Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 september 2012

Jupiter, fetmaparadoxen & och genuin ondska




"Överviktiga klarar sig bättre efter en hjärtinfarkt än normalviktiga." (Expressen)

Den antika och fortfarande medeltida europén hade insikter som väst numera förbluffas över, sedan man i ett vansinnesryck kastat ut hela sin forna vetskap och degraderat den till sagans nivå. Samtidigt började man över en natt kalla sig "upplysta" och "förnuftiga"! Sådana tvära brott brukar annars vara associerade med mycket labila individer - eller kulturer. 

Två världskrig i väst på bara ett århundrade tyder på att "Upplysningen" satta farliga krafter i rörelse och det är rent parodiskt att dagens sekulära människor inte ens förstår hur denna bisarra föreställning om "hotfulla muslimer" kommer. Det tog några hundra år, men nu börjar västerlänningen sjunka ner i sin egen dårskap. Han hallucinerar vilt!

Ur det antika perspektivet är det bara logiskt att det är de överviktiga som klarar en attack mot hjärtat bättre än de ömkliga gym- och joggingbesatta hälsofascisterna i Sverige - de "sekulära".

Enligt antiken uppstod högre förståndsgåvor ur välmåga, ur välstånd, inte genom att tära på sig själv. Det är förstås den astrologiska kontrasten mellan lyckliga och välmående Jupiter och den miserabla och svultna Saturnus.

Men besinnar man bara att Jupiter på ett allmänt plan korresponderar med kött och kroppsfett som fyller ut Saturnus beniga stomme, och att Jupiter också är en välsignande och välgörande faktor, då har vi återvunnit den förlorade kunskapen från förr.


Den fete Buddha som ler i sin (genuina) upplysthet är därför ett motiv som för österlänningen påminner om att den vise läraren Buddha är Guru (Guru är Jupiter på sanskrit). Jupiter eller Guru symboliserar också kognitiv kapacitet bortom det vi små människor vanligen menar med intellekt och begåvning. Jupiter är hyperbegåvning. Med Jupiters sjumilastövlar man kan hoppa över ärthjärnans mödosamma logiska analyser och direkt gå på pudelns kärna i intuitiv visshet. Den som önskar kan sedan spåra Steget tillbaka och upptäcka att även det lägre intellektets Merkurius kan skriva orden som förklarar för de dödliga vad saken handlar om.

Den tärande Saturnus påminner en hel del om hinduernas modergudinna Kali. Titta på den arketypiska Modern till höger på bilden - hur hon i moderskapets bestialiska hormonryckningar går bärsärk och slaktar sina omgivningar. I Indien är modergudinnan Kali påfallande sammanflätad med Kala, Tidens personifiering.

Det är ju Tiden som den tärande Saturnus i väst råder över så det är kanske inte så konstigt att samma skära hittas i Kalis ena hand, som man i västerländsk ikonografi kopplat till Fader Tid (även om han i allmänhet håller i en lie, den större modellen med tvåhandsfattning). Tiden skördar alla levande säsongsblomster.

Anm. Hinduisk mytologi, som jag kan mycket lite om, är djup. För Yama, dödens gud i hinduismen har naturligtvis också saturniska drag, han är en domare, precis som sin bror Shani som utdelar straff medan människorna ännu är vid liv. Och brodern Shani är ju Saturnus namn på sanskrit! Vi har tydligen att göra med den positiv och negativ sida av samma dömande och måttfulla instans.

Det är med dessa tankemönster i bakgrunden vi plötsligt inser att modern hälsovetenskap inte rört sig ett enda steg fram på kanske 3.000 år när svenska skrivbordsforskare upptäcker att de feta är välsignade när Skördemannen (eller den grymma Moder Natur) stiger fram, medan de som redan identifierat sig med Döden genom att träna och svälta sina kroppar kapas av lien. 

Det är vulgariseringen av dessa två diametralt motsatta principer som gav Europa smällfeta härskare och utmärglade undersåtar - precis som den svenska högerregeringen i just dessa år sökt öka skillnaden mellan rika och fattiga genom den ena politiska åtgärden efter den andra.

Men girighet och själviskhet kommer inte från Jupiter! Dess problem är bara att den okontrollerat "lägger på hullet" när inte motvikten Saturnus är lika stark. Den sekulära europén just nu, vid tidens ände, lider istället av närighetens sjukdom och den sjukliga typen av individualism. 

De ser inte när de redan har nog, utan accepterar och applåderar ytterligare skattesänkningar trots att ena ögonvrån troligen snappat att det är samhällets svagaste som betalar med sina liv och sin hälsa. Men Staten - och samhällsfördraget som gör en civilisation ens möjligt - är en så tacksam måltavla för obildad pöbel, dessa Reinfeldts "etniska svenskar", framgångsrika och i mitten av sina liv (tror de själva).

För att förstå hur människor kan ansluta sig till banalitetens ondska måste man noga studera Nya Moderaternas horoskop. Här finns nycklarna till denna privatism från helvetet. Jag ska här peka på några nya saker jämfört med en tidigare kommentar till horoskopet.




De två fängelserandiga tecknen är Väduren och Lejonet som spärrats in i två av den indiska astrologins "onda" hus. Särskilt tråkigt för partiets natur eller karaktär är det att det både är Sol och Måne som tonas ner så här starkt. Månen och Solen kan t.ex. beskrivas som en varelses livslinje, och här ser partiets hela historia ut som en isolerad livscykel i fängelse. PR-konstruktionen "Nya Moderaterna" är således från början till slut bokstavligen en konstruktion sprungen ur helvetet! 

Se bara den extremt egocentriska Månen som fyrar på alla cylindrar via den aggressiva och ensidiga Mars, i det här horoskopet en BÅDE naturlig och verksam välgörare. Eftersom åttonde huset har mycket med DJUPA attityder att göra, inser man redan här att Nya Moderaterna psykologiskt bara kan attrahera dem som är kriminellt egoistiska. Dessa människor är inte alltid brottsdömda, vi har ett samhälle som i smyg beundrar myglare och de som "fixar det för sig". 

Men astrologin är inte blind, den ser exakt hur låg vibrationen från partiet är. Faktum är att en lika låg vibb har jag bara hittat hos partiledaren Fredrik Reinfeldt, på ytan så prydlig och så duktig på att fejka precis det folket för stunden vill höra.

Detta har att göra med att både ledare och hans parti har den tricksande och manipulativa kommunikationens tecken Jungfrun stigande i öster. Varför merkuriska Tvillingarna INTE bör anses vara manipulativ medan merkuriska Jungfrun är det, beror på skillnaden i element. Merkurius via Luft är inte fysisk, gör inte anspråk på något materiellt. Men det gör Merkurius när den sjunkit ner till Jordelementet, nät "Ordet har blivit kött", blivit en fysisk realitet. 

Den här typen av kommunikation utgår alltid från något konkret och än viktigare, den och syftar alltid mot något konkret. Jungfrun instrumentaliserar andra ting för att nå sina mål, den praktiserar lustigt nog mer dubbelspråk än Tvillingarna trots att Tvillingarna är dual meden Merkurius negativa härskarläge är en enda kropp (Jungfrun). Men även här förklarar elementen: Tvillingarna är Luft och känner inga fysiska hinder, den växlar lekande lätt mellan olika ståndpunkter. 

Jungfruns Merkurius är i stället som den ibland hedervärde, ibland falske köpmannen. Den är fysisk och talar för sin vara men inte med omsorg om varan utan med siktet inställt på "säljet" av varan - för det är AVYTTRANDET, separationen från varan som ger profit. Det är för att Nya Moderaterna är små skitiga vinsthungrare de SÄLJER AV Statens och folkets tillgångar i så rasande fart!

Nya Moderaternas horoskop ser den här prylkrängande Jungfrun stiga i öster, som deras signum. Jungfrun håller stilen så den breda medelklassen som satsar bara på sig själva är välekiperad, infantila bedömare skulle t.o.m. kunna tycka att de verkliga trevliga och väluppfostrade.

Men partiets hjärta - den fascinerande kombinationen av en stark härskarsol i Lejonet som välsignas av kungavärdighetens Regulus verkar vara impotent och sakna förmåga att uttrycka sig starkt i vår värld (och det är här politiker verkar).

För huset vari denna "kungliga nobless" valt att uttrycka sig är ett förlustens hus. Det är som om partiets syn på ledarskap - eller faktiska förmåga att kunna dominera landet - är reducerad, satt i fängelse eller rent av psykologiskt vanställts av det tolfte husets koppling till "den onda daimonen". Vem denna onda demon är, har jag bara vissa misstankar om - det är den hellenistiska astrologin som utan närmare förklaring bevarat tanken på att vara styrd av en falsk eller ond ande och därmed sakna tillgång till det bästa i sig själv.

Indisk astrologi antyder att den här tanken fanns innan astrologin grenade ut sig från Babylon och gick österut mot Indien och västerut, till Medelhavsområdet: enligt indierna utförs i tolfte huset arbete på själens moksha eller befrielse. Det är denna tanke som vandrat genom århundradena så att t.o.m. ytliga nybörjarböcker i väst nämner "långvård och fängelser" som typiska tolftehusplatser.

Vi har alltså ett sjukt hjärta (Solen = hjärtat) i pr-konstruktionen "Nya Moderaterna". Partiet förkroppsligar "de rika kungar" som är smittade av den onda demonen och min misstanke är att denna demon är en synonym till den indiska luftburna demonen Rahu (norra månnoden). Den onda demonen är "denna världens herre" som den judiske läraren Jesus varnade folk för. Drakens huvud (Rahu) är i sin tur nära associerad med Månen som markerar den sublunära domänens yttre gränser. De djupast fallna själarna landar nere på jorden i Lunas centrum. 

Månen själv, anses "upphöjd" i det mest stillastående av de tre Jordetecknen, så det är uppenbart att vi har en mycket tajt tankekonstruktion här, som från olika perspektiv söker påminna om att vi just nu lever som människor i den Mörka Moderns grepp. Se bilden på dödsgudinnan härovan! Som an avledning av Kala, Fader Tid eller Saturnus, är Kali den som känner våra huvudhår och levnadsår. Svartsjukt håller den materiella naturen själen fången och det är människor som fått in den onda demonen i sina psyken som likaledes skrapar och rafsar omkring sig för att sno åt sig så mycket fördelar av det materiella livet som möjligt. Det är detta patrask som ständigt ondgör sig över höga skattar och hur såväl staten som soffliggare åderlåter dem på det som rätteligen tillhör dem. 

Så demonangripna är dessa människor att de inte förstår att de givit röst åt Jordens onda ande! I andra kulturer har denna ande eller karaktär istället kallats Pan, och dessa är också människor som affirmerar världens godhet. Kristendomen har, efter att den upphörde vara en judisk angelägenhet, så spårat ur att den sitter på båda stolarna. Sex är syndigt och ont, men likväl är världen god eftersom den är en Guds skapelse. 

Så länge den ursprungliga judiska kristendomen existerade (dvs. före det Judiska kriget 66-70 varefter romarna fördrev judarna från sitt eget land), fanns visserligen samma spänning, men den var löst genom att Gud, i parallell till Platons filosofi, placerades som det Högsta Goda men egentligen bortom ont och gott som människan uppfattar dessa kontraster. På en lägre nivå delar Guds enhet upp sig och blir till Två, till vår dualistiska värld av ljus och mörker, gott och ont. Och med dagens och nattens växling har också Tiden börjat verka. 

I tiden (i världsförloppet) strider alltid ljusets ängel Mikael mot mörkrets ängel Belial eller Satan. Mörkrets ängel är naturligtvis också jordens herre, den fallne Lucifer har annekterat jorden och söker binda Ljusets barn (ljusgnistor från Solen) i fyriska kroppar. Satan trollbinder människor med sekulära och materialistiska synsätt.

Och det är här Saturnus i sitt negativa härskarläge Stenbocken kommer in som materiens princip, gravitationen som gör människan tung och depressiv i sinnet medan kroppen är avmagrad. En typisk modern gym-tränad kropp med ett dystert psyke och ständigt behov av att konsumera för att tränga bort insikten om vilket utsiktslöst ekorrhjul ränner runt i. För dör gör också de moderaterna - sorten som valde konsumtion som sitt enda ljus i mörkret!

Inte konstigt att de som har demonen djupt i sin dna är onda och svarta och likgiltiga för samhällsbygget och kulturen. Det enda som kan väcka så här smutsiga själar är lite fejkat kulturhot typ "läskiga muslimer". Då vaknar den onda Möra Moderna och får lust att slakta främlingarna och hålla rent på sin hemplan.

Nej, den vite mannen var en av de mindre lyckade experimenten och Nya Moderaternas karta visar på många av den här artens tillkortakommanden.

Nya Moderaterna har faktiskt vällevnadens Jupiter stigande i öster - en fet välmående Buddha, som skrattar hela vägen till banken och överlever hjärtinfarkter. Vad är nu detta för märklig symbol? Står partiet för frihet och upplysning?

Svar: den här Jupiter i första huset är en falsk symbol om banala  och narcissistiska människor. För Jupiter är inte det äkta budskapet. Som vanligt med Jungfrun instrumentaliseras det frisk så löftet om välstånd för den lilla svensken är bara moroten man håller framför den korkade åsnan.

Jupiter ÄGS av Jungfruns härskare Merkurius, och Merkurius själv står i det kalla och näriga Vattenelementet som parasiterar på Solen och Elden för att kunna fungera som naturens vatten, förutsättningen för ett enbart biologiskt liv. Ateisten och sekularisten erkänner som bekant bara Jord och Vatten, och tror att dessa två element räcker för att skapa en levande varelse. Materialisten degraderar nämligen även Eld och Luft till deras ENBART naturalistiska aspekt. 

I själva verket har Eld och Luft också en andlig aspekt, precis som de manifesta Jord och Vatten har det. De fyra elementen och den så kallade fysiska världen existerade FÖRST I MEDVETANDET. Vems medvetande? Den som Först blev medveten. 

Sedan, när människan tappade tankehöjd och blev en idiot, började hon ta sin kropp på blodigt allvar och de allra simplaste även utkämpa krig för idén att det materiella är det enda som existerar! Dessa ateistiska krigarorganisationer verkar således också de från Himmelen och uttrycker Jordens andliga aspekt. För om inte Jorden hade en andlig aspekt skulle den aldrig ens kunna tala för sin sak. Satan är därmed inte helt och hållet Negation vilket likväl är det Nihilisterna förespråkar, att "intet" existerar bortom den materialistiska förklaringsmodellen.

Nya Moderaternas horoskop är så nära Satan som ren och skär Negativitet man kan komma. För den framgång och det "hull på kroppen" som partiet söker projicera som en bild av den framgångsrika etniska svensken (notera också den fallna pengaplaneten Venus i första, till eget begränsade huset), den bilden springer ur en OND ROT. 

Det är som sagt Merkurius (handelsmannen) som äger både välstånds- och pengaplaneten och den gör det ifrån det 11e huset för ideal. Men idealets hus ägs av det begärsfulla sinnets Måne - själva tecknet på en själ som fallit till den sublunära sfären. Märkligt nog ligger partiets rollspelsägarens ägare Månen i det åttonde huset för korruption och dödens ankomst. 

När partiet föds med en Jungfruascendent för en extremt privatistisk livssyn, är det således början på slutet för den näriga människan! Eller den alltjämt näriga tendensen som ur helvetet hittat en ny pr-skapelse att verka genom. Månen med Mars tyder på att inferno väntar dessa människor som dansar runt sin egen rikedom och har sina egon som avgudabeläte! Reinfeldt kommer verkligen att brinna i helvetet, och alla hans anhängare med honom! Och det märkliga här är att partiet både kommer från helvetet och sedan (när det dör) återvänder till samma helvete! 

Det är Mars som visar att helvetet här är en plats där alla klyvs till små individuella fragment i linje med Mars som Svärdet och krigsredskapet. När de fördömda desperat famlar efter ett samhälle och ett sammanhang då består helvetet i att det inte hittar någon fast plats att stå på, ingen att hålla ihop med. Helvetet är märkligt likt högerns "härska genom att söndra"-metod!

Ja, helvetet kom till Sverige med valet 2006, men folket förstod först inte vad de röstat på. Nu, är allt rasar i "privata" och isolerade bitar i rasande fart, kan någon kanske börja förstå hur livet efter döden - i nästa helvete - kommer att bli. Det blir outhärdligt och kommer att kännas som om man non-stop faller i tusen bitar. Egoisten kommer att uppleva sig själv ur den raserade samhällskroppens perspektiv! 

Ja dessa är djupa ting, och inget som ärthjärnor ens skulle kunna förställa sig. Den döda själen i helvetet kommer att känna precis vad varenda fattig och sjuk svensk kände när Moderaterna som rovdjur skövlade och priviatiserade och försämrade landet för att kunna fylla sina egna fickor. Tack gode gud att jag inte kommer att befinna mig på den sidan av Paradiset (myterna berättar ju att man i princip kan se den andra världen ett kvarter bort - och likväl väljer moderaterna att bygga rikemansgetton. De förstår verkligen inte vilken framtid de håller på att skapa åt sig själva...)

Men vi släppte rollspelsägaren lite väl lättvindigt! Merkurius är handelsmännens skyddsgud, och det är uppenbart att Näringslivet helt lyckats våldta landet och förgifta många människors sinnelag. Vi har redan sett att t.ex. lobbyorganisationen Svenskt Näringsliv har symbolen för denna världens herre - Satan - magnifikt placerad på topp i horoskopet som en piratflagga. 

Och där stämmer verkligen den mörkaste läsarten, men jfr t.ex. horoskopet för den söta och harmlösa gycklerskan Leslie Mann där på samma sätt den onda stjärnan Algol hissats och horoskopet tycks segla under vampyrismens flagg. Satans röst kan också beskrivas som den Onda Jordmodern som söker binda sina barn och reducera dem till enbart materiella varelser.

Det kanske intressantaste med Nya Moderaternas horoskop är att vi nu kan sluta alla inläggets tankecirklar, för det här packet från helvetet har nämligen merkantila Merkurius i närighetens eget tecken Kräftan (behovens moder) OCH tillsammans med den kalla Saturnus, vars attribut som vi redan sett i hög grad liknar den hinduiska Mörka Modern som skördar andras liv för att hålla sina egna barn vid liv! 

Det är med andra ord en förskräcklig grundton bakom Nya Moderaternas ytliga viftande med Venus och Jupiter i öster! (Och därför som moderater också är skinniga och tunna männsikor utan överflödigt fett på kroppen. De är i våldet på en ond och destruktiv kraft.) 

Det är blodspengar moderaterna erbjuder via sin ytliga förstahusimage, pengar de tar från andra samhällsgrupper för att säkra sitt - partiets och anhängarnas överlevnad. Helveteseldarna och det näriga sinnets Måne härjar i åttonde huset - och bränner "andras pengar", vilket är vad åttonde huset också betecknar.

Ja, moderater och extremt själviska lever inte bara på att plundra andra människor genom denna hatiska och avsiktliga vanvård av staten som har sett i moderata utförsäljningar. De lever också på de utsattas bekostnad, genom förstörelsen av sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna. Till och med försöker dessa djävlar slå i folket att det handlar om bidrag fast det inte är det, folket har själva betalat in i händelse att olycka skulle drabba dem. De vrider t.o.m. orden bakfram, ett vanligt tecken på att det är Satan själv som topprider en människa. (Satan har en enorm förmåga att kalla mörkret för "ljus" och vice versa.)

Detta kan vara det fulaste horoskop bloggen någonsin mött, men det krävdes en andra genomgång för att bottna i den avgrundsdjupa själviskhet det avslöjar!

Man kan också fundera över glidningen i motiven, eller om det i själva verket är perfekt logiskt: den romerske Saturnus, som är Zeus i det grekiska originalet av myten, äter sina egna barn. Kali, den svarta modern, slaktar andra för att bevara sitt eget barn! Saturnus i Kräftan tycks kombinera båda tankegångarna, för vad inte de obegåvade som röstar på moderaterna ännu fattat är att Moderpartiet kommer att äta upp (döda) dem också! Moderaterna är nämligen bara en pr-produkt som döljer de hemliga krafter som ligger i bakgrunden och finansierar herrarna Anders Borg och Fredrik Reinfeldt. 

Dessa dolda krafter kan vi kalla Rovdjuren eller Rovkapitalisterna - de som hävdar att alla ska konkurrensutsättas, små barns rätt till god skolundervisning och de äldstas och sjukas rätt till god vård (utan någon som står och vägar hur mycket utkletat bajs i röven som är acceptabelt före nästa blöjbyte). 

Det är också samma undermänniskor som hävdar att arbetslösa måste bete sig som simpla djur i djungeln och slåss om arbetstillfällena - annars får de svälta. Det är kort och gott moderathoroskopets väl dolda fuling som är den yttersta dirigenten bakom detta extremfalska parti: Månen med Mars i Väduren i korruptionens åttonde hus. 

Och eftersom Månen eller sinnelaget redan från början anses tendera mot att gå ondskans ärenden då Jungfrun stiger i öster, måste Månen med omoraliska Mars i åttonde vara astrologins värsta möjliga omen om rena skitstövlar. Jag är frestad att förespråka våld mot moderater, för våld är precis vad de själva ägnar sig åt. Men jag avstår, för jag tror ingen som idag lever och är etnisk svensk i sina bästas år, kommer att få en angenäm ålderdom. Det kommer Kala, den personifierade tiden med dess lie i hand att ombesörja.

*****


Bonusspaning

Eftersom pr-produkten Nya Moderaterna "föddes" 2005 finns det ännu inga vuxna kändisar att jämföra med. Min misstanke är att vi i framtiden mest kommer att ha värstinghoroskop från den här perioden. Så uselt är partiet.

Bloggaren har bara en liten samling horoskop med tidpunkt, cirka 1440 stycken. Med ett så litet underlag visade sig den kritiska kombinationen av Jungfruascendent, Månen + Mars i Väduren (dvs. i åttonde) ge noll träffar.

Jag resonerade då att den stigande Jungfrun som förvandlar entitetens eget naturliga sinne till en illgörare är olycksbådande nog och skippade kravet på ett uttryckligt samgående mellan sinne och omoral (Mars). Nu dök genast tolv horoskop upp:

  • John Adams;30.10.1735; 3:00 - USA:s andre president. Tidigare noterad för hans "passion för att göra åtskillnader" eftersom detta exakt beskriver den diskriminerande Jungfrun. I likhet med Fredrik Reinfeldt hade även Adams den dubbelt onda Mars stigande i öster i Jungfru, och det enda konseventa med den hala svenska ålen är att han alltid definierar bort alla problem! "Härska genom att söndra", var ordet.
  • Albert Schweizer;14.1.1875;23:50 - Lillgammal världsförbättrare. Känd för att läkarinsatser för att ha skapat en låtsasreligion där man "vördar livet" eftersom han inte tydligen inte tyckte någon enda av mänsklighetens befintliga filosofier dög (typiskt petiga Jungfrun där inget passar utom det skräddarsydda)
  • Charles Carter;31.1.1887;22:55 - Berömd brittisk astrolog som utifrån västzodiaken sopade till Jungfrun för dess svaga sidor - tydligen utan att fatta att han själv på ascendenten var just en sådan kritiker enligt den äldre och korrekta zodiaken! Han häcklade astrologer för att vara sådana egon att de alla måste skapa SITT hussystem (jfr Schweizer om filosofin) - och gjorde sedan själv precis detsamma!
         Jag har ofta upplevt att Jungfruns tecken är så översmart i det lilla att de gör sig till åtlöje över tid när man märker att de inte ens försöker överblicka helheten. Detta är extremt tydligt hos Nya Moderaterna som helt enkelt inte klarar att styra ett land utifrån egoismen som enda ledstjärna.
  • Simon Wiesenthal;31.12.1908;23:30 - Överlevde Förintelsen, sedan spion åt Israels säkerhetstjänst
  • Natalie Wood;20.7.1938;11:16 - Skådespelerska, drunknade under en fest (ja, dödens Saturnus stod i vattentecknet Fiskarna och olycksplaneten stod fallen i det primära vattentecknet Kräftan!)
  • Kenneth Lay;15.4.1942;18:00 - Bedräglig företagsledare som smet med pengarna när han visste företaget skulle krascha och lät Enrons anställda ta skiten. Räkna med samma beteende från Moderaterna om det börjar blåsa snålt
  • Bill Clinton;19.8.1946; 8:51 - USA:s nästfalskaste president efter Richard Nixon. Ljög i ämbetet.
  • Anonym1;17.2.1956;19:35 - Institutionaliserat mentalfall, dråpare, extremt problematisk fadersgestalt
  • Nastassja Kinski;24.1.1961; 0:54 - Aktris, extremt problematisk, mentalstörd fadersgestalt (skådespelare även han)
  • Paul Bernardo;27.8.1964; 8:31 - Massmördare, sadist
  • Anonym2;22.1.1972;22:45 - Vacker men dyster kvinna som växte upp i faderns vårdnad. Inga detaljer, men man kan misstänka någon tragedi kring den biologiska modern eftersom fadern aldrig sökte en ny kvinna.
  • Monica Lewinsky;23.7.1973;12:21 - Lustigt nog har den person som fick president Clinton att ljuga i ämbetet samma potentiellt problematiska signatur som sin förförare!

Några hyggliga livsöden (Schweizer), ett formidabelt offer (Wiesenthal) och flera som utsatts för hemskheter (Kinski, Anonym1, kanske Anonym2). Men vad som ändå är tydligt här är problem, olyckor och missanpassning. 

Det är faktiskt en rätt tragisk "fantombild" som resulterar om vi dubbelexponerar alla tolv i vårt sinne. Vi finner en överkritisk, kanske mentalsvag och lätt sadistisk natur och med en påfallande tendens att råka ut för olyckor. Allt detta stämmer faktiskt in på Jungfrun "den sårbara". Tecknets sexuella dragning mot sadism (eller sadomasochism) har jag aldrig tidigare nämnt på bloggen, och kommer inte att nämna igen. Jag har ett alltför litet material för att kunna uttala mig säkert.
 
(Klarar du inte att lägga tolv horoskop på varandra i sinnet är astrologi kanske inte något du ska ägna dig åt som profession, men ett tips är: SLUTA TÄNKA. Låt materialet kontrollera dig och inte du materialet. Jag menar inte att man ska försöka bygga en analytisk bild av alla tolv kartorna utan att "bada" i dem. Att släppa den intellektuella kontrollen är visserligen farligt för dem födda under onda horoskop, så "bada" med visst förstånd kvar i bakgrunden!)

Inga kommentarer: