Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 2 november 2011

Gift 72 dagar för sponsorpengar



Kim Kardashians horoskop är värd en genomgång enligt den indiska läran om planeternas tillfälliga eller faktiska verksamhet i ett horoskop där födelsetiden är känd. 

Hennes 72 dagar långa skenäktenskap för att kamma hem pengar gör henne exakt till den prostituerade man hade stenat till döds i antiken, men som i dagens dödsdömda västerländska kultur istället är en kulturikon för pöbeln, ivrigt uppmuntrade av det hemliga storkapitalet. (Expr)

Målet: att förgifta den lilla människas hela tankemönster att hon kommer att älska pengar över allt annat och slåss mot sina medmänniskor för de brödsmulor den rike mannen slänger åt henne. 

Den här djävulska världsbilden pumpas ut av den "1%" som låter lakejer som Fredrik Reinfeldts Moderater måla upp falska berättelse om att detta samhälle är det goda samhället! 

"Den amerikanska drömmen" direktimporterad till svensk "moderat" politik tack vare kapitalets och bankvärldens totala dominans - än så länge - över det döende västerlandet. 

Den lilla människan är inte god, så man förstår att hon saknar inre moralisk kompass att värja sig mot den sockrade kulturen, de sockrade värderingarna som får oss att bara se om vårt eget hus och helt glömma vår inre storhet.

Kim Kardashian således inte längre ett amerikanskt fenomen, horder av svenska tjejer är horor och lika många unga män spelar nätpoker och rear ut sin själ på sitt sätt. Den glittrande penningen äger dessa människors tankemönster. Låt oss se hur kusligt exakt detta stämmer in på den armenisk-amerikanska skönheten.



Jag har ännu en gång justerat översättningen av reglerna för planeters verksamma natur efter att ha upptäckt en felskrivning i det engelska originalet. (Ta tabellen som en förenklad skiss, de punktade reglerna avslöjar vilka avvikelser från schablonen är.)

En komplett analys av Kims planeter ur detta tolkningsperspektiv ger följande resultat:

  • Solen: neutral, härskar i tionde
  • Månen: välgörare, härskar i nionde
  • Merkurius: illgörare, härskar i åttonde och elfte
  • Venus: illgörare, härskar i sjunde och tolfte, där den dock är neutral
  • Mars: illgörare, härskar i det sjätte men välgörare i herraväldet över första
  • Jupiter: neutral i herraväldet över andra, god i herraväldet över femte
  • Saturnus: illgörare för tredje, neutral för fjärde
 
*****

Pengarnas Venus är en källa till ondska i detta livsöde och Venus ligger i det mest exponerade av alla hus: det officiella tionde!

Eftersom Solen är neutral och gömmer sig i exilens och den världsliga förlustens tolfte hus blir den ömsesidiga receptionen mellan Sol och Venus en tveksam koppling, även om den förvisso bidrar till kvinnans yttre skönhet.

Men det är flera snarlika budskap som gör en människa tydlig, och här är även handelsmannen eller tjuven Merkurius en källa till ondska.  Den gör illa för både åttonde (andras pengar) och elfte (inkomst via karriär).

Kim Kardashian kallar sig själv företagare. Jag kallar detta en horas horoskop.

Bortom metoden med planeternas tillfälliga natur har vi de andra perspektiven, t.ex. den gyttjiga och materialistiskt trånande axeln mellan Jungfrun och Fiskarna och där själviska och profitlystna Jungfrun blir en verkligt degenererad version eftersom den rymmer den verksamt onda Saturnus som måste rankas som viktigare än den skadade ("detriment") rikedomsplaneten Jupiter.

Dessa faktorer i Jungfrun förstör även psyket (Månen) som i sig själv rankas som en av de god i detta horoskop, i herrväldet över det femte kreativa huset.

Den självsvåldiga och företagande Mars i första (som hos Fredrik Reinfeldt) attackerar fjärde saturniska huset för "hem och kapitalvaror". En oförfinad människa, en "go-getter", en grottvarelse som ligger efter mänskligheten i snitt i sin personliga evolution. Allt hon vill är att berika det egna hemmet, noll mognad att se sig själv ur ett större, mänskligt perspektiv.

Det veka sinnelaget i Fiskarna har absolut ingen chans att höja moralen i ett horoskop där Saturnus är verkligt ond och Merkurius den typiska oärliga handelsmannen. (Månen härskar över nionde samvetshuset.) 

Hon har helt enkelt, som finanstidningen Forbes antyder i rubriken här ovan, korttänkt blåst sina sponsorer på miljoner dollar! En hora av värsta sort. Hon ska vara glad att man inte längre stenar människor till döds i USA.

*****

Se även motsvarande analys av planeternas verksamma natur hos Fredrik Reinfeldt.



Inga kommentarer: