Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 10 juni 2013

Martyren Snowdens tunga år (Saturnus 1983-84)


Det återstår att se om komplett födelsedatum dyker upp för världssamvetet Michael Edward Snowden, mannen som slet sig ur IT-fascismens träsk och avslöjade USA som Den Store Satan många kritiker länge förstått att landet är.

Glöm inte att det är den "amerikanska drömmen", dvs. hämningslösa lögner och självlögner, som också driver den svenska högern och som ligger bakom flera av "Nya Moderaternas" mest spektakulära grodor. Tänk Arkelsten och moderaterna som det mest kvinnoprogressiva partiet under 1900-talet. Tänk Stockholmmoderaterna som jollriga barn som hänger upp flaggor som lyder "Stockholm - Skandinaviens huvudstad" på engelska utanför turistattraktionen Stockholms Stadshus. Turister förväntas bli indoktrinerade och sprida det svenska näringslivets våta maktdröm över världen. Var och en sin egen imperialist!

I väntan på Snowdens fullständiga horoskop kan man kontemplera enbart hans födelseår, 1983. Åren 83-84 passerade tungviktaren Saturnus genom Vågens tecken. 1984 är ett laddat årtal! Orwells bok har redan nämnts i i samband med The Guardians avslöjanden.

Det är en intressant period eftersom Gränsdragaren Saturnus i Vågen representerar den mest rättrådiga placeringen. Vågen är den sociala balansens tecken. Nu inne på sitt 30e år upplever Snowden därför Saturnus retur till sitt starttecken, 30-årskrisen, en tid för djup och allvar och ibland depression.

Det är säkert mer än en slump att den ena av de två lögnaktiga militärerna som ligger bakom spionsystemets uppbyggnad föddes under den minst rättrådiga och mest skygglappsförsedda placeringen  - Saturnus i Väduren. Här ses således visselblåsarens exakta motpol. Det kosmiska dramat är riggat, låt aktörerna göra det de måste.

Saturnus är ansvarets och åldrandets planet som efter första varvet frågar individen vad han gjort med sitt liv, om han tagit ansvar, och det var så här han ville det skulle se ut. Uppenbarligen har Snowden med Vågens överlägsna förmåga att överblicka och balansera olika aspekter mot varandra insett att IT-fascismen är ett helvete. Datatekniken håller på att döda mänsklighetens bättre sidor. 

Se bara nätdejting, där man som den värsta rasbiolog väljer och vrakar på nätet för att hitta en partner som uppfyller det uppsvullna egots tusen och ett krav. Branschen fostrar folk att degradera sig till monstruösa valfrihetsmissbrukare i en värld styrd av räknenissar inom datorindustrin eller, som i Sverige, civilekonomer på tokgalet hög regeringsnivå. Men människans ande och därmed värdighet går inte att mäta och räkna på i pengar! De som ens försöker det visar sig vara Satans barn, som en seende människa för 2.000 år sedan skulle ha uttryckt saken.

För att krydda den simplistiska kartan för år 1983 - ett år då det finns potentiella sanningssägare om man ska tro på den till Vågskålarnas humanitet upphöjda Saturnus, väljer jag som soltecken Tvillingarna, det kanske mest typiska för informationsteknologin. Dessutom ritar jag i yttre kretsen in horoskopet för den minut då Snowden framträder i The Guardian.


Offentliggörandet av Snowdens namn återspeglas intressant nog av att identitetens planet SOLEN nästan gradexakt opponerar den brittiska Skorpionen i öster (kartan är "naturlig" så ascendentmarkören har hamnat i åttonde skorpionhuset).

Eftersom söndagens horoskop är ställd för Greenwich är gradtalet inte helt exakt. Jag vet inte riktigt vilka koordinater man skulle kunna sätta på The Guardian. Tidningen såg dagens ljus i Manchester, men är det därifrån materialet publiceras? Huvudpoängen är emellertid klar: en sjunkande Sol ger sig via opposition tillkänna genom det motvalls Skorpionen, ständigt i kamp mot det mörker och korruption som Syndens tecken så tydligt känner omsluta sig.

Att Snowden gick ut med sin identitet ("inget att dölja", "gjort rätt") i Skorpionens tecken ger intressant nog rättvisans tecken Vågen till 12e husets martyr eller visselblåseri. Indisk astrologi knyter också människor som går i exil till det tolfte huset och Snowden har flytt landet. Vi kan därför av Saturnus husplacering förstå att han faktiskt är ett förkroppsligande av den trohet mot sanningen som Saturnus i Vågen indikerar. 

Att den patologiska lögnerskan Annie Lööf också föddes med Saturnus i Vågen är en påminnelse att mycket kan hända i de lägre planetära sfärerna. Men i fallet Edward Snowden är det rimligt att anta en stark och konstruktiv koppling till Saturnus i födelsehoroskopet. [Tillägg: Se kommentarfältet, där Snowdens nu offentliggjorda födelsedag perfekt bekräftar tankarna i detta inlägg.] Det är denna Saturnus-koppling som nu givit honom samvetsförebråelser eftersom det USA ägnar sig åt inte alls stämmer med deras mytologiska fluff om personlig frihet. 

USA:s islamofobi blev till paranoia och slutade på detta vis. Adjöss, amerikanska dröm. Copycat Reinfeldt och hans bakvända folk - 69 lagändringar för att skydda SIG mot folkets insyn - kan vakna upp nu och söka en annan dröm att leva genom. Att ta ett weekendflyg till New York kommer i framtiden inte längre att vara ett tecken på framgång utan snarare på en ömkligt okunnig livsbubbla.

*****

I de svenska medierna: AB; SvD; DN - allt färre länkmöjligheter i det här stockholmska livsstilsmagasinet - hotar bloggosfären läsarnas törnrosasömn?; Expr - aldrig intresserad av annat än sin egen röst, chefredaktören tycks mer besvärad av folkets röst än de flesta i mediebranschen. [Senare samma dag dyker en länkbar DN-artikel om sanningssägaren och dödshotet upp som ett brev med posten.]

Läs Expressen-chefens branschinkrökta inlägg - det är som att lyssna på en Kafka-liknande introvert utan ett liv bortom tidningsbranschen: "För tidigt recensera Guardians outande av Snowdens namn". Nå, Mattsson nämner tacknämligt att Manchester-tidningen numera publiceras från London och den nästan exakta Sol/ascendentoppositionen gäller således. Notera den dubbla dödsindikationen: Skorpionen i öster och solen i nedan. Snowden har uppenbarligen ägnat risken för lönnmord av Obamas hejdukar en hel del eftertanke.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fascinerande och berörande historia i den länkade artikeln. Och Snowdon _kan_ vara tvilling, eftersom hans ålder angetts till 29, han har alltså inte fyllt 30 än. Halva zodiaken kan således uteslutas. Men det måste vara något fel med horoskopkartan för 1/7 1983. Enligt vad jag ser låg t ex mars i tvillingarna då. Och jupiter gick inte in i skytten förrän sent i december.
S

Seaward sa...

Det är fel karta, ritad för 1984 - Orwell-tanken tog över! Nu utbytt och visar 1983.

Anonym sa...

Jag måste säga att du är fenomenal i din intuition! Dock har du förmågan att tänka flera tankar parallellt och ibland blir det galet: han heter inte Michael utan Edward. Och är född 21 juni:

http://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Snowden

http://newsvoice.se/2013/06/09/video-edward-snowden-mannen-som-avslojade-nsas-globala-spionprogram-berattar/

Mvh,

Seaward sa...

Edward var det ja! Så kan det gå när man skriver i 200%.

Intuition eller ej kände jag att Snowden hade ett påfallande Tvilling-utseende och ville därför lägga 1983-kartan mot mitten av året för en viss betoning av detta tecken. Tvillingarna är ofta vaga eller alldagliga i konturerna, behagliga men stannar inte i minnet.

Att hans synsätt verkar överensstämma med den här bloggarens åsikter om "it-fascismen" blir än mer pregnant när man inser att amerikanen med all sannolikhet är en spegelvändning av bloggarens sol- och måntecken.

Snowden har Månen i Vågen och Solen i Tvillingarna för den perfekta "luftburna" typen som åtminstone i teorin står nära datorer och it-samhället.

Det gör att han är född med sinnelagets Måne tillsammans med tungsinta "världssamvetet" Saturnus i sitt upphöjda läge i Vågen. Så perfekt det kan bli för att illustrera en av de få själar som (till skillnad från Annie Lööf) "hör" och förstår Världssjälens signaler!

Man skulle närapå kunna byta ut ordet "visselblåsare" mot en blåfärgad avatar nedstigen från de högre luftlagren!