Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 juni 2013

Kanada och syndafloden

DN uppger att Kanada plågats av kraftiga översvämningar till följd av några dagars skyfall vilket kan tvinga 100.000 människor på flykt.

Med de kraftiga översvämningarna i Central- och Västeuropa nyligen i åtanke och den långsökta tanken att alla berörda länder har precis samma sårbarhet i sina horoskop, vill jag ändå se på kopplingarna mellan Kanadas horoskop och den här våren/sommaren. För redan i slutet av april började ju Kanadas krisande med översvämningar.

Lite godtyckligt placerar jag den 20 april 2013 i kartans yttre cirkel och jämför med Kanadas nationalhoroskop, födelsen angiven till midnatt (samma praxis som den här bloggen följer för Sverigehoroskopet).



Översvämningar i Kanada i slutet av april 2013

Det första man ser är den huvudlösa och anspända oppositionen mellan Väduren och Vågen som gällde vid tiden. 

Ännu nybörjare när det gäller de båda månnoderna kan jag bara häpna över hur väl den omaka kopplingen mellan gränsbevarande Saturnus och överdriftens demon Rahu (Drakhuvudet) tycks ge den "översvämmande" Rahu sista ordet - åtminstone för Kanadas vidkommande.

Med en Vattenascendent i Fiskarna föddes nationen med gränsdragaren Saturnus i "onda vattens" åttonde hus, och som synes firar i år (och nästa) Kanada ett "saturnusjubileum" - gränsdragaren är tillbaka i samma tecken då det var när nationen bildades. 

Men för tillfället alltså i en besvärlig allians med den giriga överdriftens Rahu, som bekant en lunär symbol som tyder på förhöjda vattennivåer! Den hungrande demonen Rahu indikerar den punkt där Månen korsar solekliptikan och stiger mot norra latituder. 

Översatt i konkret handling: den sublunära värld Månen råder över "tar sig ton" mot den norm solekliptikan anlagt som den korrekta medelvägen. Folk blir som tokiga och gör uppror en masse, deras kroppsvätskor är fyllda, i år av ... Saturnus "upphöjelse" i rättvisans tecken Vågen. "Vi tar inte skiten längre." Är det så att NATUREN också svarar på planeterna på samma sätt? Eller omvänt: folk (Månen) är oroliga för att kosmiska krafter sliter och drar i Naturen?

En veckas uppror i de förorter Stockholmsmoderaterna ser som leverantörer av städare till sina mer fashionabla kvarter, skulle kunna sortera under den här tanken eftersom Sverige har en ascendent i Vågen. 

Huvudstaden Stockholms fulaste fisk är dock sig finansborgarrådet Sten Nordin (som äntligen fattat att moderaternas vänskapskorruption ligger dem rejält i fatet) eller det avskyvärt arroganta moderata ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson

Nej, det är förstås Täby-sonen och moderaten Fredrik Reinfeldt som med Månen i Vågen är det svarta hjärtat som drar till sig oron i landet genom att regera som det Mörkrets barn han föddes att vara. Saturnus och "översvämningarnas" Rahu i Vågen hittar alltså en ingång även i landet Sverige via dess "huvud", den huvudlösa Reinfeldt. Det går dock inte att blunda för att just ytterstadsborgarrådet Larsson också han har Månen i Vågen!


*****

Om man går fram till de "galna skyfall" som började för "några dagar sedan" och godtyckligt väljer transiterna för den 19 juni hittar man något betydligt mer träffsäkert. På två punkter öser den blå himmelen över två av Kanadas vattenhus, inte minst landets födelse under nymånen i Tvillingarna. 

Saturnus ligger förstås kvar som en långsam och långsiktig plåga och kanhända började skyfallen just med nämnda Måne i Vågen som Reinfeldt och Larsson dragit i vanära fast den i teorin borde vara en social och harmonisträvande tillgång i ett horoskop.


Skyfall i Kanada kort före midsommar 2013

Olycksbringaren Mars kastar sin indiska 210-gradersaspekt mot Kanadas Fiskascendent, en försåtlig attack från det "dolda" sjätte huset för fiender eller olyckor. Kanada är till skillnad från det mordiska USA ett fredligt land och vad ont Mars gör tycks komma utifrån, nationalhoroskopet har ingen skuld i denna Mars.

(Jämför med t.ex. Fredrik Reinfeldts personliga koppling till en omoralisk Mars - ett uttryck för hans diskriminerande ego, som söker upphöja de flitiga och smutskasta en fiktiv grupp av "sovande svenskar" för att mörka att det här hans ideologi som till att börja med skapar dessa klyftor mellan dem som har och dem som inget har.)

Det kan därför ha sin poäng att översvämningarna i april sammanfaller med en Mars i attack mot gränsdragaren Saturnus i fredliga Vågen och att de senaste dagarnas skyfall nu har en Mars via 90-gradersvinkeln direkt attackerar sin natala position i Lejonets tecken. En turbulent tid av Mars förvärras troligen om det pågår ytterligare problem på en himmel, som t.ex. ett år då Saturnus återvänder till sitt startläge och tynger ner nationen. 

Är det av betydelse att Kanada föddes med gränsdragningen i ett hus som matchar ett Vattentecken? Jag vet inte. Och vad om "uppfyllaren" Jupiter, i ett vattnigt "förlusthus" i Kanadas horoskop och samtidigt ägare till Kanadas yttre ascendent? Jupiters rörelse just nu, dess konjunktion med Solen just under skyfallet ÖVER Kanadas medfödda nymåne i Tvillingarna, kanske bidrar?

Femton år till av stickprov av den här typen. Sedan kanske ett "naturkatastrofernas regelverk" börjar anas...


Inga kommentarer: