Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 3 september 2012

Bush & Persson - om att vilja tjäna på jorden

Knappt hinner jag avisera att bloggen går in i energisparläge förrän jag ser ett sammanhang som kräver en liten text!

Det är inte kontroversiellt att påstå att George W Bush ljög om Iraks kärnvapen för att invadera och ta kontroll över landets olja. 

Lika lite kan någon betvivla att "socialdemokraten" Göran Persson egentligen bara var avundsjuk på sin hemtrakts godsägare och själv ville göra en klassresa. Det måste ha stuckit svenska folket i ögonen när en sittande statsminister bara ägnar sig åt sitt eget, åt sin nya herrgård! En man som påstår sig stå för folkets väl (och ständigt gnyr om hur jobbigt och påfrestande det är att vara politiker) men mest verkar för sitt eget.

Expressen är en smutskastartidning så god som någon och dagens förstasida innehåller två "fulingar" som socialdemokratin. Den om Persson instämmer jag i, det är en vidrig dubbelmoral att utåt kritisera USA och sedan stöder Sverige i hemlighet den uppenbart imperialistiskt motiverade invasionen.

Jag hittade tidpunkten för när Bush inledde Golfkriget. Bomberna började falla över Bagdad den 20 mars 2003 klockan halvsex på morgonen. (Uppgift hos en irländsk f.d. biolog - en bildad man! - som omskolade sig till astrolog.)

Genom att lägga alla dessa tre horoskop bredvid varandra ser vi tydligt minsta gemensamma nämnare: Månen i Jungfrun, det överbetonade sinnelaget i horoskopen för brottsdömda människor! 

De tre Månen i Jungfrun bekräftar dels Bush intresse av att låta USA PROFITERA PÅ MARK SOM TILLHÖR IRAK och dels PERSSONS ALLT ANNAT ÖVERSKUGGANDE INTRESSE FÖR SIN EGEN JORDLOTT.

G.W. Bush (Kräftascendent) och hans och
näringslivets
invasion av Irak
(Vattumanascendent) för att vinna
kontroll över råvarutillgångarna.
  

Månplaceringen hos båda ledarna och i krigshoroskopet ger precis det resultat bloggen börjat upptäcka om Jungfruns tecken - och som tydligen var väl känt i antiken innan västerlandet började grumla till traditionerna. 

På många sätt kan man förstå grumlet. I dag står Jungfrun (delvis via sitt sjätte hus) för bl.a. "tjänande/service" och "hälsa och friskvård", men minns de antika beteckningarna: "fiender" (Indien) och "olyckan" (Egypten). 

Låt oss säga så här: det är Jungfruns arketyp som själv snyggar till sin historia - kommunikatören Merkurius är ju känd för att vara en tjuv på handelsplatsen och sälja dyrt det han kanske hittat billigt. Så varför skulle inte gudarnas budbärare Merkurius också vara hemfallen åt lögnaktighet och det slitna begreppet "nyspråk" som George Orwell lanserade i romanen "1984" där landet ständigt skriver om och fifflar med historien för att anpassa det skrivna ordet till vad som råkar anses rätt för stunden. 

Inte minst har "Nya" Moderaterna visat sig extremt villiga att oavbrutet ljuga, och här stiger Jungfrun i öster med en fallen Venus, dvs. en defekt förmåga att liera sig med andra människor. Partiet för de allra mest själviska, de som bara vill tjäna för egen del på samhällsreformer. De som skulle rösta igenom svenska dödsläger för de sjuka och arbetslösa om bara Jungfruascendenten Reinfeldt viftade med lite mer skattesänkningar (de sista pengarna de lyckades plocka av judarna/undermänniskorna - det finns tydliga tematiska likheter mellan moderater och nazismen).

Jungfruns moderna "Hälsa och friskvård" stämmer dock in på Göran Persson, för det var Månen i Jungfrun i honom som gjorde honom till en sådan kverulant om sin egen "betungande" politiska position. Visst, han haft en dålig höft också, men Jungfruns kritiska sinne har också en baksida och det är dess negativa gnäll. Och efter Persson gick svenskarna och valde sig en ännu värre ledare, Reinfeldt med Jungfrun stigande i öster och den snåla illgärningsmannen Mars i öster! (krigsverktyget Mars är ett spjut och Nya Moderaternas spjutspets för sin själviskhetens reform är Reinfeldt.)

Jämför sure och vresige Reinfeldt med Perssons Venus i öster (godsaker = övervikt) - Persson hade åtminstone en rolig personlighetssida! Men som sagt, hyckleriet hos den sista socialdemokratin som sömlöst ledde över i borgerligt styre ger avsmak. 

Och vad är Stefan Löfven om inte mer av samma vara? Det är pengarna som ser till att folk inte får en vettig kandidat att rösta på. (s) och (m) är bara skyltdockor Kapitalet använder sig av för detta skendemokratiska spel. Naturligtvis försvarade Löfven Sveriges vapenexport nyligen. 

Kartorna här ovan visar ungefär vad allt handlar om: berika sig själv i varje läge. Jordbrunt jordbrunt = realpolitik helt utan någon högre idealistisk tanke om vart vi ska ta världen på lite längre sikt.

Mänskligheten förtjänar att utrota sig själv som accepterar detta sakernas tillstånd.

PS. Notera Perssons intressanta placering av Sol och Måne: ledaren Solen i husbondens och godsägarens tecken Stenbocken, underhuggaren och den ansiktslösa folkmassans Måne i trälens men också den själviska profitörens Jungfru. Herre och Undersåte har alltid varit ett slitigt par och Persson själv hade mycket att säga om den saken (samtidigt som hans solära ambition var att själv få tillhöra Överheten). Detta blir kuriöst eftersom Persson också i sitt sinne (förljuget eller ej) representerar småfolkets (Mån-Jungfrun) avsky mot Överheten (Stenbocken) som kräver dem på skatt för att sedan husera och använda resurserna där det är lämpligast! Inte undra på att Perssons breda arsle politiskt lyckades med att både sitta några centimeter åt vänster men en rejäl halvmeter åt höger!

Överheten och de statliga verken, ja. Under moderat korruptionsstyre har näringslivets självefterlåtenhet blivit till dyra fester åt de statsanställda - om de jobbar i "de rätta förvaltningspositionerna". Något gick helt åt helvete när Reinfeldt och borgarna tog över. De är bottenlöst slem dessa människor, och smittar allt de rör vid med sin sorts särbegåvning: den gränslösa själviskheten.

Den bra Jungfrun då? Jo också den är en separatist, osolidarisk och bara intresserad av att leva för sig själv. Zodkaktecknet är så definierat så det kunde inte vara annorlunda. Jungfrun tar inte jobbet från t.ex. det sociala Lufttecknen! Men den goda Jungfrun producerar något i sin ensamhet (något tecknet visserligen vill ha betalt för på marknadesplatsen). 

Men den goda jordbrukaren ska noga skiljas från de gränslösa kapitalister som numera inte bara spekulerar i kissblöjor utan också i världens mattillgångar med svält i de fattiga länderna som följd! Ja, Jungfrun tycks ha en vilja att få ut för sitt slit, men "arbetaren är värd sin lön". Sedan är naturligtvis arbetaren per definition en fiende ur statens (Stenbockens) ögon eftersom småföretagarens och jordbrukarens tendens att vilja skattefuska är väl känd. Detta har bekräftats i mitt test av 402 kriminella där Månen i Jungfrun och Månen i Skorpionen var signifikant överrepresenterade.

Jungfrun står alltså för den gemena ("småttiga") attityden, och intressant nog avslöjade min undersökning nyligen att det är Mån-Jungfruns kompolentära motpol, Mån-Fiskarna, som söker sig näringslivets chefspositioner för att skydda sig mot hotet om världslig fattigdom! 

Mån-Fiskarna - sinnet i förlorarnas tecken - är tydligen en enorm motivation, en "achiever", som strävar mot position och stora pengarr. Ett av bloggens mest häpnadsväckande fynd, men ganska logiskt om man tänker efter. Jungfrun och Fiskarna måste alltid betraktas som ett par, med tanken på Profit föds skräcken för Förlust.

På många sätt verkar Fiskarna vara den mer intelligenta av dessa två och det är alltså Fiskarnas koppling till sjöfarten som gör den så mycket mer framgångstik än just det tecken som fixerar sig vid profit på det egna stället (Jungfruns åkerlott)! Att själv äga - vilket är hela Moderaternas evangelium - visar sig alltså vara en av de mest korkade prioriteringarna.

Fiskarna och Jungfrun är som tidigare noterat, horan och madonnan, men de tycks blixtsnabbt kunna kasta bollen mellan sig så det är svårt att avgöra vem som för ögonblicket är vem.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte meningen att du skall sluta skriva.

Seaward sa...

Kan mycket väl var så. Jag har en pådrivande DAIMON ! (Solen/Mars i femte huset)