Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 3 juni 2013

Reinfeldts nickedocka Ullenhag

Rubriken blev fel.
En handdocka avsågs!
I Aftonbladet expanderar Anders Lindberg min tanke om Fredrik Reinfeldt som en bedräglig apartheid-politiker via en till ekonomi dold segregationspolitik. Han gör det genom att beskriva högerregeringens baksluga sätt att säga något fast ingen kan påstå att de gjort det. 

Det ligger nämligen symbolik, påpekar Lindberg, i att skicka ut integrationsministern Ullenhag som regeringen Reinfeldts nickedocka, fast problemet handlar om något annat. Reinfeldt har ännu en gång spelat på det främlingsfientliga kortet och söker underblåsa de "goda" borgarnas sjudande raseri mot "dräggen" i förorten. 

(Så enkelt gjorde en högerröstande bekant saken för sig själv där han satt i sin mångmiljonlägenhet i Hammarby sjöstad och såg skräckvisioner om bränder i de egna kvarter. De handlade om "idioter" och "drägg". För borgaren är allt som inte gynnar honom själv uttryck för "idioti" eller "dräggmentalitet" hos enskilda. De saknar ärlighet att förstå de sociala strukturernas verklighet! Så vem döljer drägget bakom sin skenheliga och putsade fasad?)

Hur perfekt handdockan Ullenhags rövhål passar med Reinfeldts slutna näve framgår om man dubbelexponerar deras båda födelsekartor på varandra och använder den naturliga zodiaken för att tydligare se var skon klämmer.



Kräftan och dess fjärde hus står för privata privilegier, ett tryggt och lyckligt hem. Tecknet har inget med verklig politik att göra utan representerar "särintressen" - sådana Reinfeldt av alla människor haft mage att uttala sig om! 

Vågen står för sociala kontrakt, allianser, jämlikhet och mental frid. Det säger sig själv att tillslutna och privata individer bakom grindsomgärdade och vålmående kvarter inte vill delta i det sociala kontraktet. Det är alltså inte den utsatta förortens problem vi ser i Reinfeldts och Ullenhags kartor utan deras egen själviska och derangerade syn på samhället. De vill båda ha segregerade, privata cancerceller - ett samhälle som förebådar inbördeskrig och sönderfall.

Det problematiska med den här kombinationen förvärras ytterligare om de inblandade planeterna tvingar samman tecknen (principerna) i akut dissociation, dvs. de får inte ihop pusslet utan tvingas tillgripa bortträngning av viktiga fakta eller rent ut av lögnaktiga rationaliseringar - vilket är den skämmiga desinformation som Per Schlingmann lärt den här regeringen att lära sig: "Stockholm, Capital of Scandinavia" som det vulgärt och falskt står att läsa utanför Stockholms Stadshus (f.n. infekterat av moderater som gärna vill se sig som ett herrefolk med mer makt än bara den kommunala). 

Reinfeldt och Ullenhag lider av den värsta dissociativa tendensen, de har båda den aktiva Solen i den instinktiva segregationens tecken Kräftan och den verkar på basis av Kräftans härskare Månen i Vågens tecken. Ja, man skulle kunna säga att de är aktivister för Vågens samhällskontrakt, men de förstår inte vad de håller på med. 

De driver fram social oro genom att de agerar FÖR det farligt okunniga privata hushållet (Kräftan) - sådana celler i samhället som inte fattar sammanhangen mellan rik och fattig utan tvärtemot går in i gälla panikvråk så fort deras eget lilla lyckorike hotas. Båda dessa politiker stödjer alltså infantila människors syn på samhällskontraktet. 

Antikens visa stjärnskådare hade faktiskt kunnat upprätta en lista av orienteringar och vägleda ungdom med dessa dispositioner att välja något annat yrke än politiken. För människornas skull.

*****

Anmärkning. Individuella avvikelser från den här sammansatta typen kommer alltid att förkomma. Men zodiakens principer blir tydliga när man applicerar dem på uppkomna situationer eller definierade grupper av individer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hur perfekt handdockan Ullenhags rövhål passar med Reinfeldts slutna näve
Fan du e vass, nyheterna sa sa samma sak, inlindat i rappakalja
Hahaha, ja jösses, moderate fistfucked...