Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 19 september 2012

SvD:s "experter" & filosofins mörker

SvD har sammankallat tre "experter" - fast de bryr sig inte om att redovisa vad som skulle göra dem särskilt väl skickade att avgöra hur allvarlig skada Mitt Romney orsakat sig själv genom sitt distinkt arroganta tal om hur han helt struntar i Amerikas sämre ställda. Det är som om Romneys onda ande direkt spiller över på SvD:s journalistiska hantverk!

Hur som hest tjänar de tre personernas respektive åsikter till att belysa den indiska kosmologins och astrologins tre gunas eller kvaliteter.


Mathias Sundin, som visar sig vara en USA-vänlig folkpartist, är den obotliga optimisten: Sånt här blåser över. Det är bara medierna som bryr sig. Ett sådant glättigt sentiment visar sig inte helt otippat gå hand i hand med ett storkors i Ljusets kvalitet, dvs rena motpolen mot Mitt Romney som hade avsevärda problem i horoskopet med Mörkrets guna, där gamla indiska texter inte är nådiga med omdömen som "fruktan", "vansinne" och "fördunklad materialism". 

Om Sattva guna (Ljusets kvalitet) har ett problem så är det att de för lätt på det som berör den genomsnittliga människan, illustrerad av passionens kvalitet (Rajas guna) som oscillerar mellan ljus och mörker, insikt och dårskap.

Elizabeth Walentin visar sig vara den enda experten av de tre SvD betitlad som sådan. Hon är nämligen "kommunikationsstrateg", dvs. det som i antiken var retorikens ädla konst men i dag degraderats till tekniken för de makthavande att via köpt reklam och pr totalt bullshitta mannen på gatan.

(Lyssna på pr-knepet "Nya Moderaterna" så vet ni snart vad det handlar om. Fingret i vinden dygnet runt för att snärja de oreflekterande via ogenerad populism. Totalt oärliga, historierevisionister, och enbart i spelet för maktens skull. Precis som Mitt Romney som inte alls hade behövt bli politiker, han gjorde ju storkovan på suspekt beskattad företagsamhet.)

Med Walentin mörknar omdömena betydligt och hennes första ord är, "en mardrömssituation för Mitt Romney".


Här blir det genast mer komplext, men det är Mörkrets kvalitet som dominerar. Mot ett teoretiskt öppet och sattviskt sinne - Månen i Fiskarna - får man inte glömma att disponenten har sista ordet. Och här är Fiskarnas härskare Jupiter klent placerad i materialistiska och ägandefixerade Oxens princip.

Ja, Walentin känner med en rysning i hela sin av Satans korrumperade syn på rikedom och ägande hur Romney gjorde bort sig rejält. Jag vidhåller att stjärnan Algol, i judisk tradition Rosh ha-Satan eller "Satans huvud", indikerar en akilleshäl, en ingång för korruption. 

Att nobla Jupiter tappar både religion och filosofi i tecknet som står för identifikation med det materiella är nästan ett givet. OM individen ändå är religiös blir det en religion som predikar det materiellas betydelse - som hos katolske rymdflygsingenjören och vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith (se f.n. fyra inlägg om honom).

Med en i grunden vanställd och materialistisk känsla för livet blir Solen som motorn som driver framåt oerhört viktig. Men även här bryter "kommunikationsstrategens" karta samman. Solen står i Rajas kvalitet, den vacklande kvaliteten som ömsom drivs fram mot Ljuset och ömsom dras ner i Mörkret. 

Eftersom Kräftan är lidelsen via Vattenelementet har vi här samma närighet som f.n. driver det marknadsliberala Europa via dess högerledare, Cameron, Merkel, den tvehövdade Reinfeldt-Löfven. Men till och med detta något så när entydiga besked havererar eftersom Solen kvävs av sin ömsesidiga fiende Saturnus, som är, hör och häpna, en essentiellt tamasisk planet! 

Vi kan därför stryka det gula (sattviska) och orange (rajasiska) fältet och konstatera att "strategen" till 100% procent befinner sig i helvetet enligt indisk människosyn. T.o.m. mer så än bloggens tidigare och höggradigt suspekta kandidater till "mörkrets vansinne": Reinfeldt, Borg, Hägglund och Mitt Romney. 

Nu ter sig hennes ordval, "mardrömssituation", inte längre så märklig. Detär Saturnus över Solen som tar musten ur den här kartan och hon sätter exakt rätt ord på Tamas guna. Mörker är på ett sätt "dejction", urslammet som sjönk neråt när universum föddes och de goda partiklarna steg uppåt och bildade goda världar. Sattva och Tamas är som änglar och demoner.

Se det gamla inlägget om den utbrända redaktören för tidningen Chef, Cissi Elwin (med storkorset i Tamas guna), och hur indiska klassikern Bhagavad Gita bedömde fångenskap i mörkrets kvalitet. 

Genom att så totalt styras av helvetesvärldarnas kvalitet (enligt indisk filosofi) kan vi nu tydligt se vad "kommunikationsstrateg" är. Hon jobbar med mörkläggning och dimridåer. Hon är en av högers myriader "skadebegränsare" med enda syfte att i unison med Sveriges högerdominerade medier hålla svenska folkets psyke förgiftat och vanställt. "Valfrihet" att tycka exakt som högern dikterar.

Den tredje "experten", Frida Stranne är en lektor i statsvetenskap och således expert i en tyngre mening än föregående. Här hör vi Fredrik Reinfeldts favorituttryck när hans odugliga politik visar trynet. Då är det alltid fråga om "enskilda händelser" och aldrig fråga om att det är en del av ett övergripande mönster. Detta är "härska genom att söndra"-strategin. De få borgerliga vänner jag ännu har kvar jobbar alla med samma ohederliga retoriska knep, för någonstans vet de att kritiken mot den egoistiska livsfilosofin är berättigad. Men när egot slagit rot i själen blir alla sin egen mörkläggare och skadebegränsare. Livslögnen måste skyddas.

Låt oss genast konstatera att också Strannes förankring i Ljusets, godhetens och insiktens kvalitet är en illusion:


Venus är till att börja med en svag influens i ett horoskop, den underlättar i det sociala och knyter band, men just inte mer. I sattviska Tvillingarna ser vi återigen hur löftet om genuin sanningslidelse kortsluts eftersom Venus disponent är Merkurius och placerad i ett tamasiskt tecken (Lejonet).

Här ligger också sinnet (Månen) så horoskopet tycks i ovanligt hög grad vara beroende av Solen, människas motor fram i livet och tillika Lejonets härskare. Och här upprepas historien som redan föredragits: Kräftan, närigheten och det kalla vattnets osläckbara hunger - konsumism. 

Men Solen agerar på basis sin disponent, Månen, som vi ju såg i tamasiskt mörker! Vi får en oscillerande rörelse som löper mellan hunger och beckmörker, ett mönster bloggen noterat hos flera av Reinfeldts skandalösa medarbetare. Nu börjar även det här horoskopet kantra betänkligt mot mörkret.

Och botten går ur lådan helt när vi finner också den återstående passionerade placeringen, krigaren Mars i Stenbocken, stå i mörkrets tjänst. Stenbocks-Mars strider här på order från Saturnus som befinner sig i mörkrets våld.

Stranne tycker inte alls det Romney sade var kontroversiellt och visar sig även hon vara till 100% styrd av Mörkrets kraft, den som enligt indisk filosofi uttrycker rent vanvett.

Så enkelt kan man avslöja SvD:s andliga och moraliska hemvist. Tidningen och de "experter" den kommer från, är sprungna ur kontakt med de helvetesvärldar som först nyligen fått en grafisk beskrivning: "de en procenten som roffar åt sig och över tid kommer att lämna de övriga 99 att klara sig bäst de kan." Deras expertis ligger enbart i att vinkla den verklighet som inte längre har något försvar för sig.

Ingen kan betvivla - med sådana här tecken i tiden - att det rovkapitalistiska system som prioriterar Penningen över Människan har mycket kort tid kvar på jorden. Västcivilisationen, med fokus i USA, ÄR faktiskt Den Store Satan, och Mitt Romney var måhända den här transpersonella kraftens sista försök. 

Men Satan är såå ointelligent - den saknar eget väsen och lever helt på mörkläggning och desinformation. Satan är den ultimata Energitjuven. Satan är den 1% som är den verkliga boven i dramat, inte Mitt Romneys föraktfulla pekfinger mot de 47% bidragsberoende utslagna. För vilka skapade denna utslagning? Den ena procenten i dess system för självberikande.

Inga kommentarer: