Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 8 september 2012

Blodröda floder och Aftonbladets obildade redaktion

En spektatulär syn mötte kineser under torsdagen när Yangtzefloden färgades röd. AB skriver troligen nogsamt av artikeln i Verdens gang som i sin tur kopierat Dailymail (större och finare bilder än AB:s förminskningar), men dagens unga svenska journalister är så kriminellt obildade att de varken ser när de avviker från det norska/engelska originalet eller besitter egen kunskap. (Norrmännen har å sin sida fått dagen fel och utgår från att floden var röd redan på morgonen. Det har jag inte hittat någon uppgift om.)

Flickan på AB som uppdrogs eller på eget bevåg stal den utländska artikeln renderar pinsamt nog den engelska förlagan som: "I Uppenbarelseboken berättas det också om att haven och floderna blev till blod när gud släppte ut sin ilska över jorden." Men det säger inte VG eller Dailymail. Uppenbarelseboken kopplar naturligtvis den blodröda floden till jordens kommande undergång. 

Kapitlen 15-16 innehåller passagerna om Guds sju hämndänglar som var och en tömmer en skål med hemsökelser över människosläktet som vid den här tiden på ett tecken börjat smäda Gud - ungefär som biologiprofessorn Richard Dawkins satt i Skavlan och sökte göra en amerikansk rockmusiker, troende mormon, till åtlöje innan han insåg att programschemat var så tajt att musikern inte hade någon tid att svara. 

Två gånger klämde djävulen Dawkins (med vår svenska smådjävul Björn Ulvaeus som bisittare) fram en ursäkt för att han ägnat sig åt blasfemi utan att musikern kunde gå i grundligt svaromål. Dawkins är urtypen för dem som kommer att få vredesbägarna hällda över sig, vare sig i ett land där solen skiner så hårt att människorna torkar till döds eller det av judarna hatade Babylonien (alltsedan den babyloniska fångenskapen), vars flod Eufrates ska torka upp i denna tid, så att härskare från öst får tillträde till Främre orienten.

Enligt Uppenbarelseboken träder de sju hämndänglarna träder fram från Vittnesbördets tempel. Eftersom tempel var ett antikt sätt att benämna de tolv husen är det inga problem med att identifiera platsen. Det är den onda ängelns hus, det tolfte. 

Huset korresponderar naturligt med Fiskarnas tecken som från första jude-kristna tradition (inom vilken Uppenbarelseboken kom till) med martyriets eller vittnesbördets tecken. Mycket passande förklarar texten att Vittnesbördets tempel är de mördade sanningsmartyrernas hus, det är från de orättfärdigt behandlade som mänsklighetens de sju plågor skall komma.

Jag vet inte när under torsdagen den röda färgen uppmärksammades men ett horoskop för midnatt duger bra. Midnattstimman indikerar öppningen av ett nytt dygn och beskriver vad som kommer att tima under detta. Intressant nog ligger Månen, symbolen för vätskor inklusive blod i martyrernas tolfte hus, och opponeras från mördaren Mars i fiendens sjätte hus.



Samtidigt stiger Besten i öster, och Oxen som bar på Satans huvud var ett misstänkt tecken för antikens judiska astrologer. Tecknet är associerat med hedonism, dansandet runt guldkalven (kärlek till penningen) och allt det som judarna såg som de synvillor Djävulen eller denna världens herre duperade karaktärslösa människor med.

Intressant nog riktar sig Guds första hämndängel direkt till dem som har Bestens märke skrivet på sina pannor. Fula sår bryter ut på deras kroppar, och här har vi från det onda sjätte ohälsohuset ett direkt angrepp från bölders och feberutslagens Mars mot Oxen, ansiktets tecken i första kroppshuset.

Vän av ordning inser nu att jag applicerar den indiska astrologins planetaspekter på matchande brottstycken från Uppenbarelseboken. Så låt mig genast säga att jag inte påstår att jordens undergång är här! Det är bara en liten Harmageddon-lek, detta.

Kanske en missfärgning av bloggarens egna vatten i likhet med domaren Saturnus som från himmelen (Luftelementet) kastar en hård blick mot ascendenthärskaren Venus i Kräftans Vatten, en Venus som faktiskt har rollen av syndare eller illgärningsman när Oxens tecken stiger i öster. Dagen för den röda floden bär alltså tydliga tecken på att vara en "ond" dag. 

Den röda floden är ett illavarslande omen. Varför i Kina? Ja vem bryr sig om smårasistiska, av högern förstörda Sverige? Detta är ett omen för hela världen så det är mer passande att världens tredje längsta flod rödfärgas enligt Bibelns förutsägelse för den yttersta tiden än Göta kanal. Flodernas rödfärgning är för övrigt den tredje plågan men jag måste erkänna att jag missat bölderna och fasa nummer två, det röda havet!


1 kommentar:

Anonym sa...

Vad har du rökt?