Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 9 juni 2013

Två lögnaktiga amerikanska spion-militärer

The Guardian nämner under sina pågående artiklar om USA:s storskaliga spionage på den egna befolkningen två höga militärer som båda förnekat vad avslöjandet om programvaran "Den gränslösa skvallertackan" ("Boundless Informant") nu bevisar: NSA registrerar kopiösa mängder information om amerikanerna varje månad. Visselblåsaren har nu trätt fram. (SvD)

När jag tittade på de blåljugande militärernas horoskop såg jag hur de båda har samma grundtyp. Vad bättre för en mörkläggare och rökridåspridare än att vara tungt född under den negativa polariteten Jord/Vatten?

Men för att inte själv urarta i inflexibel attitydmässighet behövs också vilja till information och den ges bara av kvaliteten Sattva i det indiska schemat Sattva - Rajas - Tamas.

Och tänka sig, båda männen har just den sattviska versionen av negativ världslighet aktiverad. Samma axel mellan informationsprecisa Jungfrun och "vaga" Fiskarna, en axel jag noterat hos främlingsfientliga. Är det för att Jungfrun är så besatt av rädslan att som i myten bli våldtagen av Underjordens herre som hon fokuserar Fiskarna (samhällets förlorare) så hårt? 

 
Keith Alexander - general och chef för NSA
(National Security Agency)


James Clapper - generallöjtnant och chef för
NA (National Intelligence)

Fiskarna står också för sanningssägande martyrer (människor som redan förlorat allt som Jungfrun jobbar så hårt på att samla i bara sin lada) och därför skulle man kunna koppla "terrorism" till detta tecken - just för att i så fall Jungfrun kommer i en kriminellt självisk version och så att säga föder sin onda skugga - Fiskarna som terrorister.

Det är således helt logiskt att bloggen redan anat rasism i den här axeln och att den nu dyker upp hos de två generaler som är djupast involverade i att smyga på sitt eget folk.

Clappers fullmåne har jag dessutom kunnat personligen iaktta i en av de människor som handskats mer ovarsamt med sanningen än någon annan jag mött. Så slingrig och mån om att hålla den egna ryggen fri i alla lägen! Bara "sattva" kan faktiskt ge ryggradslöshet så lite av den tröga men stabila Tamas guna behövs i ett horoskop, liksom en gnutta passion (Rajas guna).



*****


Det här horoskopet tillhör en anställd vid mörkläggnings- och censurföretaget Interaktiv Säkerhet som svenska medier anlitat för att städa upp i pöbelns kommentarfält (innan medierna bestämda sig för att skita helt i svenska folket och stänga av kommentar och bloggosfärkopplingar). Tyvärr hade Interaktiv Säkerhet så inkompetent personal att vad som helst kunde råka ut för deras godtyckliga censur. 

Även om den här personen hade någon slags informatörsroll stämmer symboliken perfekt. Inkompetens och godtycke - en usel diktatorstyp - kan tecknas av Stenbocken via latinets capri-cornus - det nyckfulla (stångande) hornet. Här är dessutom rättrådighetens Saturnus fallen i egocentriska Väduren och begränsar Solen i Stenbocken för en troligen formidabelt stupid människa, en perfekt "nyttig idiot".

Kartan (som kommenterades här) bygger förutom dominant Jord också på Vatten och hela himlen befinner sig likt de amerikanska militärerna i någon slags skymningszon. Med en viktig skillnad, det finns bara mörker och passion på censurmänniskans himmel, inte någonting vettigt i medvetna och kunskapssökande kvaliteten Sattva. Venus i sattviska Skytten räcker inte för Venus är inte en drivande kraft utan bara en som spelar med och anpassar sig. 

Horoskopet ligger, till skillnad från de två höga militärernas, på en byfånes nivå. Reservation dock för att en ascendent skulle kunna rangordna planeterna på ett sådant sätt att Saturnus angrepp mot Solen inte är det mest iögonenfallande (vilket aspekten sannerligen är i ett månhoroskop båda planeterna ligger prominent, i hörnhus).

Inga kommentarer: