Storfinansen, vars skövling av världen resulterar i bl.a. fattiggetton - kåkstäder - som de romerna nu skräpat ner Sverige med. Reinfeldt vet att det är hans rövslickande för stora internationella pengaflöden och multinationella amerikanska företag som håller hela världen gisslan. Hur skulle han ens kunna öppna munnen utan att trassla till det för sig och avslöja rötan i den moderata världsbilden?

Faktum är att Rothstein orätt fick all skit, för min omläsning av debattartikeln visar ju att han klantigt och vekt försöker rikta kritik mot regeringen! I Rothsteins sinne (Månen) som sinnelagshoroskopet här ovan utgår från, är förvisso det onda självtjänandet (Jungfrun) i den onda daimonens hus, och notera hur länge hans text uppehåller sig vid analysen av hur allmosegivandet som ett sätt att freda det dåliga samvetet (naggandet från den onda daimonen) eller som ett sätt att självtjänande söka döva insikten om att man lever ett "litet" Reinfeldt-liv som fegar inför de stora frågorna om det nödvändiga systemskifte som en gång kallades "revolution", men inte nu längre, Storfinansen har en förmåga att sätta "terroriststämpel" på allt som hotar den rådande ordningen!

Jag såg en god intention i Rothsteins debattartikel (vilket majoriteten av de kålhuvuden som kommenterat inte gjorde). Men jag såg också ett intellektuellt vekt utförande, nästan en feghet inför att tala klarspråk och förklara vems felet är att soptippar och kåkstäder växer på detta sätt. 

Transiterna på gårdagens himmel över Rothsteins födelsedagshoroskop är sannerligen intensiva! Se hur publicismens Merkurius och Solen färdas i tät konjunktion i Skyttens 12-13 grad och hur denna flyktiga passage faktiskt kickar igång olycks- och skandalplaneten Mars i 13e graden i Rothsteins eget horoskop.

Hela "resandefolksaxeln" (3e till 9e) är för övrigt helt infekterad på himlavalvet just nu eftersom "förmeraren" Jupiter står mittöver, i utfärdernas tecken Tvillingarna. Det råder med andra ord en ömsesidig reception mellan härskarna över dagturer (Merkurius/Tvillingarna) och långväga resande (Jupiter/Skytten) och Rothsteins födelsehoroskop innehåller som synes också samma aktiverade axel!

Men varför hans text blev så misslyckad beror troligen på en annan transit, som jag själv, född Våg och mer kommunikatören Merkurius i Vågen, har känt av en längre tid nu: tunga gränsdragaren Saturnus släpar sig plågsamt slött genom Vågens tecken och får allt och alla att antingen haverera eller bli slöare och mindre effektiva. Notera hur Rothstein pekar på ineffektivitet mer än en gång.

Exempel ur bloggarens liv med pågående Saturnustransit genom sitt eget soltecken: Ett antal tekniska/elektriska haverier i hushållet gångna år - det är som om all jävelskap kom samtidigt och allt från webbplatser jag driver till kylskåp kollapsat samtidigt. Saturnustransiten gällde även förra julen och då drog jag på mig en flera månader lång lunginflammation (det tog längre tid eftersom jag lät det onda gå ur kroppen på naturlig väg - jag accepterar inte det ruffel och båg som är västvärldens läkemedelsindustri).

T.o.m. min högt värderade stereoanläggning har trasslat konstant sedan jag involverade tillverkaren i en modifikation framtvingad av ett byte av nål på den gammaldags skivspelaren. (Den nya nålen lät illa och avslöjade att säljaren av paketet en gång sålt mig en kombination av nål och tonarm som inte fungerade tillsammans - den nya versionen av nålen var så mycket bättre att missljuden nu hördes oacceptabelt tydligt.)

Två gånger har det brittiska skivspelarföretaget skickat feltillverkade eller felmätta konstruktionsdetaljer - och med ofattbart långa väntetider med tanke på hur små och enkla konstruktioner det rörde sig om. Musik som är min egentligen enda konsumtionslast drabbades perfekt under den passerande Saturnus eftersom det är i närheten av min lyhörda Merkurius i 27 graden alla dessa senfärdiga och klantiga turer med britterna utspelat sig. 


*****

Samma klantighet och avtrubbade tankeförmåga också jag upplevt under Saturnus transit genom mitt liv på sistone - jag kämpar genom tjockan för att alls lyckas skriva något vettigt - tycks vara det som drev fram ett sådant pekoral om tiggeriet från Rothstein. 

Så uselt frammejslade var tankarna att texten bara verkar ha fungerat som projektionsyta för mer eller mindre bigotta läsares egna känslor inför invandring och tiggeri. Att jag genast ville koppla texten till Reinfeldt (men hörde en varningsklocka) är bara ett exempel i mängden.

Nu ser man tydligt att Rothstein föddes med en månascendent som mycket väl kan vara akut begränsad av en räddhågsen och emotionellt svag Venus i protektionismens tecken Kräftan. Eftersom Venus i Kräftan motsvarar talesättet "charity begins at home" - kanhända mot en tiggare som sitter nära ens egen portuppgång, inser man strax vilka problem Rothstein hamnar i eftersom hans egen port (Månen) är kopplad till den snåla och känslokalla Saturnus! 

Ja, Saturnus ger en principmänniska, men likväl finns en brytning mellan Vågens härskare och dess blödigt ängsliga nervvrakstillstånd i Kräftan (bara säker och trygg bakom lyckta dörrar) och den märkligt höga svansföring som principalitetens anförare Saturnus i balansens och den sociala rättvisans tecken Vågen håller sig med. 

Jag tror helt enkelt att tiggerieländet aktiverat Rothsteins "dissociationssyndrom" (Vatten och Luft tenderar att glida förbi varandra och söka leva i olika världar.) Och när "dissociationen" visar sig i svenska politikerhoroskop verkar det nästan undantagslöst handla om förljugna och desinformerande falska människor. De använder sluga glidningar och, likt Reinfeldt, byter försåtligt ämne när de svarar på obehagliga frågor. 

Reportern till Reinfeldt: Brukar du ge till tiggare?
Reinfeldt: Vad jag gör med mina pengar är min ensak.

Sedan svarar den urbota dumme "landsfadern" likväl på frågan genom att säga: "Man kan visa sitt engagemang på olika sätt." Nej, Reinfeldt ger av princip inga allmosor till dem som inte arbetar och tillför samhället något. Mannen är helt utan mänsklig empati - ett själviskt monster som gömmer sig bakom efterrationaliseringar (en partiideologi).

Lustigt nog har Reinfeldt, precis som Rothstein, Månen i Vågen och också Reinfeldt har sinnelagets härskare i en ogynnsam position relativt det goda budskap som Vågen i sig söker förmedla. Den sociala jämlikheten är något hela Reinfeldts sinnelag får ångest inför! Han vill ju inte att människor överlag ska ha det bra, inte för hans skattepengar! Hur kunde svenska folket välja en så avskyvärt självisk och ringa människa? Var vi kollektivt så här låga för åtta år sedan?

Det är också notabelt hur Rothstein publicerar sin "debattartikel" ett dygn när också den odödlighetshungrande demonen Rahu (Drakhuvudet) involveras i den tröga och inkompetenta Saturnus (som i sin tur avtrubbar sinnelaget med resultatet "byfåne" som följd). Texten kan alltså läsas som en korkad och korttänkt men mycket äregirig människas försök att prägla en infekterad debatt. Alltför många hoppar ombord på tog för att söka ära för egen del, utan att ha något genuint klokt att tillföra. 

Äregirighetens Rahu backar sig genom zodiaken och jag är inte överens med datorprogrammet hur detta ska illustreras. 



Tillverkaren skriver inte ut "R" (som i retrograd) på kartan eftersom detta är månnodernas normaltillstånd. I antiken användes talbas 1 - "noll grader" Vågen existerar inte, tecknet börjar med första graden. Eftersom Rahu och Ketu gör entré "baklänges" borde deras retrograda passage genom zodiaktecknet räknas från andra hållet, tycker jag. 

I Rothsteins fall inte 11e graden av Vågen som programmet ritar kartan, utan som 10e graden. (Den genomsnittliga noden ligger exakt vid 10°26' och rör sig således mot Vågens 10e grad.) Men programmakaren har valt att inte vända på zodiaktecknens gradering. Graderna är knutna till tecknet och inte till planeterna. Detta kan man förstå och acceptera. 

Samtidigt finns astrologiska argument för både en Rahu i 11e och i 10e graden. I 11e bildar transiten det triggeravstånd på 1° till måltavlan som här är Rothsteins medfödda Saturnus i 10e graden. Skulle man följa min felfinnande observation har triggeravståndet redan passerats vid debattartikelns publicerande och girighetsdemonen ligger nu exakt på professorns myndighetsplanet Saturnus och söker sin egen ära. 

Jag vill påstå att norra månnoden inte har så lite med mänsklig hybris att göra. Professorn satt i sina orealistiska blå luftslott och skissade på något som skulle ge honom prestige och ära men det blev bara ett pekoral. 

Han uppvisade samma grumlighet som de brittiska maskinsvararvare som trots instruktioner lyckades skicka mig ett aluminiumrör av exakt samma mått som det som redan satt på min skivspelare och först i andra försöket lyckades följa beställningens instruktioner (4 mm mindre diameter) men på andra varvet istället lyckades fräsa ut en annan metalldel 2 cm för kort. 

Saturnus är uppenbarligen stupiditetens planet! Den går i så gamla hjulspår att den i sin tröghet (inertia) inte ens reagerar om önskemål eller specifikationerna frångår "den gamla traditionen". Inte undra på att Saturnus som myndigheter och byråkrati ställer för med förtret för människorna som en gång skapade institutionerna för att bäst betjäna dem själva! Det finns en distinkt brist på intelligens (fritänkande) i Saturnus.  "Jag följde bara order" sade den rasistiska judeutrotaren Adolf Eichmann. (Se kommande snabbjämförelse mellan nazisten och Fredrik Reinfeldt - jämförelser har gjorts tidigare men förtjänar upprepning.)

För att hitta en agerande och levande själ som observerar och förstår måste man gå till Solen, Saturnus komplementära motpol (enligt axeln Vattumannen/Lejonet). Det är därför mänskligheten (Vattumannen) alltid kommer att behöva en levande Konung som dikterar deras väg eller att vara och en i folkkollektivet (Vattumannen) vänder sig in i sitt eget centrum och etablerar kontakt med sin inre Sol - sin egen levande själ!

På den här punkten ser det magert ut för professorn, vars Sol i materialistiska Oxen bara obetydligt förbättrar sin potential genom soldisponenten Venus position i Kräftan. Från total identifikation med mark, pengar och föda till empati med det blödiga och sårbara i en människa. Ovanpå denna materialistiska bas har sedan statsvetaren uppfört sitt sekulära luftslottsbygge vari han resonerar om social jämlikhet. 

Visst! Detta är mer socialt patos är någon självtjänande moderat skulle kunna uppbringa, men socialdemokratins svek mot människan är odiskutabelt. Hon lever inte av bröd och vatten allena! Men försök få högersosseriet att inse detta, anförda av "Arbeit Macht Frei"-rörelsens senaste företrädare, Stefan Löfven. Sverige är ett så intellektuellt efterblivet land att framtiden kommer att skapas av andra, mer andliga folkslag.

Inga kommentarer: