Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 27 september 2012

Telias & västvärldens haveri

[Ett tekniskt inlägg men f.o.m. senare delen om fusionen mellan Telia och Sonera även tillgängligt för allmänläsaren, inte minst vinklingen på Tintin-debatten - DN/SvD, där speciellt den senares svinerier i ledarkolumnen är anmärkningsvärda.)

Då och då hittar man uppgiften om den retrograda Merkurius skadliga inverkan för bland annat kommunikationer. Jag mötte tanken senast för några dagar sedan på en, tydligen, svensk sajt om hinduistisk astrologi skriven på engelska. (Mercury Retrogression)

I likhet med de svaga men mätbara egenheter hos zodiaktecknen som den här bloggen hittat kan man knappast räkna med att all världens kommunikationsutrustning skulle fungera perfekt mellan Merkurius tätt återkommande retrograda perioder.

Nu när Telias IP-telefoni - inklusive larmnumret - låg nere en hel dag (SvD) fanns t.ex. inget tekniskt problem med Merkurius. Tvärtom, den befinner sig i sitt dubbelt starka läge, hemma i härskarläge i Jungfrun där den dessutom anses vara "upphöjd".

Vad som avses med det senare kan man dock fråga sig, jag har sett exempel på t.ex. den upphöjda Jupiter i protektionismens Kräfta som varit rena neurotikern, överkänsliga och garderade i det extrema, och helt oförmögna att fungera under stressade eller krävande förhållande. Består här "upphöjelsen" i att Kräftans sårbarhet renodlas och förstärks enormt?

Horoskopet ställt för Stockholm
där TeliaSonera har sitt huvudkontor

Solen bränner heller inte Merkurius och kommunikatören står därtill "hemma" i kommunikationens hus. Uppenbarligen är det något annat än "retrograda Merkurius" som skadade TeliaSoneras ip-system. Kanske tumultet dagarna innan om företagets lukrativa affärer med diktaturer? (SvD, DN) En olycka kommer ju aldrig ensam och haveriet kanske är elektronikens motsvarighet till psykets förmåga att påverka kroppen - psykosomatiskt?

Sanningen är att indisk astrologi inte förlitar sig på så enkla betraktelser som planeters direkta eller retrograda rörelse (fastän deras stationära eller helt stillastående perioder anses mycket viktiga). Istället kan man pröva att närma sig horoskopet enligt samma metod som gör 11e huset till ett förmögenhetshus: det är det 2a huset räknar från 10e karriärhuset, dvs. har en aspekt av ekonomi.

För det tredje huset för kommunikation (och telekomsystem) verkar det mest fruktbart att uppsöka olyckans eller fiendens sjätte hur räknat från det tredje. Kommunikationens olyckssektor är således det normal åttonde dödshuset, men här bortser man helt från husets nominella betydelse. 

Vad som är intressant är förstås telekomolyckans planetära signifikator och de olika perspektiv man kan anlägga på den. Här är Saturnus olyckans eller "telekomhälsans" signifikator. Den aspekterar eller snarare blockerar Kräftascendenten, och ascendenten är naturligtvis "vad frågan gäller", dvs. det rekordlånga avbrottet.

(Kräftan symboliserar intressent nog folket som anonym massa, samt hemmet eller hushållet!)

Saturnus är till sin natur långvarig och man kan eventuellt också se "dissociationen" mellan Luft och Vatten verksamhet. Vatten och Luft blandar sig illa, så folkmassan eller hushållen upplevde ett hälsoproblem med sina telefoner.

Plötsligt har vi ett omen som väl sammanbrottet, och eftersom hela 400.000 svenska hushåll drabbades är haveriet så stort och allvarligt att man kanske ska nöja sig med detta olycksomen. Samtidigt är Saturnus signifikator för "telekomhälsa" varje natt så länge Kräftan stiger i öster, dvs. någon månad.

(Den 26/22, t.ex., stiger sena Lejonet över Stockholms östra horisont vid samma tid och Jupiter blir istället olyckssignifikatorn för telekomfrågor.)

På grund av olycksominats långa varaktighet för denna nattimma bör det finnas flera sekundära omen som gör just den här natten unik eller nästintill.

Vad t.ex. om Kräftascendentens Måne, en flyktig planet i sig och här i en nyckelroll? Med Kräftan stigande är Månen en verksam välgörare men tyvärr placerad i Stenbocken så att dess disponent blir just telekomolyckans signifikator Saturnus! En usel bas för Månen att utöva sin "verksamma godhet" från! Det går inte att kommunicera så länge Olyckan är värd för ascendentens tillfälliga härskare.

I det här läget kan man också titta på hur telekomhälsans signifikator Saturnus beter sig till sin "verksamma natur". Och nu agerar det tredje huset som ascendent - telekomascendent - i analogi med bloggens ofta nyttjade månascendent för horoskop utan känd födelsetid.

Just Jungfrun stigande för telekommunikation är högst intressant, eftersom bloggen återkommit så ofta till statsminister Reinfeldts horoskop med en fysisk Jungfruascendent och den dubbelt illgörande Mars i första huset. I det sammanhanget handlar det om hans personliga syn på arbete, hälsa/sjukdom som uppvisat rent fascistiska fasoner. En ond slavdrivare som återfötts till jorden och inget annat.

Med kommunikationens tredje som ascendent är det åter Vattumannens Saturnus som indikerar olycka eller ohälsa. Den stora illgärningsmannen anses vara en neutral influens i Jungfruascendentens liv, den varken hjälper eller stjälper. För kommunikationsfrågor bara finns den där i bakgrunden, som "struktur" eller "organisation". Det vill säga, Saturnus är ungefär som den brukar vara, ett hinder för sakers spontana flöde, en fördröjare - ofta dröjsmål utan någon synbarlig mening. 

(I själva verket sinkar Saturnus som den stora planerare den är, för att helheten ska bringas i samklang. Den här "ängeln" kan få en människa att tveka så att hon inte rusar rakt ut i gaten och blir överkörd. Dröjsmål och hinder tjänar också till att fördjupa människor eftersom dess essentiella luftnatur söker dematerialisera jordbundna människor och få dem att återupptäcka den dolda själsliga strukturen - Saturnus som "själens form".)

Om Saturnus verkar "neutralt" kanske man kan tänka sig att den inte använder sin fulla destruktiva styrka (i dessa lägen kan Saturnus anta rollen av Döden). Rent faktiskt ställer sig nu kommunikationshälsans Saturnus i det andra huset som är ett materiellt "resurshus" och utöver sin blockerande influens där, med följden att Venus i gruppumgänges 11e hus hämmas - till följd av 2a huset som väl kan beskrivas som ett infrastrukturens hus. Och allt detta i anslutning till frågan om att kunna telefonera genom datanätet. 

Symboliken är inte dum alls, när man har förmånen att jobba baklänges, från en redan inträffad olycka. Frågan är vem som skulle orka med ett jobb som bara handlade om att för arbetsgivarens räkning sitta och leta "hotfulla" tidpunkter för företaget ur den ena eller den andra synvinkel. Hitler hade astrologer men eftersom hela hans intention var sjuk hjälpte inte astrologin honom till världsherravälde. 

Ett svenskt företag som tjänar grova pengar på diktaturer för att svenska kapitalister helt tappat den moraliska kompassen skulle troligen attrahera så dåliga stjärntydare att de ändå missade uppseglande krisperioder. Den som associerar med Mörkrets furstar blir själv mörk i sinnet.

Den som vill kan se det blåsväder TeliaSonera har försatt sig i skenet av att den himmelske domaren Saturnus nu verkar från sin upphöjelse i rättvisans Vågskålar. Bara att av många företag vars omoral Saturnus i Vågen nu går tillrätta med! Saturnus kommer att smärta många under de kommande två åren.

*****

Horoskopet för EU:s villkorade godkännande av fusionen mellan Telia och Sonera (det fanns en påtaglig risk för monopolisering av den svensk-finska telekommarknaden):


TeliaSoneras egen information är en katastrof av corporate bullshit och ett minimum av konkret information men på en extern sajt hittade jag datumet för EU:s villkorade ja till sammanslagningen.

Det intressanta är förstås närighetens tecken Kräftan i positionen av "olycka" eller "fiende", det företagsamma och kreativa femte huset utmärks nästan övertydligt av en "fusion" mellan Solen och Månen (projekt- eller nystartens symbol). Symboliken blir knappast mindre pregnant av att Tvillingarna/Merkurius är just telekomindustrins eget tecken och planet!

Men bemärk att detta är företaget ur EU:s perspektiv och därför troligen obstruktionen i sjätte huset. TeliaSonera fick splittra upp sin verksamhet för att inte konkurrensen skulle hotas.

Vad inte EU själva kan se är förstås att hela deras världsbild uttrycker ren och skär ondska: att ens tänka i termer av marknadsekonomi, destruktiv konkurrens och profitmentalitet tycks ha med storkorset i Mörkrets kvalitet Tamas att göra - se också Reinfeldts, Borgs och undfallande Hägglunds horoskop i den svenska högerregeringen. "Konkurrens" kommer att förbjudas på jorden inom två-tre generationer, när rötterna till dagens ohyra till mänskligheten bättre förståtts. 

Reinfeldts "socialdarwinism", där människor ska slåss som djur om arbetstillfällena och bjuda under varandra för att nå den heliga sysselsättningen, är Näringslivets ideal. Så luras de hjärntvättade små krypen av de stora krypen som drar in de verkliga pengarna. 

Det som spelas upp, med oss själva som aktörerna, är en grekisk tragedi, och dramat har intensifierats under den så kallade "marknadsliberalismens" trettio år. Jag hade också dukat under om jag inte haft mina tonår på 1970-talssidan där tankarna var rika och varierade. 

Med 1980-talet blev plötsligt allt ytligt och grällt kolorerat, och Madonnas banala musik och odling av egot tog över. Det är var årtiondet då det var kläderna som gjorde mannen eftersom några verkliga män inte fanns inom synhåll. Bögpop grasserade som aldrig förr i västerlandets historia.




Det här skivomslaget är en horribel påminnelse om det plötsliga väderomslaget runt 1980. Reggaegruppen kom från Jamaica och sjöng extremt politiska och andliga texter som ifrågasatte det lögnaktiga och rovkapitalistiska västerlandet. Men deras enda skivkontrakt sedan amerikanska bolaget A&M sparkat dem var med ett litet outlet i Schweiz (tala om paradoxer!) och de europeiska marknadsförarna ser ut att så gott de kunde försökt maskera och bagatellisera produktens seriösa innehåll. 

De lyckades över all förväntan - skivan hittade inte fram till någon publik! Kanske för att omslaget dessutom rider på negerkarikatyrer och är rasistiskt! Jag undrar om musikerna i Kingstons getto överhuvudtaget sett den här utgåvan eller om de fick några royalties på de exemplar som ändå såldes... (bilden är på min egen kopia) Bara apropå Tintin-debatten i Sverige de senaste dagarna... Schweiz, den västerländska kapitalismens hjärta och den vita rasismens högsäte. (Se vidare Jean Calvins horoskop.)

I jakten på pengar ser vi inte hur vi tappar bort allt som gör oss till människor. Vi är idag så mentalt våldtagna av ideologin att få ens förstår hur fula deras tankemönster ser ut för besökare från mer avancerade civilisationer än den västerländska.

Men att nå mänsklighetens nästa nivå (för så är Historien programmerad i förväg) innebär naturligtvis att en god procentdel av befolkningen kommer att tycka livet blivit sämre. Alla lågt utvecklade egoister eller de med negativa upplevelser av en Storebror - alla dem som ännu inte är mentalt mogna att tänka ur hela mänsklighetens perspektiv - de kommer att kverulera när Vattumannens globala samhälle dagas. 

Det samhället kommer inte att bygga på storföretagens hegemoni och bindas samman av varumärken som McDonalds eller Nike. Det kommer att växa ur andra kulturer än den västerländska. Kanske Kinas investeringar i Tredje världen kan ses som början på den kommande tidsåldern, sida vid sida med den arabiska våren. Vem kommer att bry sig om New Yorks skyline i framtiden?

Det själviska väst, med kolonialhärskartekniker och slavdriveri, har haft sin tid och Fredrik Reinfeldt med sin vedervärdiga Fas 3-förvaring av alla dem hans "konkurrensutsatta marknad" inte kan hantera eftersom det helt enkelt inte behövs lika mycket arbetskraft längre (och tiden för medborgarlön är kommen), illustrerar den imperialistiska drömmens svanesång. TeliaSonera är definitivt också ur fas med verkligheten som tjänar pengar på diktaturers vilja att kontroller folkets kommunikation. 

Jämför Dagens Nyheter och andra tidningar som på sistone blivit oerhört mycket mer restriktiv med vilka nyheter de låter folket blogglänka och kommentera till. Vi ser här dödsryckningarna i den gamla världens alla knarriga system.

Inga kommentarer: