Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 6 augusti 2012

Främlingshatare & massmördare i Oak Creek

Enligt Yahoo News strömmade larmen om massmordet in vid 10.25 och än en gång hittar man ett horoskop med den olustiga berättelsen om obildat (vitt) pack som i främlingshat ger sig på fredliga människor t.o.m. under deras söndagsgudstjänst (DN, SvD).

Idioti är naturligtvis universell, så det är precis samma zodiaktecken som skapar förtret på den här kartan som i genomgången av 81 (till stora delar) svenska rasister och främlingshatare. 

Men återigen, att det råkar vara Fredrik Reinfeldts horoskop upp i dagen innebär inte att alla "etniska svenskar" i sina bästa år med Kräftan eller Jungfrun eller bådadera i sitt horoskop MÅSTE sjunka ner till mänsklighetens bottenslam. 

Möjligen kan bloggens skrämmande tydliga signaler på att astrologin fungerar och att vissa tecken tycks mer underpresterande än andra tjäna som uppmaning att se sig i sanningsspegeln och fråga hur pass tolerant och socialt kompetent man egentligen är!

Hade jag bara hittat klockslaget på massmordet några timmar tidigare, hade det kunnat tjäna som ytterligare ett exempel i Stockholms skadliga invånare som (för engångsbesökare) snabbt sökte sammanfatta en förstämmande upptäckt om zodiakens konstruktion.


Ett huvudproblem på kartan är individens egen aggressiva själviskhet. Mars stiger i Jungfruns tecken, vilket dessutom förstärker Jungfruns xenofobiska tendenser. Samma placering som Fredrik Reinfeldt, vars hemkommun Täby som under klanen Reinfeldts vanstyre förvandlats till ett rasistiskt apartheid-samhälle varifrån de som inte har acceptabelt vit hud (tillräckligt mycket pengar) fördrivs i takt med att allt privatiseras (= fördyras).

Det verkar som en negativt polariserad Mars när den dessutom har rollen som verksam illgärningsman är kapabel till den värsta sortens kognitiva blindhet. Jag tror ärligt talat inte Fredrik Reinfeldt själv klarar att se hur hans atomiserande tendens (att privatisera och bryta ner tidigare sammanhang) påverkar samhället negativt. För i hans eget förstånd pågår samma tendens nonstop. Detta innebär att han är kapabel till perfekt självlögn! 

Efter varje lögn han beslagits med, "vänder han blad" och nollställer sitt minne! Alla fakta separeras, det ena från det andra, för att INGEN MENINGSFULL BILD SKA FRAMTRÄDA. Det här låter högt märkligt men är begripligt: det är Lejonet invid Jungfrun som representerar intelligens och helhetssyn. Kvar åt Jungfrun blir bara uppgiften att förstöra det som en mäktiga Solen visat (som om detaljprecision någonsin lett till annat än utfransningar och i värsta fall att hela sakfrågan tappas bort).

Med en sådan partiledare är det inte konstigt att avgångna Arkelsten inte hade en susning om partiets skamliga historia genom hela 1900-talet. Jungfruns flinka fixande med siffror och data kan vara den perfekta symbolen för en historierevisionist som förfalskar verkligheten närhelst den inte stämmer med ens egna preferenser. 

Det kanske är därför Solen i Jungfrun inhöstat fler Nobelpris i litteratur än något annat tecken! Jungfrun som mytoman snarare än Merkurius normala valör som är "saklig informatör". Om man väger in det mest Nobelprisbelönade sinnelaget (Månen) så tecknar Lejonets dramatiska förmågor märkligt nog en kort zon i zodiaken som enligt det antika hellenistiska synsättet tecknas som "lycka" och "olycka" respektive. 

Något säger mig att det här är en perfekt zon att uppleva världen som drama (Månen i Lejonet reagerar överdramatiserande på Solens input) och sedan skriva om det (Merkurius = skrivkonstens planet). Nobelprisförfattarna som grupp synliggör alltså denna fantombild som så perfekt indikerar författarens essens även om fältet av enskilda pristagare förstås visar en rik variation. Och det är zodiakens fasta valörer som bloggen hoppats tydliggöra genom allsköns udda undersökningar.

Att mordet på sju sikher var betingat av främlingshat står bortom varje tvivel när man ser hur den egocentriska och privatistiska Jungfrun får Fiskarna som sin partner i sjunde huset. Mot Jungfruns vilja att behålla alla rikedomar för sig själv, står Fiskarna som samhällets olycksbarn (grundtema: "världslig förlust") - det är därför sådana som Fredrik Reinfeldt inte kan behålla någon käresta hur länge de än söker hålla skenet uppe. För "den andre" är egentligen bara ett hot mot den egna bekvämligheten och i synnerhet om "den andre" uttrycker någon form av behov, då blir Jungfrun iskall och börjar spinna myter om soffliggare, bidragstagare och parasiter. 

En dålig variant av Jungfruns tecken är något av det mest deprimerande man kan höra, för de formligen spottar ur sig hatiska och snåla skäl - många rena fabler i stundens hetta. Jungfrun, författaren, har gått över gränsen och blivit en dyngspridare.

Eftersom Jungfrun stigande tyder på en strikt analytisk tendens (vare sig intellektet verkligen är skarpt eller såsigt) blir den känslomässiga Månen en fiende för alla Jungfruascendenter. Jungfrun ser sig själv gärna som faktamässig och fri från irrationella sympatier med samhällets mindre lyckligt lottade. Jungfrun har ju jobbat på sin åker och bärgat rik skörd åt sig själv, och där tar förståndet stopp. 

Vid tiden för massmordet på sikherna ser därför en etnisk amerikan, likt Fredrik Reinfeldt, en grupp overksamma slöfockar praktisera religion i sitt tempel. Han ser utan empati på den här folkmängden (Månen = folk i största allmänhet) och eftersom iakttagarens sinne redan är förgiftat av Jungfruascendenten och en verkligt ogin förstahusplacerad Mars, ser han Månens problem i "de andra" men inte i sig själv. 

Där Reinfeldt bara långsamt dödar svenskar som hamnat utanför arbetslivet genom att frysa arbetslöshetsersättningar och allt vad det nu är, där var den amerikanske galningen mer karl för sin hatt. Han tog tag i situationen som en verklig människohatare gör, och sköt ner hela packet.

Tips: Reinfeldt, gör dig av med din patetiska pr-kollega Schlingmann, hans alla projekt för att hjärntvätta svenskarna in i din sjukdom har uppenbarligen slutat fungera. I USA, vars alla sämsta sidor du uppenbarligen söker importera till Sverige, har mannen vid sikh-templet visat hur du tar det här till nästa nivå. Jag vet att du vill dit, du som ser dig själv som "etnisk svensk utan problem".

Se likheten mellan kartan för ett massmord i inskränkthetens tecken och det för Sveriges (obegripligt!) sittande statsminister:



Att sikhmordet hade religionshatiska övertoner kan man heller inte missta sig på. Religionens och filosofins planet Jupiter är inget som Jungfruascendenten vill befatta sig med. Jungfrun handlar om att odla åkern för bästa vinst och utöver en viss tendens att vilja gymnastisera sin kropp visar Jungfruns tecken i sig inte upp några tendenser att vilja kultivera sig på djupet. Det är Merkurius som väljer att inte ta ställning och det påverkar förstås Jupiter, vars högsta mening är just att involvera individen i en förvandling.

När både det xenofobiska massmordets horoskops och Reinfeldts har Jupiter som en verksam illgärningsman och dessutom i nionde huset för utlänningar (eller för de mer avancerade själarna: religion och filosofi), då inser man snart att individen har ett problemområde.

Men man kan faktiskt hävda att de här horoskopen tillhör fördömda själar (eller ögonblick i tiden) - med total deterministisk obönhörlighet har dessa själar och tidpunkter ALLTID varit förutbestämda att skända allt människan håller dyrt och heligt. Den rasistiske amerikanen andras rätt att praktisera sin religion och i Sverige Reinfeldt människors rätt att själva få välja. I slutändan av hans vision som knappt står Adolf Hitlers efter har statens makt brutits sönder och svenskarna har berövats rätten att, om de hellre vill det, bara hyra sin lägenhet eftersom de inte tänker i termer av profit - eller anlita kommunal omsorg i stället för olustiga vinstjagande privata alternativ som sätter lönsamheten framför vårdkvaliteten. 

Reinfeldt är nog den mest inskränkta människa jag någonsin mött: hela hans värld är som ett Monopol-bräde. Herregud! Det där lekte man med som tioåring. Hur kan det komma sig att vissa stannar i tillväxten så tidigt?

Så nu talar vi verklig ondska, människor som sätter käppar i hjulet för andra, på grund av sin egen inskränkthet. Och det var det som judiska filosofen Hannah Arendt som så passande - efter att ha tittat på krypet och byråkraten Adolf Eichmanns nit och kyliga sinne - kallade "den banala ondskan". Den ondska som riktigt banala människor producerar för att deras världsbild ser ut som ett bräde Monopol!

Intressant nog var Hannah Arendt själv född i vinstmaximerande Jungfrun (horoskop här) men med Månen i Lejonet upprepar hon med båda sina Ljus just bilden av den Nobelpristagande författaren, så vi kan utgå från att hon tillhörde "de goda" Jungfrurna! De som iakttar och beskriver.

Som judinna i en mörk tid för sitt folk visar dock Arendts horoskop svåra påfrestningar (det kunde man ha gissat). Månen anfäktad av båda illgörarna Mars och Saturnus fanns också på massmördaren Anders Breiviks himmel, och det är många gånger nästan omöjligt att säga och individen faller in med sin himmels dåliga sidor eller, som i Arendts fall, individen lyckas höja sig en bit över fördärvet och blir en kommentatör till det! Arendt blev moralfilosof. Det är en förlust för astrologin att hennes födelsetid inte är känd.

Inga kommentarer: