Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 18 december 2013

Brända jordens taktik

ALDRIG anade jag, som helt missade FRA-debatten 2008 (!), att bloggens förslag till 1974 års nationalhoroskop med midnatt som födelsetimma och Vågen som ascendent skulle visa sig fungera så bra med det indiska cykelsystemet.

Se etiketten Sveriges planetära cykler (f.n. 17 inlägg med detta)

Men efter att ha läst Tele2:s inlägg i SvD om Sveriges vanvett på myndighetsnivå måste man väl ändå säga att det ÄR tredje kommunikationshuset som bäst beskriver det kollektiva vansinne som är landet Sverige - under en förspilld generation fostrad utan böcker och vett och bara via nätet och korta förbiblixtrande snuttar av allt.

Det är naturligtvis väl att telekomoperatörerna försvara individens integritet, men man ska samtidigt inte glömma att de är krämare som skor sig på folkets tilltagande dumhet (PISA-rapporten handlar inte enbart om svenska skolan, en bidragande faktor är naturligtvis den här generationens internetberoende).

Vansinnet på myndighetsnivå syntes också häromdagen i Sveriges Radios huvudlösa krav på att Timbuktus musik måste förses med brasklappar innan radiospelning. Man riktigt hör hur det unga Sveriges intelligensnivå nu börjar nå lågvattenmärken man aldrig anat att landet var kapabelt till. Men under högerregeringen Reinfeldt är uppenbarligen en världsbrand likt den Adolf Hitler i sitt totala vansinne under Andra världskrigets slutskede drevs till att skissa på. Den brända jordens taktik. 

Hur många miljarder var det regeringen just skeppade över till företagarna medan medierna och den "folkvalda" oppositionen duperade gemene man med en pseudodebatt över brytpunkten och en tvåhundring mer för de rikaste? Den onda demonens angrepp på intellektet drabbar naturligtvis alla i samhällets tjänst under en sådan här period - inklusive alla de offer som går på knäna under högerdjävlarnas lönsamhets- och besparingskrav! Men det är en annan historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.