Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 juni 2013

Eld, Jord och tölpaktigheten




Skummar slaskrubrikerna i AB och sparar ner två skandalkändisars födelsedag i ett svep. Reklambyråsvinet Saatchi som tog stryptag på den vackra kändiskocken Nigella och ett ungt kvinnligt rötägg i modellbranschen som kan ha tappat kontroll över sitt liv. H&M överväger att bryta kontraktet med Cara Delevingne (AB).

Då upptäcker jag att båda skandalkändisarna har samma grundproblem. Båda horoskopen domineras av Oxens trubbiga "jag äger"-mentalitet och Lejonets storhetsvansinne. Detta blir en perfekt påminnelse om den brutalisering av naturen som Jord och Eld i konflikt medför. Dessa är knappast själar som kommer direkt till jorden från ett föregående liv i hovlig miljö. Snarare rätt primitiva omständigheter där man fick slåss och vråla för att få ut sin rätt. Råkar de dessutom nå framgång kommer hela deras oborstade drivkrafter upp till ytan och förstärks genom kändisskapet.

CARA DELEVINGNE
CHARLES SAATCHI

Fotomodellens Sol är anmärkningsvärd, på exakt rak linje med "kunga (eller drottning-) makaren REGULUS. Med skönhetens Venus och den stora framgångens Jupiter i samma tecken verkar ju hennes framgång vara gjord!

Så synd då att sinnelaget är skräp och inte svarar intelligent på sin disponents försök att göra det bästa: Månen i Oxen innebär att Jordelementet helt enkelt inte släpper igenom solljuset från sinnets ägare Venus i Eld. Kvinnan förblir kall och närig och, inte så lite utseendefascistisk. Hennes axel mellan överhöga Stenbocken och låga och ringa Kräftan är inte alltid rasister, men AB:s kommentarer vittnar om en ung tjugoåring på lägsta intelligensnivå. 

Saatchi betyder enligt wikipedia betyder "urmakare" och det blir nästan fånigt när man ser irakierns Sol (identitet) i dess täta koppling med tidmätaren Kronos (Saturnus)!

Han har blivit stormrik på skitreklam har möjligen också han hjälp av kungamakaren Regulus, men eftersom tidpunkt är okänd och Månen kan ha hunnit utom stjärnans räckvidd ritar jag inte ut den. Här inträffar som synes en spegelvändning och den mannens Oxe är sannerligen bland det mest primitiva som skådas kan. 

Att Oxen vill äga (pengar, diskussionsämnet eller t.o.m. sin partner) ligger i tecknets natur. Här förvärras situationen genom Solens konjunktion med kontrollplaneten Saturnus. Reklambranschen skulle jag vilja sortera under kommunikatören Merkurius, men naturligtvis är det extra talande om man kombinerar den ljugande Satan och Merkurius för en riktigt vidrig variant av Oxens tecken!

Här sker det motsatta med sinnelaget jämfört med modellen: Månen i Eld kastar ljus över sin disponent, det jordbundna kontrollfreaket och den pengagalna Sol-Oxen! Månen i dramatiserande Lejonet tenderar därför att förstärka de dåliga sidorna i mannens handlingsjag. Att han är inne på sin tredje hustru med stjärnkocken Nigella, tyder på att andra fått nog av hans brutala härsklystnad.

Men apropå reklam som vädjar till den dummaste och mest instinktiva delen i en människa, missa inte hur Saatchis Sol-Oxe vilar på en likadan lyckobringande mix av Venus och Jupiter som fotomodellen, bara att kombinationen nu ligger i det instinktiva och alltid hungrande Vattentecknet Kräftan, i sig uppskruvad till ett ovanligt sjudande vatten eftersom Kräftans disponent Månen ligger i Eldtecknet Lejonet. En annan typ med just Kräftan och Lejonet som centrala horoskopingredienser och som lätt "kokar över", se Madonna.

Beträffande fotomodellen (vars tydliga Lejon-utseende kan jämföras med de här två typerna) stötte bloggen på ett horoskop som liknar Cara Delevingne i Jackie Ferm som vann Paradise Hotel för några år sedan, storskurkens dotter som vann mångas sympati men hade vettet att fimpa psuedokändiscirkusen. Det är säkert långt ifrån den enda Mars-Oxe i attack mot Solen i Lejonet som passerat revy på bloggen, men eftersom Jackie hade en ultrakort modellkarriär, "pappa, se mig", kom jag att tänka på henne i samband med den ostyriga brittiskan.

Inga kommentarer: