Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 1 september 2012

Megahälaren Svartholm Wargs onda sinne


Pirate Bays avtryck i historien är inte helt okomplicerat. Det var några figurerar ur den spolierade generation gratis som också ägde teknisk talang att skapa en häleriverksamhet som saknar motstycke. De hjälpte de små grå sorkar som inte vill betala för sin underhållning att bli tjuvar, och förtjänar därför fängelsestraff.  

Å andra sidan är bloggen helt för en ny, post-kapitalistisk världsordning och skulle lika gärna ha kunnat applådera olika former av tjuveri och subversiva knep. 

Tanken slog mig faktiskt när domen mot Pirate Bay föll att Svartholm Wargs horoskop var pinsamt likt mitt eget - Solen i Vågen och Månen i Tvillingarna, båda kommunikativa och logiska Lufttecken. Månens disponent, den logiska Merkurius i Vågen hos båda personerna. Även jag har ett förflutet som dataprogrammerare och var åtminstone en kort tid naiv anhängare av de möjligheter Napster gav att lyssna gratis på musik. 

Men en motreaktion föddes och jag kände sympati med de musiker som dessa falska anhängare som rått blåser sina idoler på deras inkomster. Jag har sedan dess inte laddat ner en låt, men istället gått från en samling på noll cd-skivor 1998 till nuvarande cirka 700. Jag har även köpt in det bästa av de musikfiler jag tidigare laddat ner - kalla det ett skuldmedvetet sinne som nu ville göra rätt för sig!

Efter att med viss framgång ha provat läran om "planeters verksamma natur" på månhoroskopen för de tre misslyckade kidnapparna (se föregående inlägg - läs om behövligt först!), upprepar jag kort samma förfarande på Svartholms karta.



Månen/sinnelaget är återigen centrum för vårt universum och sinnet färgas beroende på vad som PRIMÄRT influerar det. Här finner vi, precis som med alla tre kidnapparna, att Månen direkt påverkas av hörnplacerade planeter, vilket lyfter fram dem till en högre prioritet. I Månens eller de fria föreställningarnas värld agerar de konkret, solitt. 

Jag tror inte man vågar ta läran om planeters verksamhet längre än så eftersom ett månhoroskop i sig är så insubstantiellt. Även om Månens fantasi- och begärsliv ser skadat ut är det först med ett äkta horoskop vi vet om individen kommer att agera på sina fantasier. Störda men undanskymda Månar kan ge livsöden som på utsidan ser helt normala ut!

Tvillingarna stigande är verkligen inget höjdartecken att födas under. Den håller en bottennotering: av de sju klassiska planeterna har Tvillingarna bara en enda på sin sida! Men det är turligen den socialt kompetenta och adaptiva Venus. 

Ju mer man tänker på detta ju mer häpnar man över zodiakens intrikata design. Tvillingarna är en som vandrar sina egna vägar, men som Lufttecken ingår den i den sociala kompetensens triad. Handelsmannen är snabb, "merkurisk" i tanken, och knyter snabbt förbindelser (och har lika lätt att släppa dem igen, om jag ska vara ärlig). Tvillingarna är en runtresande bard, historieberättare eller underhållare. I indisk astrologi är Tvillingarnas "naturliga" tredje hus specifikt kopplat till sång och dans, förutom kommunikation och handel.

Vad lämpligare än att som den indiska astrologin gör, beskriva symbolens två figurer som en man och en kvinna och Venus som verksam välgörare och "kopplerska" när Tvillingarna stiger i öster! När Merkurius dominerar önskar människan relatera sin intellektuella förnuftssjäl till en annans.

Tvillingarnas egen härskare, Merkurius, styr åldern 5-14 år och det i mitten av den här perioden intresset för det motsatta könet vaknar till liv och i slutet har ofta sexdebuten ägt rum, åtminstone i antiken, i traditionalistiska kulturer. Jesus mor Maria porträtteras väl som en mycket ung kvinna på 14-15. (Eller är det från den mediale Edgar Cayce uppgiften kom om Marias ålder vid tiden för hennes första och mest kända barn?)

Svartholm Warg har nu ett rörligt och analytiskt sinne i Tvillingarna under opposition från hela två planeter i Skytten, den naturliga illgärningsmannen Mars och den naturliga välgöraren Jupiter. För Tvillingarna stigande är både dessa verksamma som illgärningsmän! Så var det med den saken. 

Att sinnets disponent Merkurius själv är neutral kan inte förändra saken, vad månhoroskopet säger är att vi har 2-2½ dygn av kriminell mentalitet eller där sinnelaget ruvar på ting som inte gör den något gott. Läran om hur planeters verksamhet kan skilja sig från deras essentiella natur blir desto mer förunderlig när Svartholm faktiskt har en Jupiter som kunde tyckas maximalt lyckosam i sitt positiva härskarläge!

Men som verksam illgörare har Jupiter istället alla den planetens dåliga sidor: dess klipparmentalitet (vilja till lätta pengar), oförvägenhet. Varför inlägget kommer till stånd beror på nyheten att Svartholm just gripits i Kambodja av alla avlägsna platser (AB, SvD, DN) - Skytten/Jupiter som de avlägsna horisonternas tecken alltså! Men en djupt problematisk vilja att expandera bortom det kända och inrutade. Som Lagens planet vittnar hans horoskop om ett rent förakt för densamma: omoralens Mars och Jupiter sida vid sida!

Undertecknad har sedan upptäckten sent 2007 av den sideriska zodiaken (och den indiska astrologin som nyttjar denna ursprungliga zodiak) varit medveten om hur mycket "sämre" hans horoskop blev. En hel serie "härskarlägen" enligt den tropiska zodiaken blev nu rätt intetsägande och svaga enligt det äldre och ursprungliga systemet.



Som det faller sig stiger Månen i Tvillingarna i bloggarens horoskop, så hans inre sinne är detsamma som yttrar sig i ord och handling. ("Ljug inte", sa min far, "jag ser på din panna när du ljuger.") Och det är sant, jag föraktar lögnaktiga och kappvändande individer som söker manövrera sig till fördelar. 

Det är värt att minnas att Månen är större än det enskilda egot, planeten representerar t.ex. två hela dygn tid. I verkliga livet har det yttrat sig som att jag ofta tänker saker som sedan händer, minuterna senare eller kanske nästa dag.  (Det här har varit påfallande under korta perioder. Sen försvinner fenomenet i kanske flera år.)

Månen i första huset tycks på något sätt vidga vyerna en aning och i Luft helt och hållet lyfta individen ur den kroppsliga bundenheten. En kvinna som kallade sig själv synsk häpnade över att hon sade sig "se" hur jag inte var förankrad i min kropp utan tycktes sväva halvvägs över den. Jag kan inte kommentera detta annat än att jag nästan aldrig fäster mig vid kroppsförnimmelserna utan lever på "idéernas nivå".

Dessa ting kan sägas eftersom min Chandra lagna och lagna sammanfaller, men inte säkert sägas om Svartholm Warg eftersom hans fysiska ascendent är okänd. Det är därför inte heller säkert att hans sinnelags ägare, Merkurius i Vågen, I DENNA VÄRLDEN befinner sig i det femte huset, ett av de "bra" husen eftersom det är Solens egen sektor. (Paradoxalt nog klassificeras Solen bland de essentiella illgärningsmännen medan dess hus - eller effekter i världen - ses som goda!)

Vad som KAN sägas är att undertecknad inte, likt Svartholm, har prominent placerade illgörare. Även undertecknads Jupiter är förstås en god planet men som här intar rollen av illgörare. Men inte manifest, i ett hörnhus. Jupiter ligger undanskymd i ett av de mest verkningslösa husen, det sjätte. Finns det mer kraftfulla budskap i ett horoskop, tar dessa över.

Bloggaren har likt den gripne förbrytaren en naturligt ond Mars som även verksamt är ond, men också här kan en skillnad noteras som beror på Mars kända verksamhet i DENNA värld. Krigaren/förbrytaren är till att börja med en bränd planet, dvs. eliminerad av Solen eftersom den senare så totalt dominerar över de små ljusen när de kommer för nära. 

Vad "aggression" eller "kamplust" som nu ändå finns kvar på insidan av bloggaren är LEGITIM, eftersom den fysiska ascendenten placerar Mars i ett dharma-hus, den plikt den reinkarnerade själen har mot sig själv att förverkliga i detta liv. 

För att inte missa livsuppdrag MÅSTE bloggaren därför vara femtehuskreativ och agera som ett martialt spjut - inte i fysisk handling men väl på insidan. Således en stundtals rätt elak blogg, alltsedan jag kom på att jag måste göra mitt för att visa vilka skräp till politiker vi gått och valt oss när vi hade en riktigt dålig dag som folk.

Jag lämnade det viktigaste till sist, för mitt månhoroskop innehåller faktiskt en hörnplacerad planet som direkt påverkar sinnet - precis som i fallen med de tre kidnapparna och piraten Svartholm. Men bloggarens Saturnus i det västra hörnet är inte en verksam illgörare eftersom den äger horoskopets bästa hus (9e). 

Saturnus är i själva verket inget särskilt alls eftersom den också äger det onda 8e och klassificeras därför som en neutral influens. Och detta gäller såväl ur sinnelagets perspektiv (Chandra lagna) som ur den fysiska ascendentens (lagna) perspektiv.

Det visar sig därför i slutändan att två horoskop inte alls behöver likna varandra fastän både kan ha både Sol och Måne i samma tecken.

*****

Utöver studierna av sinnet (Chandra lagna) är det värt att hur piratens horoskop uppvisar en massiv satansinfektion av sin pengaplanet Venus! Symboliken är helt absurd. Den hånleende Hin Håle förstoras här genom den hungriga demonen Rahu, men den materialistiska lystnad som resulterar stryps samtidigt genom att Venus själv (Oxens härskare) befinner sig mittemot och under inflytande av den straffade sidan av samma hungerdemon, den halshuggna draksvansen Ketu! Nog tycker man sig i detta se piratens komplexa förhållande till ÄGANDERÄTT vilket är vad Oxens tecken bl.a. handlar om. För att inte tala om hur emotionellt fattig människan verkar vara.

Satan, som den djupa oseriositetens influens, skulle även kunna betyda att Svartholm på en och samma gång fejkar oberoende av materiella betraktelser men samtidigt är extremt girig. Jag ser sådana här patrask dagligen i stadsdelen Söder i Stockholm. Burgna borgare som klär sig som trashankar nu när Moderaterna kör ut alla de verkliga fattiga från innerstaden, fejkade trashankar med god ekonomi som naturligtvis röstar på just Moderaterna. För dem är trashanksstilen bara yta - de är hjärntvättade av konsumtionssamhället eftersom balansen i västerlandet gått förlorad och vi nu är på väg mot en härdsmälta som kommer att bli hemsk.

Det tycks vara en skörd av fult graverade själar som kommit till jorden och av någon anledning har de ockuperat en stad jag bott i sedan 14 men inte längre känner igen. Bristen på medvetenhet är nu skrämmande i landet och koncentrationen av slaktlamm total i huvudstaden.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tycker fortfarande det är förvånande att Pirate Bay grundarna fälldes. De ordnade ju bara fram ett fildelningsnätverk. Vad användarna själva väljer att dela ut och ladda ner är ju upp till användarna själva och därmed användarnas ansvar. Det kan ju liknas vid att man skulle bötfälla posten för att utomstående skickar stöldgods i paket.