Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 september 2012

31-åriga mördarkonstnärens osunda horoskop

Eftersom namnet på den 31-årige "konstnären" är ute på Flashback är det bara att rita upp kartan för ett fall som väl bara kan sluta på ett sätt - med en morddom.




Individens födelsehoroskop såg vid första anblicken ut att vara helt konstruerat av det kalla Jordelementet - det som vaknar på sina revir som en besatt (vilket kan förklara mannens helt oresonliga vredesutbrott över stökande på övervåningen där den 13-åriga flickan befann sig). Men en sen Eldplacering finns det och en tidig i Luft. Det är dock sex av nio kroppar i Jord som helt dominerar. Restriktiv och kyligt kalkylerande. (Jord/Vatten = kalla, Eld/Luft = varma)

Här är det dock viktigt att minnas att det är soltecknet Oxen som är statistiskt överrepresenterat i bloggens studie av brottsdömda, inte Solen i Jungfrun eller Solen i Stenbocken. Men eftersom alla tre Jordtecknen är så ägandefixerade måste man med hjälp av hans delikata intellekt i Lufttecknet Tvillingarna resonera som så att han gick upp i limningen över att få sitt luftrum invaderat av ljuden från en trappa upp. Och sedan var den i uppretat tillstånd sjukligt aggressiva Oxen att slakta flickan.

Den här bloggen har förärats ett enda nättroll med ett vanvettigt smutsigt sinne och en aggression som var ful att skåda. Fascinerande nog hade han nästan samma problem som den här kartan (se trollhoroskopet). 

Den onda satan Algol på himmelen befann sig där i konjunktion med Solen - här är det lite glesare mellan dem. Men i gengäld är båda horoskopen snarlika genom att naturligt aggressiva Väduren hamnar i svår störning med det negativa och tröga Jordelementet - aggressorn Mars står precis i slutet av Väduren och bildar en synnerligen ohelig allians med Satans huvud i början på Oxen, vars tjocka element gör det barnsliga tecknet Väduren helt furiös. SvD skriver idag att "blod och dekadens" genomsyrade mannens konst. (Om häktandet även i DN.)

Det är med andra ord ingen slump att det är soltecknen Väduren och Oxen som är zodiakens enda signifikant överrepresenterade när det gäller brott. Det lilla barnet i zodiakens första 60-graderssegment har ibland påfallande svårt att lära sig fungera i världen.

Att den 31-årige "konstnären" (jag är inte imponerad av det jag sett på webben) var en total sociofob framgår tydligt av kartan. Den naturligt reserverade och formfixerade Månen i Stenbocken, vars önskan om att ha distans till allt och alla ("känslor är bara smärta"), går här överstyr pga. disponenten Saturnus. Månens ägare gynnas nämligen av Jupiter som skänker det hårda och isolationistiska draget hos Saturnus extra kraft. Och i den extremt privatistiska Jungfruns tecken dessutom! 

Nej, det här är, som röster på Flashback antagit, en riktig psykopatnatur om man studerar horoskopet och hur den negativa polariteten är extrem och den positiva bara kan svara med ... Mars aggression.

Det säger en del om vår tids infantilisering att medierna kallar det här för bra konst! Notera att ett klipp innehåller orden "världens öde ligger i hans händer" Vem annars än härsklystna Stenbocken på världens topp (tionde huset) skulle formulera AllmaktsFantasin... "Egenmäktighetssyndromet" följer nästan alltid när Eld och Jord tvingas samman, som här i skarven mellan Vädur och Oxe.


Jag tror mig ha upptäckt att "stiliserare", som förenklar motiv på det här sättet, antingen inte verkar behärskar de klassiska teknikerna - de klarar inte att återge ett motiv naturalistiskt - eller också är känslomässigt störda! 

Det senare tycks gälla den roliga men tyvärr väl sadistiska tecknade serien FamilyGuys skapare, vars horoskop också rymmer aggressorn Mars i härskarläge i primitiva Väduren, som nättrollet och den 31-årige barnmördaren. Och Seth McFarlanes alter ego pappan Peter Griffin lustmördar minsann sin cirka 13 år gamla dotter om och om igen i den tecknade serien. Kanske värt att undersöka HUR mycket 31-åringen tittat på FamilyGuy? Blod och dekadens är ett stående tema även i den seriens tidigare säsonger. 

(McFarlane var t.o.m. självironisk i ett senare avsnitt, ett annat av hans alter egon, den bestialiska lilla ungen Stevie, konstaterar att han blivit för alldeles för snäll med åren och försöker i ett avsnitt hitta tillbaka till sitt onda jag! Snällifieringen var säkert en följd av att tv-bolaget lade ner tv-serien för dess dess anstötliga grundton.)

Inga kommentarer: