Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 september 2012

När ska svensken lära sig?


Bäst klänga fast vid medelklassen som saker utvecklar sig


Läs det här raljanta inlägget, det är bra:

http://komigenuva.wordpress.com/2012/09/05/sj-gor-gemensam-sak-med-axelmakternas-kundhatarforetag/

På ett medvetet plan kommer du att stålsätta dig mot svadan och sarkasmen. Men på det subliminala planet kommer ditt bättre jag (som jag förutsätter existerar) att – kanske  för första gången – fatta den verkliga spelplanen och den kapitala ondska de människor väljer som bejakar marknadsliberalismens rådande ordning.

Västvärlden kommer naturligtvis snart (kanske i under vår livscykel) att i våld och blod kollapsa pga. vårdandet om rätten att tjäna pengar före begrepp och honnörsord som ”människovärde”. Den lövtunna yttre lögnfernissans ”valfrihet” har stora delar av svenska folket redan genomskådat genom konkreta exempel som de privatiserade apoteken.

Bryr sig noll om sjuka - som jagar hela dagar för att hitta sina receptbelagda mediciner efter att högern med hjälp av pr-byråer kuppade sig till makten - gör den bigotta tredjedel av folket som själva identifierar sig som ekonomismens vinnare. Ismen är vår tids motsvarighet till Hitlers och Mussolinis dyrkan av det dugliga djuret - Roms patetiska hjältar, de tillfångatagna gladiatorerna, som för sin egen överlevnad tvangs trampa ned de svaga kristna vittnesbärarna i den värld i världen som Colosseum – i dag ”Marknaden” - utgör. (Svenskt Näringsliv 2011: "filosofi", kärleken till kunskap, "är inte lönsam".)

Dagens gladiatorer är tragiska gnagardjur fångade i ett system de inte ens klarar av att se de verkliga dimensionerna av och än mindre formulera en medveten konception av.

De är ju i många fall födda och har levt hela livet innanför Colosseums väggar och har sondmatats i alla år av marknadstänket som den självklara och enda värld som finns. (I den här sagan ingår också avskräckande berättelser om monster, om ryssar och kommunister.) 

Det krävs en extraordinär intelligens eller Münchhausens förmåga att lyfta sig själv i håret för att få Perspektiv på det egna livet i dess ideologiska kontext. Knappt en på tusen föds med den särbegåvningen.

De historiska parallellerna mellan dagens Sverige och nazismen har inte undgått bloggaren här ovan, vars text röjer en historiskt mycket väl påläst individ.

Dags våga bli radikal och se vad som hänt med västvärlden de senaste 20 åren? Dags våga att åtminstone på den egna kammaren pröva en mental skiss av ett post-ekonomiskt civilisationssystem? Än kan Storebror Reinfeldt-Merkel inte scanna din hjärna efter subversiva tankar. 

Du är svensk och som sådan per definition en ynkrygg (se nationalhoroskopet), men dina hemliga tankar kommer att överleva dig och en dag resultera i en reinkarnerad människa, vars lösliga luft blivit till ett mer substantiellt ställningstagande. Du kommer att vara Krigare på din dag. En mänsklighetens försvarare. I nuläget har du bara en valsedel och vi vet väl att båda sidorna regisseras av en tredje vars namn är Ohyggligt.

Inga kommentarer: