Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 4 juni 2013

Har Annie Lööf några paralleller?

Dagens borgarlögn - återigen av typen siffertricksande. KU har nu upptäckt att Annie Lööf flyttar omkring datum i sin berättelse som det bäst gagnar henne (SR, SvD, DN, AB).

Lööfs mentalitet tycks vara ett perfekt studieobjekt om det är "den kriminella hjärnan" man är nyfiken på. Det vill säga, det är inte hjärnan som de materialistiska mytspridarna lyfter fram för att ursäkta människan bakom gärningen. Det är en svensk förvanskning i linje med vår sorgliga folksjäl som försöker binda allt till ett materialistiskt grundperspektiv. "Criminal mind" handlar istället om ett falskt intellekt som utstuderat sätter desinformationen i system. Lööf tycks producera idel skeva bilder i syfte att försköna partiets smutsiga förehavanden.




Eftersom horoskopets åtskilliga underligheter grundligt granskades i "Varför Lööfs sort är och förblir lögnare", tar vi ett annat grepp här.

Solen når inte Fredrik Reinfeldts protektionistiska tecken Kräftan förrän runt 19.00 på kvällen och jag utgår från att Lööf föddes som siderisk Tvilling. Men eftersom Solens disponent Merkurius redan nått det slippriga Vattentecknet har vi ett Sten Tolgfors-liknande horoskop, en hall ål som kortsiktigt säger det som ska fixa krisen.

Eftersom det inte är moral och absolut inte sanning som gäller, utan att rädda skinnet, blir den här typen kapabel att hopa den ena lögnen på den andra tills hela skiten spricker. Solen i Tvillingarna spinner loss och producerar intellektuell information, med bevekelsegrunden är Merkurius i Kräftans Vatten - i syftet att skydda sig själv.

Tydligare ändå blir det när han inser att Merkurius i Kräftan också styr Lööfs sinnelag (Månen) som står i självtjänandets tecken Jungfrun. Det finns inte ett uns av ärbarhet i den här kombinationen - bara en faktamanipulerare!

Så långt är horoskopet redan utrett.

Lägger man också till den omoraliska Mars i Tvillingarna (som är dubbelt ond om man använder Månen i Jungfrun som "sinnelagsascendent") har vi en så pass omfattande serie kriterier att bara en enda ytterligare person i min samling av 7.500 horoskop uppfyller alla fyra:

Den svenske rasisten (judehataren) och nationalisten Verner von Heidenstam (6 juli 1859). Givet Centerns smutsiga historia av främlingshat, kanske man kan göra en koppling mellan Lögnens ande och en allmänt förmörkad syn på andra människor? Man kan ljuga inför dem eftersom den grundläggande respekten för "den andre" inte föreligger. 

Lööfs horoskop kan på goda grunder användas som en variant på en självtjänande sociopat men tyvärr finns det måste politiker - särskilt till höger - vars horoskop ger andra ingångar till den här sjuka människotypen som sätter personlig vinning före rätt.

Vad om man släpper det fjärde kriteriet Mars-i-Tvillingarna som ju attackerar Månen i Jungfrun och öppnar det egentjänande sinnet för olyckor (Mars) pga. manipulativ mentalitet? Räcker det med att både Sol och Måne är merkuriska och intellektsplaneten står sjunken i sublunär instinkt (Kräftans Vatten) för att få slippriga typer? Vi gör om sökningen.

25 träffar utöver Lööf:
  • Verner von Heidenstam;6.7.1859 - rasistisk poet
  • Pyotr Kapitsa;9.7.1894 - Nobelpristagare i fys/mat
  • Ingmar Bergman;14.7.1918;12:15 - filmregissör, tid av nazisympatier
  • Bertram Brockhouse;15.7.1918 - Nobelpristagare i fys/mat
  • Janet Leigh;6.7.1927;14:15 - skådespelare
  • Donald Rumsfeld;9.7.1932;17:40 - amerikansk högerpolitiker, "hök" (krigshetsare)
  • Ghillean Prance;13.7.1937 - sällsynt gudstroende botanist i det annars Richard Dawkins-infekterade England
  • Diane Hunter;14.7.1937 - utvikningsbrud i Playboy
  • Anita Wall;11.7.1940 - skådespelare
  • Michael Milken;4.7.1946; 7:36 - kriminell finansman/aktiemäklare
  • Tish Howard;4.7.1946 - utvikningsbrud i Playboy
  • Karla Conway;5.7.1946 - utvikningsbrud i Playboy
  • Gunnar Lundin;5.7.1946 - poet
  • Gerardus 't Hooft;5.7.1946 - Nobelpristagare i fys/mat
  • Peter Singer;6.7.1946 - ateistisk bioetiker (en självmotsägelse, kan tyckas. hur kan man förneka en objektiv värdegrund, en objektiv moral, och samtidigt diskutera vad som är etiskt rätt?)
  • George W. Bush;6.7.1946; 7:26 - president, valdes inte en andra gång
  • Sylvester Stallone;6.7.1946;19:20 - skådespelare, efter Rocky 1 - ingenting, ingenting, ingenting. Klagat att han inte fått kredd för att han är "intellektuell", dvs. kan läsa en bok
  • Göran Sommardal;25.6.1947 - poet, sinolog
  • Don Carlos/Ervin Spencer;29.6.1952 - reggaemusiker född i extrem fattigdom, möjligen de mest outvecklade låttexter jag någonsin hört - gettot märker en människa
  • Åke Svensson;30.6.1952 - (s) partistyrelse, krävde Håkan Juholts avgång vilket säger det mesta om hans de facto högersympatier
  • Dan Aykroyd;1.7.1952 - skådespelare med både asperger och tourettes
  • Mikael Håfström;1.7.1960 - regissör, sågad för "Derailed" ("helkorkad","förutsägbar")
  • Shari Headley;15.7.1964 - skådespelare
  • Per Enar Nygren;6.7.1965 - kriminell företagare
  • Annie Lööf;16.7.1983 - ständigt faktamixtrande partiledare
  • Alexander Gerndt;14.7.1986 - brottsdömd kvinnomisshandlare (fotbollsspelare)
De påfallande många kvinnliga prostituerade - dvs. de som vikt ut sig nakna i Playboy för pengar, påminner om att vi i samband med den amoraliska handelsmannen Merkurius ofta hittar folk med överutvecklad näsa för pengar och en vilja att själva tjäna på sitt engagemang, dvs. raka motsatsen till en idealist. 

Visserligen var det Solen i egentjänandets princip Jungfrun som dominerade tydligt i studien av de första 25 årens alla Playboy-brudar, men tre Månen i Jungfrun påminner oss om att Jungfrun som måntecken också tillhör de kriminellt predisponerade månplaceringarna. Flera trender tycks mötas i den här listan...

Men lika tydligt är väl tre knivskarpa Nobelpristagare i matematik/fysik. Både Sol och Måne i merkuriska tecken och Merkurius i Vatten betyder allt inte någon klen vattenskalle förutsatt att personerna lämnas i fred så att inte tankebanorna rubbas av yttre hot. Kanhända gör den här typen ett utmärkt arbete i "skyddad verkstad" så att inte Kräftans "revirinstinkt" går upp i högvarv. Ett stilla vatten är klart och uppfattar tydligt, ett oroligt vatten förvränger informationen.

Med tanke på att horoskopsamlingen INTE innehåller oproportionerligt många kriminella tycks det vara ett litet överskott av skurkar i den här gruppen - även utan Lööf.


Inga kommentarer: