Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 1 december 2013

Herr regeringschef, varför är du så gemen?Regnfeldt


1977 var jamaicanska vokaltrion HepTones kanske bästa år. Med reggaeproducenten Lee Perry och albumet "Party Time" blev det plötsligt ny glöd i några av gruppens gamla låtar, och gruppens nyskrivna material hade en socialt medveten och politisk udd man sällan hört från de här ljuva stämsångarna.Sången om stormmolnet var så vagt olycksbådande att den kunde illustrera vilka skitförhållanden som helst, men det handlade förstås om usla politiker som inte gjorde vad de borde för att hjälpa alla att ta sig framåt på "The Road Of Life" - ett annat av albumets vemodiga spår.

Helt tydligt vem de adresserar blev det i "Mr. President" som gruppen helt rakt ställde frågan: "Varför är du så gemen? Varför bryr du dig inte om folk?" (Låttexten här)


Det ser nästan ut som en tanke hur den här låten placerats intill en annan på den jamaicanska 12-tumssingeln.

Sångarna kunde ha sjungit direkt till Fredrik Reinfeldt, men han var ännu bara en tolvårig byxvätare 1977, en underlig människa som utifrån övertygelsen han fått med sig upp ur helvetet bekvämt tillbakalutad vid sitt skrivbord låtit Anders Borg slussa över enorma summor av svenska folkets inbetalade skatt till de allra rikaste. Han föddes hatisk till ett socialt, dvs socialistiskt samhälle.

Reinfeldt ville ha helvetet placerat i Sverige, för han kände sig inte hemma i ett land med tankar om solidaritet och vänlighet. "Mätta människor anstränger sig inte tillräckligt hårt för sin överlevnad." Jag tror inte ens Reinfeldt var människa i sitt föregående liv. Hans doktrin är så primitiv att det bara kan vara en krokodil som kravlat vilse i universums vindlingar och återvänt i mänsklig kropp. Räta ut hans falska och invecklade ord och hör hur en rädd och aggressiv reptilhjärna "tänker"!


********

Enda singeln från albumet "Party Time" i Europa var "Sufferer's Time" - ännu mer svårmod från offren för den vite mannens förtryckande livsstil på Jorden.Den sången borde återutges nu, när horder av utblottade européer är på drift från land till land efter arbete för att hålla sig vid liv. Allt Rovkapitalisten givit dem är en bärbar smartfån eftersom slavar måste kunna röra sig snabbt och lätt mellan tillfälliga arbeten. 

Det är bara därför den handhållna datorn lanserades. De dumma nöten till människor suger åt sig precis allt som marknadsförs och köper löften om mer "personlig frihet". I själva verket var det här ett verktyg att ytterligare snärja dem med. Och nu är de totalt avlyssnade också! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.