Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 4 september 2012

Regeringens hånfulla utbildningspolitik (astrologi)

Jag trodde knappt mina öron när regeringens utbildningspolitiska talesperson Ulrika Carlsson på morgonradion försvarar de välbeställdas statssubventionerade läxhjälp till sina barn med att de sämst ställda ändå "inte kommer in på arbetsmarknaden". 

Barnen ska alltså straffas med kommande utanförskap och fattigdom för att deras föräldrar blivit offer för högerns medvetna politik att återskapa ett segregerat Sverige med en solsida och sen "de andra" som uppmanas att ta i litet mer för att övervinna de hinder som högern själva skapat för dem. Ja, det finns verkligen onda människor som inte förstår hur de tänker!

Tyvärr var varken P1.s programledare eller Ulrika Carlssons motdebattör tillräckligt lyhörda för att hinna greppa sagda konsekvens av den hånfulla sidokommmentar den människan hävde ur sig. Det är ofta så i debattens hetta, att man har sånt fokus på sina egna käpphästar att man inte klarar att operera "lajv" och dra fördel av sådana här avslöjande självmål från motparten.

Centerkvinnan var dessutom otroligt arrogant i tonläget och hade mage att anklaga vänsterpartisten Rosanna Dinamarca för att ta brösttoner! Jag har aldrig ALDRIG hört en otäckare röst från högerregeringen, och var tvingad att se vilken kartritning som kunnat ge upphov till detta.



Men naturligtvis! Vi har samma mörker över Ulrika Carlssons himmel som gällde då de samhällshatiska politikerna Anders Borg och Fredrik Reinfeldt föddes! Två av de främsta förespråkarna för ökade klassklyftor och i släptåget mer misstänksamhet och hat mellan människor i Sverige.

Det verkar vara sällsynt problematiskt, detta storkors i Mörkrets kvalitet som envist ligger kvar på himmelen cirka 1964-65, ibland upplöst men bara för att senare ta form igen. Och de många rötägg som fötts med samma signatur och som skulle kunna förgifta en hel befolkning - om inte befolkningen har sunt förnuft - tycks alla ha blivit högerpolitiker, åtminstone i Sverige!

Det underlättar sannerligen inte för centerpolitikern att hon är född under den galnaste fullmåne av dem alla, den mellan egoistiska Väduren och harmoniskapande Vågen. Ofta nog leder fullmånen till att Vågens uppfattning om vad som är balans och rättvisa är fullständigt uppfuckad. Ulrika Carlsson SER INTE ENS att hennes politik trycker ner de som har det dåligt ställt istället för att hjälpa upp dem. Så beter sig en satan och bloggen kan därför placera ännu en högerpolitiker i den växande samling av skammens människor.

Jag vet inte vad de här satarna gjorde i sitt liv före detta, men jag har vacklat mellan tanken att Fredrik Reinfeldt antingen var en nazistisk lägervakt med ansvar för att utrota det tyskarna ansåg vara lägre stående människor, men ibland tänk att han kanske själv var en koncentrationslägersfånge och enligt Stockholmssyndromet så identifierat sig med sina plågoandar att han nu, i detta fall, av bara farten upprepar samma sadism själv - han det forna offret för förbrytelser mot mänskligheten.

Så tänk på vad ni röstar på 2014. Sverige har nu styrts i sex år av rena krigsförbrytare och den enda anledningen att du kanske inte märkt det, är för att du är så i grunden självisk och inte ser längre än att du fått det bättre under borgerlig regering. Nå, vakna då upp och se vad som händer i samhället! Och hur det minusvärde som bara växer snart nog kommer att drabba någon mycket nära dig eller de dina. Allt hänger nämligen ihop, överraskande nog.


Bonusspaning

Låt se vilka andra föddes i samma kritiska tid som Ulrika Carlsson och som fastnat i bloggarens sakta växande horoskopsamling (f.n. knappa 6.200 kartor).

Sätter vi stenhårda sökkriterier och bara är intresserade av exakt samma fullmåne mellan t.ex. 1/1 1964 och 31/12-1965 (höftar bara till här), då har bara fem officiella personer eller celebriteter fångat bloggarens uppmärksamhet.

Notera att datainsamlaren ÄR en osäker faktor, för skulle enbart helgonlika personer vara intressanta att spara på, skulle resultaten bli lika skeva som om man slaviskt följde pressens böjelse för perversa eller kriminella personer och livsöden. Jag hoppas datasamlingen är något så när balanserad (är dock född i balansorganet Vågens tecken - utan någon fullmåneattack ska tilläggas).

Rebecka Törnqvist;26.4.1964
Terje Hellesø;27.4.1964
Jon Cryer;16.4.1965
Martin Lawrence;16.4.1965
Ulrika Carlsson;17.4.1965

Det var länge sedan jag hörde något från den något dystra jazzsångerskan Rebecka Törnqvist men i repertoaren kunde man tydligt höra Tamas guna, eller Mörkrets kvalitet verka som den dominanta faktor. I vissa fall kan det vara skönt att bara svepa in sig i ett okunskapens mörker. "Stämningsskapande" musik tillhör per definition Mörkrets kvalitet, men då utan några moraliska värderingar. Det är när man börjar sätta ord på Mörkret vi hör att okunskap är sprungen ur helvetet självt.

Terje Hellesø - Now wer're talking! Den prisbelönta naturfotografen som ertappades med att i alla år ha suttit och "förbättrat" sina bilder med avancerad datorutrustning.

Jon Cryer - den som följt de ursprungliga säsongerna av Två och en halv män när Charlie Sheen var huvudpersonen vet att hans sidekick spelade av Jon Cryer måste ha flera skruvar lösa. Den gemena själviskhet han lyckades gestalta måste han ha hämtat ur sina egna personliga kvaliteter, precis som alla vid det här laget vet att Charlie Sheen bara är sig själv i alla roller och inga manusförfattare anstränger sig längre: hans rollfigurer heter numera alltid Charlie, för att göra det enklare!

Med Cryer född dygnet före får vi dessutom en präktig look-alike till centerpolitikern:

Och sedan dyker en parallell till upp, nu via en födelse i Tyskland dygnet före den arroganta och illa klingande centerpartisten. Den färgade tysk-amerikanska skådespelaren Martin Lawrence är möjligen den mest påfrestande och humorbefriade komiker Hollywood någonsin försökt göra  till en stjärna. Varje gång jag bara hör hans skrikiga piptoner (alls ingen förmåga till brösttoner!) mår jag fysiskt illa - precis som när jag hörde centerpartisten på radion.

Jag är övertygad om att detta är Tamas guna - den råaste och minst förfinande kvaliteten i universum enligt gammal indisk kosmologi - som ligger bakom detta. Och är det dessutom fullmåne - och individen har lätt för att spåra ur - då förstärks troligen detta så att t.o.m. rösten avslöjar individen som en själ utan förfining. 

Kanske är det därför Ulrika Carlsson söker trampa ner och distansera sig från de lottlösa i Sverige och fokusera på de därovanför som "fått det bättre"  - innerst inne känner hon sig helt värdelös men projicerar sin låga självskattning på "de andra". EXAKT som Fredrik Reinfeldt "en av de etniska svenskar mitt i livet som hans system söker gynna"!

Svenska folket måste snabbt göra sig kvitt dessa politiker från helvetet.

*****


Om kritiken mot läxhjälpsavdraget i DN, SvD.


Inga kommentarer: