Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 4 juni 2013

Horoskopet: KU prickar Lööf, kritiserar tuppen



Efter att regeringsföreträdare, inklusive statsminister Reinfeldt har blånekat sig genom alla utfrågningar förklarar en moderat under KU:s redovisning att det inte funnits någon Saudiaffär. (SR,SvD,DN)

Tyfons axel från den antika astrologi aktiv!
Inbegriper omdömesfulla Saturnus och
de demoniska månnoderna samt Månen själv
(sinnet och förmågan att hörsamma direktiv).

Horoskopet representerar flera KU-anmälningar mot regeringen Reinfeldts förehavanden och det är alltså regeringsdugligheten snarare något enskilt ärende. KU kritiserar Fredrik Reinfeldt för Lööf-affären och regeringskansliets skrala sätt att hantera information och allvarliga problem med styrningen (Saudiaffären). 

Reinfeldt ställs nu under direkt övervakning för att lära sig och se till att handlingar hanteras på ett korrekt sätt (och inte mystiskt försvinner som i den värsta Watergateskandal).


Blunder och Toker i samma person



Jungfrun i öster gör sinnelaget (Månen) till en illgörare. Vi har med andra ord en Måne som inte korrekt reflekterar det inkommande solljuset! Responsen är falsk. Man kan påminna sig att Lööf själv har just Månen i Jungfrun, angripen av omoraliska Mars. En predisposition till lögnaktig informatino med andra ord, givet Jungfruns tydliga koppling till informationsverksamhet (härskare: Merkurius).

Effekten av denna elakt disponerade Måne framgår dubbelt i det här här horoskopet: Dels delar regeringen Reinfeldt stadsminisisterns eget problem med en dubbelt illasinnad Mars, Månen står idag i Väduren och disponeras av den separatistiska Mars.

Vidare är Månens förmåga att ge raka svar på Solens tilltal förvärrad av inte bara en verksam illvilja utan också på grund av Månens de facto-position i skuldens och korruptionens åttonde hus. Därav Alliansens hårda förtal av ordförande Erikssons sätt att leda KU !!!

Vi har här således en tydlig bekräftelse på antikens (och bloggens) tes att statens högsta ledare är personligen ansvarig för det välmående eller en ofärd som riket genomlever under hans ledning. 

Regeringskansliet är fyllt av en korrupt grupp högermänniskor, skyldiga som synden.

Eftersom huvudpersonen är Reinfeldt, är det intressant att notera Solen i Oxen just nu och hur ledarskapets planet så att säga träffas i ryggen av någon i hans följe - den dubbelt onda Mars (som återigen förfogar över Reinfeldts följe/Månen) . Denna Mars i sin tur står ännu under inflytande av antikens onda och korrumperande stjärna Algol!

Det är också påfallande hur väl horoskopet stämmer med KU:s slutsats att Solen (ledarskapet/styrningen) brustit. Sol och Måne fungerar inte alls tillsammant. Minns någon den avhoppade moderaten som anklagade Moderaterna för att vara ett knapptryckarkompani, dansade efter Reinfeldts pipa, odemokratiskt och lågt i tak? 

KU:s tillkännagivande berättar också, på sitt sätt, om en inkompetent tupp i hönsgården.


Inga kommentarer: