Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 5 maj 2012

Banking with Hitler


Jag väljer här att i helhet citera den flitiga och kunskapsstinna kommentatorn Christer Brandt i Aftonbladets läsarkolumner, apropå den skarpa politiska ledaren om en passiv och lögnaktig moderat arbetsmarknadspolitik och en Riksbank, ledd av Stefan Ingves, en man som inte gör sitt jobb för Sveriges bästa. Det är ett bra tillfälle att återbekanta sig med bankchefens extremt "döda" födelsehimmel.

Stefan Ingves är även medlem i Europeiska Centralbankens generalförsamling, sitter i styrelsen för Bank for International Settlements i Basel (BIS) och är ordförande för Basel-kommittén för banktillsyn.

BIS styr 165 centralbanker i världen och är en privat jätte som bildades 1930 med internationell immunitet. Mötena är hemliga och det finns absolut ingen insyn.

BIS medverkade till Hitler kunde rusta för krig. Utan dem hade Hitler inte kunnat verka. Här gäller marknadens intressen. Inte folket. Inte nationer. Studera "Banking with Hitler".

[Bloggarens anm. Den bästa boken om de schweiziska bankerna som tvättare av Nazi-guldet under pågående Andra världskrig sägs vara den här.]


Tre stora banker/finansorgan styr världen BIS, Fed och IMF. Fed producerar världsvalutan dollarn och IMF har skuldsatt världen med nytryckta dollar och fungerar sedan som kronofogden.

IMF är kärnan i EU:s monetära system och det som är europakten och social nedskärning. Ett SVÄRD mot självständiga nationer.

Vår värld styrs inte som vi tror. Vi ser att kris och arbetslöshet skapas under 70-talet. Centralbanker avreglerar. Riksbanken avreglerade 1985. Fed avreglerar.

Milton Friedman var en pionjär i 70-talets våndor Han liknade arbetslösheten vid ett ”skjortlager med arbetslösa”. Tillräckligt många arbetslösa måste finnas att tillgå för en fri marknad och kapitalism.

Friedmans nyliberalism gick på tvärs mot den keynesianism som legat till grund för den svenska modellen och att arbete skapar utveckling. Hans idéer tillämpades i Chile efter militärkuppen 1973, i Kina, Ryssland, Sydafrika mm

Nyliberalismens budskap var i korthet: ”befria marknaden!”. D.v.s. minimera statens roll inom samhällsekonomin.

Detta betydde tre moment:

1. sänkta skatter

2. privatiseringar

3. avregleringar.

Alan Greenspan var ordförande för USA:s privatägda centralbank, Federal Reserve, mellan 1987-2006. Under denna tid lät han avreglera hela finansmarknaden och tillät så gott som räntefria lån till USA:s banker som ger finanskrisen 2008.

Hela systemet har blivit ett Casino med spekulationsekonomin som världens blodsugare. Stigande marknadsvärden leder till finansbubblor. Krymper hushållen minskar tillväxten och ökar fattigdom och arbetslöshet. En extremism växer i EU.

Moderatpolitiken kan endast påskynda detta.

*****


"...kontrollmänniska med enorm arbetskapacitet
och stor analytisk förmåga
" - kapitalisttidningen Chef




Det är väldigt sällan himmelen helt saknar aktivitet i dess supralunära i egentlig mening himmelska hälft. Men Mammons tjänare har verkligen ingen medveten kontakt det högre livet utan verkar till 100% genom Vatten- och Jordelementet, eller den gyttja som fyllde Shakespeare med sådant svårmod (se gammalt inlägg här).

Det är också mer än fascinerande att se att pengarnas Venus står upphöjd i Fiskarna medan förmögenhetsansamlingens Jupiter står i det monetära tecknet Oxen och båda planeterna befinner sig således i ömsesidig reception - "de stärker varandras intressen"... 

Är det ens möjligt att hitta ett mer perfekt exempel på den här kombinationen än hos en Riksbankschef som uppenbarligen har försänkningar rakt ner i de bruna finanskretsar i Europa som en gång förde den fascistiska brunskjortan Adolf Hitler till makten? Ingves har t.o.m. en ansiktsform som minner om Hitlers kranium och så starka glasögon att t.o.m. här anas en symbolisk påminnelse om att Jordelementet håller den gudomliga världen på avstånd, fördunklar den. 

Det är, som många noterat, Jordelementet som är syndabocken, det absolut negativa elementet som tonar över i det antikens filosofer, bl.a. Plotinus, kallade absolut, formlös Ondska.

Fast jag börjar betvivla att kartläggningen av "den onda stjärnan" Algol kommer att få något entydigt slut - stjärnan är ju en projektionsyta för människors tankar precis som alla andra astrologiska faktorer - stämmer den vrångskalliga Satan perfekt in på ett horoskop som redan så tydligt sorterar under monetära eller materialistiska resurstecknet Oxen.

Begagnar man den indiska Chandra lagna-metoden blir horoskopet rent skrämmande, för enligt denna är själva sinnet böjt mot det onda då Jungfruns tecken stiger i öster, låt vara att detta är öster enbart i föreställningens (Månens) verklighet. Inges matchar således på det psykiska planet det Fredrik Reinfeldts och partiet Nya Moderaterna vill utverka på det "verkliga" eller fysiska planet: båda har nämligen Jungfrun som "verklig" ascendent.

Inför Ingves karta står man inför delikata frågor om vilken eller vilka planeter som får sista ordet, om inte i verkliga livet så åtminstone på insidan, i sinnet. Minns Jesus skrämmande uppfordrande sinnelagsetik i den berömda Bergspredikan där han jämställer även det tänkta, det sinnet ruvar på, som synder motsvarande faktiska handlingar! Bergspredikan låter faktiskt som ett koncentrat av de stenhårda regler som gällde för åtminstone medlemmar i de högre graderna av det judiska partiet ebioniterna eller Ljusets barn - vilka förutsägbart Jesus i Johannesevangeliet rekommenderar lyssnarna att ansluta sig till!

På den lunära föreställningens nivå ser vi också hur intresserad Ingves är av att spela en jord-substantiell roll gentemot utlandet (9e huset), ja så till den grad att han är beredd att gifta sig med de utländska monetära intressena. Det starka bandet mellan 9e och 7e husets tillfälliga ägare indikerar denna materiella och ekonomiska koppling. Genom chefskap över Riksbanken har Ingves realiserat denna sin psykiska fantasi som han tog med sig in i livet.

I Chef-artikeln länkad till i bildtexten, noterar jag att han blev chef för Internationella Valutafondens (IMF) monetära och finansiella system 1999 - samma år Riksbanken frigjordes från svenska statens kontroll. Det ska vara ett Djävulens barn att ha sådana blindfläckar att man inte ser sammanhanget...

Frågan är alltså: spelar det överhuvudtaget någon roll hur fina budskap himlasfärerna målar upp om allt ändå skiter sig det psykiska hölje vi kallar Månen och vari både högre och lägre (jordiska) inflytanden mixas i det inte sinnet?

"Att inspirera och motivera är inte hans grej", säger tidningen Chef med ett så vårdslöst språk att man riktigt ser dagens svenska kapitalister framför sig, ett obildat pack som med Svenskt Näringsliv finner högre bildning som filosofi umbärligt eftersom det inte lönar sig utifrån ekonomismens mallar. De mallarna är så infantila att de bara kan attrahera mentalt efterblivna, dvs. andligt skadade individer.

Och dessa mänskliga vrak har en njugg svensk befolkning låtit manövrera sig fram till maktpositioner. Kanske de alltid varit där - kanske denna världen är Djävulens eget verk som vissa extrema kristna kretsar i det senantika Egypten och Syrien hävdade (innan den maktlystna kyrkan i västliga Rom tystade dem).

Nej, någon inspiration från Ingves iskalla sinne (Måne) tillsammans med frigida och snåla gränsdragaren Saturnus ska man kanske inte räkna med... Och var finns motivationen hos Oxen vars enda vilja, som Walt Disney så perfekt illustrerat med tjuren Ferdinand, är att få sitta ostört under sin ek och praktisera sinnesnjutning (dofta på blommorna)?

Det slår mig att tidningen Chef som gjorde intervjun med Ingves hade kvinnan Cissi Elwin från Filminstitutet som chef - innan hon föll ihop i nattsvart depression med det storkors i Mörkrets kvalitet hon delar med t.ex. Anders Borg och Fredrik Reinfeldt. Det sorgliga - eller är det hoppfullt? - är att de med mycket mörker i sinnet tycks dras mot platser som förstärker detta mörker. De är således bärare av något ont men av Nåd låter tillvaron dem tillväxa i detta mörker för att nå fram till den brytpunkt där en omorientering är möjligt.

Det går aldrig att rädda en kroppsdel med galopperande kallbrand, den måste huggas av. Depressionen är själens sätt att nå botten av syndafallet eller "Vägen ned" (Herakleitos, 6 årh. fvt) så att det Ljuset kan födas ur den bottenlösa Ondskan. Det är en yin-yang-"grej" för att tala med Chefs imbecilla "direktörer" (mellanchefer i tillvaron).

*****

Detaljer


Jungfrun stigande på Ingves karta gör som väntat transaktionernas herre Merkurius till en verksam välgörare. Och tacka för det - förutan den är fiffiga och ibland fifflande planeten lär man inte göra någon bankkarriär. Den rankas som en tillgång för individen eftersom den äger första huset, ett gott hus (triangulärt), och det världsliga tionde makthuset.

I ett hörnhus blir naturligt goda planeter verksamma för det onda medan naturliga illgärningsmän visserligen inte sällar sig till de rättskaffens, men åtminstone blir neutrala. (Ska man med detta mena att brottslingen nu är reformerad och ser både det onda och det goda, men ännu inte nått helgonens nivå? 

Den tanken har sysselsatt bloggaren vars möjligen viktigaste planet är den naturligt onda Saturnus i sitt starkaste världsliga läge i västra hörnet vilket neutraliserar den något, samtidigt som den äger horoskopets "bästa hus", det nionde för samvete och högre betraktelser. Kanske är det pga. av något mycket kriminellt tidigare liv, bloggen i så hög grad ägnar sig åt själen i dess fallna tillstånd?)

Men frågan är om Ingves Merkurius verkligen är "verksamt god" i det sällskap vi finner den, och dessutom där den som kommunikationens och förmedlarens princip kommunicerar genom ett verksamt ont sinne (Månen). Man kan hävda att Månen, som ju här disponeras av Merkurius mildras antar Merkurius verksamt goda kvalitet. Jag har tidigare beskrivit planetens hemliga herre som den potential till det bättre eller det sämre som varje medfödd planetär position bär på. (Undantaget planeter hemma i härskarläge där ingen potential till förändring finns - "de är vad de är".)

Merkurius är kvicksilvret och en kappvändare, den blir god bland de goda och agerar korrupt bland de onda. Så uppenbarligen är också reformerbarheten i Ingves sinnelag (Månen) beroende av vart Merkurius tar vägen.

Och det är här jag inte kan blunda för dess närhet till Satans huvud, med lite fantasi ledstjärnan i Svenskt Näringslivs horoskop och en återkommande faktor i horoskop där korruption eller Djävulens förmåga att kasta käppar i hjulet på ett annat sätt visat sig. Lobbyisterna i näringslivet ville som bekant söka straffa bort all kunskap ur Sverige genom att om inte förbjuda humanistiska studieämnen så åtminstone göra dem mindre attraktiva för den yngre generationen. Så låter en Djävul när den talar, den VILL folkets undergång för att främja sitt Rike.

Jag finner det mer och mer signifikativt att stjärnan Algol ligger i det kriminellt överbelastade Oxens tecken eftersom det tydligen är de "omogna" själarna som snubblar på sina egna kroppsliga begär när de finner sig nedkastade i detta instrument som Själen själv spunnit för att bereda en första, totalt primitiv spelplan.

Innan man lärt sig behärska kroppens oregerlighet, lär man inte få några tyngre uppdrag och det är ett mått på en civilisations förfall om Oxen med dess begränsade värderingar bekläder viktiga ämbeten. Ibland uppstår dock kuriösa blandningar som när Svenskt Näringslivs vd Urban Bäckström har ett flertal elektriska budskap på sin födelsehimmel men "den solära livsmissionen" i pengarnas tecken Oxen till sist ändå driver honom bort från ljuset och in i mörkret.
Utvikning. Handel mellan individer - varuutbyte - kan vara världens äldsta yrke, som man brukar säga om horans värv. Men transaktionen lyder under Merkurius och Jungfrun men också Tvillingarna snarare än Oxen. Nötboskapen symboliserar bara dött, objektifierat värde. Boskapen som så mycket pengar eller vad jag önskar mig i gengäld för att sälja min kropp hel eller styckvis. En kombination av Merkurius och Oxens Venus förefaller bäst beskriva all närig handel, som syftar till att få något för egen del.

Jag har bara två (anonyma) horoskop för kvinnor jag vet har prostituerat sig under en tid av sina liv. Den ena med Venus stigande i Oxen och den andra med Mars/Venus sjunkande i Oxen! Notera att Venus blir verksamt ond, när Oxen stiger i och första fallet hade vi en oerhört självföraktande psykologi och alkoholisttendenser. Nog kan "lilla välgöraren" Venus skada en människa, men den väljer andra kanaler än våldets Mars! Vad alexandrinska verket Tetrabiblos har att säga om kvinnor födda med Mars och Venus i aspekt (och med några andra faktorer som förstärker Hor- och horbockssyndromet) är inte nådigt och behöver inte återges här.
Så vad om den här Oxen, Ingves?

Handlaren Merkurius har mer sällskap i Oxen än bara korrumperaren Satan (som så att säga på stort avstånd viskar till människan från det tecken som så lätt får för sig att detta materiella liv är det enda som är viktigt). Hur står sinnelagets ägare i förhållande till sin ägare, komfortens och pengarnas Venus?

I det närmaste perfekt! Tar man Månen som en Jungfruascendent blir Venus ägare av horoskopets "bästa hus", det nionde som har med gränsöverskridande att göra och förkovran i det högre. Venus är dessutom "upphöjd" i Fiskarnas tecken, ett tecken som alls inte samlar på hög utan representerar avkall eller materiella offer.

Vad är på väg att hända? Börjar den detaljerade studien enligt indisk fason frikänna Ingves från att ha tagit parti med Djävulen eller ska man bara se det som att han gör ett gott jobb inom det förfall han inte har förmåga att själv genomskåda då han är en del av den jordiska fattigdomen?

Vi har två viktiga planeter kvar, de stora ödespenslarna Jupiter och Saturnus längst ut i det antika kosmos. (Allt bortom Saturnus klassificerades som den åttonde sfären eller stjärnhimlen.)

Saturnus i sjunde sfären är här verksamt neutral, i det lunära "fantasihoroskopet" spelar Saturnus ägare av det goda femte huset samt det onda sjätte. Omdömet "neutral" tycks komma av att de två helt olikartade husen neutraliseras mot varandra. Den goda lyckans femte mot olyckans sjätte. Samtidigt skulle jag nog se mer vrånghet i denna Saturnus än godhet, för Saturnus i femte är bara så fel om man betänker att detta är ett glatt hus, ett kreativt hus - Inges var som sagt inte typen som "uppmuntrar".

Dessutom är Saturnus ömsesidig fiende med Solen, femtehusets ägare i den naturliga zodiaken. Men den indiska utvärderingen har aldrig analyserats i detalj i någon av de få böcker jag lästs och det kan finnas ytterligare faktorer som lyfter den stora illgärningsmannen så att den hos Ingves åtminstone är en aktiv agent för det onda.

Vi kan säga att Riksbankschefen föddes då Tiden själv varken sade bu eller bä. Värre blir det när vi ser hur "Själens Form" eller kostymen fylls ut av den expansiva sjätte kretsens Jupiter. Denna ÄR för en Jungfruascendent i dess negativa hårklyverier en hemsk planet. Jupiter bara växer och växer och Jungfrun känner sig troligen helt övermannad! Det är väl därför som Jungfrun producerar så mycket invandrarfientlighet - den jupiteriska Fiskarna står mitt emot så havet hotar översvämma Jungfruns lilla plätt på jorden - den hon söker få att förränta sig.

Men Ingves har ju en ömsesidigt reception mellan "goda" Venus och en Jupiter som här verkar ont? Horoskoptydning är sannerligen inte lätt! Och jag tvivlar på att det är värst meningsfullt att pressa Chandra lagna-metoden för långt: den synliggör trots allt bara själens fantasier och inte vad den levande människan sedan kommer att göra eller (sedesamt) avstå från att göra.

Men skulle man ändå försöka tyda den onda Jupiter i Riksbankschefens horoskop räcker det med att besinna Jupiter som "ansamlad förmögenhet" eller "riktigt stora pengar" för att förstå att han tagit parti för Ondskan på just den allra känsligaste punkten. Han är den strama yttre formen (en neutral Saturnus) för en ond hantering av stora summor pengar. Att sedan Venus är verksamt god hjälper inte när Ondskan satt in redan på nivåer över huvudet på Venus (och förmedlaren Merkurius). De här lägre planeterna må göra gott utifrån sitt eget förstånd, men de ser inte att de är Nyttiga Idioter, Ondskans hantlangare.

Och lägg nu till sist till det faktum att Ingves horoskop inte alls höjer sig över den sublunära sfären utan helt och håller ligger i leran (se Platon-citatet högst upp på bloggen). Denna snustorra Jupiter i monetära Oxen, med penninghanteraren Merkurius infekterad av korruptionens Satanshuvud. Ingves tror han tjänar det goda eftersom han saknar filosofisk sensibilitet (i detta liv) att kliva upp ur den gyttjiga sandlåda där han enligt tidningen Chef ränner runt i löparspåret som ett tärande gnagardjur oförmögen att förstå hur besatt han är av det falska liv Satans producerar för honom genom hans fem sinnena.

Han har enbart praktiskt intelligens (i detta jordeliv) ingen åtkomst alls till den högre, rationella själen. Med ett så här högt ämbete och om inte en stor katastrof drabbar landet och drar Ingves i vanära, tyder inget på att han kommer att dö i insikt om vad han gjorde. Han har alltså långtifrån nått botten på sin själs degradering än och kommer att möta sitt livs stora smäll i en kommande återfödelse. (Sagt av en som vet.)

*****


Bonusspaning.


När Ingves 2009 världsunikt behöll gen negativa räntan för att stimulera Sveriges ekonomiska tillväxt (och det gick ju inte så bra), sade högerstyrda Englands motsvarighet till Riksbankschefen att han övervägda att följa efter. Bank of Englands högsta höns visar sig ha ett närmst skrattretande perfekt horoskop för Följa John-leken eller copycat-mentaliteten. Det är det reflekterande Vattenelementet (sinnet, den lägre själen, Månen, etc) som står just för återspeglingar av det man ser och hör, utan att konsultera den högre rationella själen.

Se här hur Stefan Ingves och marknadsliberalen Mervyn King passar varandra som ler och långhalm:




Det här horoskopet är förfärligt, men behöver inte tolkas nämnvärt. Jupiter i Eld som bas för Solen i Fiskarna ger Eld/Vatten-kriget vilket väl är typisk en marknadsliberal som tror sjuka sinnen i krigisk konkurrens är mänsklighetens ideala tillstånd... Britten lyckas pricka in en perfekt konjunktion mellan monetära Venus i härskarläge i Oxen och satan, korrumperaren, och detta sugs upp av ett ultranegativt sinnelag, den "fallna" Månen i Skorpionen. 

Lägg till det att det fallna sinnets härskare Mars själv är fallen i ständigt kalla och hungrande (behövande) Kräftan men under svår repression från en illa placerad Saturnus i Kräftan. Så här ser horoskopen ut för människor som styr vår värld, man bara häpnar. Uppenbarligen är detta själar med mycket stora defekter som söker kompensera sig genom ambition och jakten på makt.

Inga kommentarer: