Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 13 december 2013

Mutmisstankar mot Stockholms kulturborgarråd


Madeleine Sjöstedt

...Ni vet, kvinnan som säger att kultur måste vara lönsam för att få existera. Nu verkar det som om hon själv visar hur lönsamt agerande ser ut enligt borgerligt förstånd: låta sig bjudas på dyra kulturevenemang i USA och sedan ge amerikanskt bolag lukrativa kontrakt i Sverige (AB). Tänk om svenska konstnärer kunde fatta att det är så här en slipsten ska dras!

Några dagar efter det här inlägget visar det sig att röster har höjts mot arenabygget för länge sedan. Se SvD.

Om man bortser från Månen i Tvillingarna i det här månhoroskopet fastnar blicken genast för en annan förfärande dynghög: kvinnan är ju bara Jord och Vatten ut i fingerspetsarna. Och vem har vi i EXAKT kontakt med hennes själva identitetsmarkör Solen om inte korrumperaren och frestaren Satan själv!


Satans onda öga ända in i själen!
Här förklädd som Venus - löften om det ljuva livet
bara man gör en liten motprestation....


Det här betyder inte att alla Oxar är Djävulens barn, bara att några av den kommer att möta Frestaren och att den del av dem kommer att landa i helvetet som tack för sitt usla omdöme. Stockholms borgerliga politiker är nog det mest skrämmande pack inkompetenta girigbukar landet någonsin kunnat beskåda.


Teknikaliteter:

Ur sinnelagets perspektiv en satanisk axel mellan "min plånbok" och "andras pengar" (2a och 8e huset).

Stora och lätta pengar (Jupiter) är en verksam ILLGÖRARE men står i åttonde döds- och korruptionshuset. Detta sägs förta något av dess effektivitet. Fan trort!

Vad värre är att den annars goda och även verksamt välgörande Venus (kultur och konst) i tionde makthuset baseras på denna onda och korruptionsbenägna Storfinansiär (läs AB-artikeln och se hur bokstavligen perfekt t.o.m. den oprecisa månkartan matchar förhållandena).

Ska man vara riktigt petig så lyckas inte den omdömesgilla och gränsdragande Saturnus hålla i den här Jupiter som rycker loss och leder loppet. Den är en snabbare planet än Saturnus och ligger längre fram i Stenbockens tecken. Den visar symboliska tecken på att vilja slippa undan de moraliska gränser som Saturnus och Stenbocken sätter. Den ägs av Saturnus men är ond och vill slippa sköta sig. Den VILL bli korrumperad och bli bjuden på lyxiga saker. 

Jag hade en gång en misslyckad relation med en människa med samma slitning mellan Saturnus och Jupiter i död och materialistisk Jord. Den unga kvinnan var en rättshaverist som stal som besatt från arbetsplatsen för att "kompensera sig" för att det var ett skitjobb. Kanske Madeleine Sjöstedt tänker i samma banor? Kanske alla årskullar som råkar få Saturnus och Jupiter i samma tecken i Jordelementet blir oärliga? 

Frågan har varit uppe tidigare, men är orimlig. Så många astrologiska faktorer kan ta udden av den här väldigt allmänna grundtonen som gäller uppemot ett år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.