Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 9 juni 2013

UFO vid Gatwicks flygplats 2010 och 2012 igen...

När jag sökte alternativ information om "dagens mest lästa" i Aftonbladet hamnade jag direkt på sajten Above Top Secret där ett uttalande från framlidne rocksångaren Reg Presley bevarats. Redan 2010 skulle Gatwick Airport ha utsatts för ett UFO-spratt.

Den nya händelsen, observerad från flera flygplan och på flygplatsens radar, har en tidsangivelse, nio på morgonen. Siktningarna bör åtminstone inte ha inträffat efter denna tid, vilket har sin betydelse eftersom den symboliskt så viktiga symbol för utomjordiska resor - Skytten - nästan är klar att lämna över till kungen av denna världen, Stenbocken, lokal tid i England.


Jag tror ingen någonsin varit så skruvad att han/hon försökt hitta lagbundna mönster i UFO-siktningar, och jag tänker inte börja. 

Men det är ändå lite spännande att den "förstärkande" norra månnoden just har nått Vågens tecken (30°) medan Saturnus upphöjd i Vågen redan varit där en tid och denna dag i Vågens 16 grad. 

Och att Solen detta dygn når Skyttens 16 grad och därmed exakt öppnar en "portal" (för att använda sci-fi-språk) som låter Själens Form (Saturnus) visa sig. Och siktningen äger som sagt rum då Solen i Skytten befinner sig i första huset för "förkroppsligande" eller "lokalisering".

Att det sedan råkade ligga ett scientologicenter i samma område är bara en pikant detalj insmugen för att lågutbildade idioter ska kunna dumprata om händelsen istället för att fokusera det centrala och ganska fantastiska. Månen i härskarläge i Vattentecknet Kräftan (den dolda Naturen) i dolda åttonde "vattenhuset" - en rätt suggestiv symbol för "det okända"... 

Vad är dessa odiskutabla intrång i vår upplevelsevärld av psykoida ting som djuppsykologen Jung kallade dem? 

Inte helt och hållet psykiska fenomen utan just psykoida. Manifestationer i gränslandet mellan det vi upplever som materiell verklighet (dåraktiga fångar inför våra yttre sinnens dataströmmar) och den inre, dimensionslösa andliga världen. Tillräckligt "objektiva" för att fastna på radarskärmar och ses med ögat, men onekligen designade hägringar från en annan värld. Vad söker de säga genom sina meningslösa uppdykanden?

Jag vet inte om Saturnus och Drakhuvudets ägare Venus placering spelar någon roll. Jag har inte mött värst många horoskop UFO-siktningar. Men apropå verklighetsskikt som normalt inte blandar sig, ligger Venus i Vatten och i "den onda daimonens hus" (12e) medan förstahusmanifestationens rot - Saturnus eller Världssjälens form - ockuperar 11e Luft- och idealhuset eller "den goda daimonens hus". Är Jungs term "psykoid" bara ett annat ord för bloggens "dissociation" mellan Luft och Vatten, två element som kan sägas symbolisera två separata sätt att uppleva. 

Luft är andevärlden och Vatten är den vegetativa själen, eller den här världens biologiska växtkrafter. Fastän Månen eller sinnet ("the mind") i indisk astrologi kallas en essentiell Luftplanet (tillhörig de högre, andliga världarna) härskar den enbart över Kräftans tecken och Vatten. (Elohim, Guds ande/andar svävade över vattnen....)

Månen kan antingen blicka mot Solen och därmed fylla våra fysiska sinnen med insikt om det gudomliga eller vända blicken bort från Solen och mot Jorden. Då förmörkas visheten men ersätts av en lägre och ofullkomlig empirisk kunskap - uppfattningar grundade på sinnenas rapporter men utan vetskap om det är sanning man uppfattar eller inte.

Fornnordisk mytologi säger mig veterligen inte att Ginnugagap skulle ha varit det tomma gap som rådde före världens skapelse, men de första skandinavernas kopplingar till österlandet gör att tankarna osökt går till Naturen eller det prototypiska Vattenelement, ett negativt rum eller en Matris som sedan fylls upp eller får positiva dimensioner när skapelseprocessen startar. 

Men jag föreställer mig att isolationen mellan Luftens varelser och Vattnets handlar just om att Luft är den abstrakta verkligheten som till sitt väsen är snarlikt till andevärlden som finns före sinnena. 

Vatten paras normalt med Eld - Vatten återspeglar Ljus men inte den osynliga Luften. I den naturliga världen viker vatten bara undan när hårda vindar driver på. Känslor lyssnar inte på förnuftets röst.

Att det är Venus i Vatten som disponerar den rätt abstrakta tanken "Världsjälens form" (= vårt antika solsystem upp till den sjunde himmelen), leder således till en dissociation eller brytning. Vattnet kan inte greppa eller härbärgera den abstrakta form den råkar förfoga över och vi får en Saturnus på lösan drift, som en herrelös hund på vift. Venus är dessutom världsligt klen i tolfte huset medan Saturnus är stark i elfte.

Är det så enkelt att UFO-horoskopet illustrerar en "reva" mellan världarna, en tillfällig "glitch" i det kosmiska maskineriet? Ett litet inbyggt (och med matematisk nödvändighet återkommande) tidsfönster av kosmiskt knas. Och i denna reva mellan världarna siktas UFOs i närheten av en flygplats (Luft).

De mänskliga vittnena kan bara respondera med primitiv materialism. Scientologerna håller till i grannskapet, hö hö. Solen (intelligensen) baseras den 20 december på Jupiter fallen ner i Jordelementets mest primitiva töcken. Oxens disposition är att söka jordbundna (naturliga) förklaringar. 

Att som en kommentator i AB:s Facebook-spalt gör, skämta om aliens som kommer för att ta hem Tom Cruise illustrerar den jollriga Jupiter som Oxe när den söker dra ner nivån till något mer lokalt. Kanske begripligt med tanke på att inte ens den store Jung fick någon riktig rätsida på vad dessa psykoida pseudo-föremål var för något!

Inga kommentarer: