Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 19 juni 2013

Sveriges mest ogina man? (Bussarbetsgivarna)




Bussarbetsgivarnas vd Peter Jeppsson har ett horoskop som är ett skolexempel på usla personliga egenskaper. Horoskopet domineras av de själviska och giriga tendenserna hos Jungfrun och Kräftan - sedda hos Fredrik Reinfeldt och dem av "den moderata mentaliteten" i allmänhet. [Om usla busschefer, se Aftonbladets ledarkrönika.]

Det är fascinerande hur dessa två tecken som misstänkliggjorts sedan antiken fortsätter att bevisa att zodiaken verkligen har urspårade zoner som beskriver inriktningar som i sig är problematiska. Som om zodiaken är ett facit till korrekt mänskligt uppförande. Vid bloggens start våren 2009 hade jag ingen kunskap alls om de antika traditionerna men likväl började genast Kräftan och Jungfrun att utmärka sig på ett negativt sätt i undersökningar av rasism och kriminalitet. 

Om en Jungfru eller Kräfta visar tecken på storsinne är det för att komplexa sekundära faktorer i horoskopet effektivt slagit ut tendensen till egoistisk småaktighet. Man måste också minnas att "statistisk signifikans" också innebär en mycket svag effekt och att merparten av t.ex. Solen i Kräftan inte alls är så småaktiga som Reinfeldt. Det är när flera problem adderas på himmelen man kan misstänka ytterligheter.

Faktum är att den snålaste människa jag någonsin mött har just samma sol- och månplacering som Bussarbetsgivarnas vd!




Vad som gör det här till en av Sveriges troligen ondaste människor - en gemen och snål liten filur i alldeles för hög maktposition - är att Månen i giriga Kräftan måste ha en stark Sol som håller den i schack. Så sker knappast med Solen i profithungriga och samarbetsovilliga Jungfrun. 

Och när man ser hur Saturnus från "intill döden"-envisa Saturnus i Skorpionen lamslår vd:ns förmåga till kommunikation (Merkurius) och denna kommunikation redan från början är brutal, primitiv och härsklysten pga. den olustiga friktionen mellan Jord och Eld, mellan härskaren/Lejonet och trälen/Jungfrun, då inser man att vi har att göra med en chef från helvetet. 

Eld och Jord som bryts mot varandra, kallar bloggen för "egenmäktighetssyndromet" och när de viktiga och personliga Solen och Merkurius är de som utlöser egenmäktigheten, då är situationen allvarlig.

Bara i Sverige kan sådant här skräp nå maktpositioner! I ett mer kultiverat land skulle omgivningarna aldrig acceptera en ren buffel som deras jämlike och än mindre överordnade.

Fast detta bara är ett månhoroskop (detsamma för alla födda under två dygn) är det fascinerande hur de som kämpar sig fram till position och berömmelse ofta synliggör månhoroskopets särdrag. Titta bara hur den fula brottningsmatchen mellan Jord och Eld utspelar sig mellan just bussresorna och kommunikatiionernas tredje hus och det andra huset för "mina pengar". Bussarbetsgivarna illustreras alltså av den här vd:ns sjukliga vilja att krama skiten ur de anställda! 

Och, fastän kommentaren är ytlig, ser vd:n inte ut som tyska nazigangsters brukar göra i filmens värld? Som om ondskan faktiskt har ett ansikte.

*****

Andra med samma Sol, Måne och Merkurius. Till skillnad från fähunden som uppmuntrar till strejkbryteri i busskonflikten (se här), visar sig Peter Jeppson ha några färre "parallellhoroskop" i min samling av 7500 kartor. Det kan tolkas som att den snåle buss-vd:n har en läggning och ett öde som, som jag sade, inte allmänt accepteras av omgivningarna, och att de har svårare att nå "celebritet" (det stadium då bloggaren upptäcker att de gjort ett namn för sig och inkluderar dem i datasamlingen).

Buss-vd:ns paralleller är följande fem:
  • Severo Ochoa;24.9.1905 - Nobelpristagare i medicin
  • William Golding;19.9.1911 - Nobelpristagare i litteratur
  • Phyllis Sherwood;30.9.1937 - Utvikningsbrud i Playboy. Obs, den födelse cirka 14.00 eller senare skulle ge henne en Måne i exhibitionistiska Lejonet, vilket är en möjlighet. Då utgår hon ur den här gruppen, som därmed blir än mindre, dvs. mindre lämpad för rubrikskapande framgång
  • Mark Hamill;25.9.1951 - Skådis, den humorbefriade och dystre "Luke Skywalker" i "Star Wars", den naturliga glåmigheten syns här genom Solen konjunkt tunga Saturnus! (Har Hamill någonsin gjort något annat memorabelt?)
  • Cheryl Hines;21.9.1965 - Skådis i en lägre division
Notabelt är att alla dessa fem "undviker" Venus fallna placering i Jungfrun och att de första fyra har Venus i älskvärda Lejonet medan Cheryl Hines har Venus i härskarläge i Vågen (precis som buss-vd:n).

Den enda som har girighetsdemonen Rahu (Drakhuvudet) med Venus, en störande tendens hos buss-vd:n, är Nobelpristagaren i medicin.

Utan exakt klockslag - för att fästa dessa budskap på rätt ställe i horoskopet - går det tyvärr inte att göra så mycket av indikationerna. Men man kan misstänka att den giriga Rahu med Venus är starkare hos buss-vd:n än t.ex. hos Ochoa, Nobelpristagaren i medicin. Den senares stora kors i Mörkrets kvalitet, är f.ö. en typisk signal om en sävlig och metodisk natur (långsamma Saturnus ingår i korset), och tar fokus från bråket mellan självtjänande Jungfrun och härsklystna Lejonet - kärnan i den signatur vi tittade på här.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet en till som är född 21/9 1965: Franska skandalkändisen Frédéric Beigbeder. Han är bl a känd för att ha tagits på bar gärning med att snorta kokain, och i fängelset skrev han självbiografin "Un roman francais". Mer om honom här: http://en.wikipedia.org/wiki/Fr%C3%A9d%C3%A9ric_Beigbeder
S

Anonym sa...

PS: Hans ascendent är i Oxen, framgår det av astrotheme.

Seaward sa...

Ja, Ox-ascendenten är ju, som Charlie Sheen visat med sin, härliga och inte så lite självefterlåtna njutningsmänniskor! :-)

Anonym sa...

Det finns nog många som skulle tycka att Sheen inte är så härlig... eller Beigbeder... eller Camilla Henemark, som också har den... de två sista egenskaperna verkar däremot stämma på alla tre.