Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 16 november 2011

Anders Johansson (s) - intellektuell snobb


Alla kan se onda ut
i dålig ljussättning


Det är egentligen väldigt lätt att förstå högersossen, sms-aren och Håkan Juholts knivhuggare i ryggen, Anders Johansson. Han är kommunalpolitiker i gamla stiftstaden Sigtuna, och kristendomen har historiskt stått mer på maktens sida än folkets alltsedan den lyckades nästla sig in i Romarriket. (Folket var bara konvertiter, smörjmedlet för den egna makten.)

Och den luthersk-kristna grenen är avgjort nedlåtande mot uppnosigt småfolk! Fattiga tyska bönder roade inte den förgrämde Martin Luther mer än de förstockade judar han misslyckats helt med att "omvända". 

Johansson är egentligen inte sosse, han befinner sig i ett kognitivt universum han närsynt råkat sätta fel "ordetiketter" på. Han hör och ser inte sig själv, förstår inte sina motivationsgrunder. (Det rörande barnspråkliga "ordetikett" gavs mig av en vuxen dyslektiker som sökte förklara sina läs- och skrivproblem. Vi andra använder ordet koncept eller begrepp istället.)

Men det är just elitismen som doftade ur föregående parentes som är Anders Johanssons egentliga motiv till paroxysmerna inför sin partiledare. Johansson tycker han hade gjort det så mycket bättre. Och horoskopet visar varför.



Jag tänker inte uttyda det här utan bara notera hur väl kartan stämmer med vissa generella iakttagelser i det förgångna.

Här är, tyvärr, den sämsta sortens Jungfru. Självmedveten om sin egen logiska precision och därför på Jungfruns typiskt sättet en ofördragsam och ogenerös felfinnare. När Johansson "skäms" över Juholt i radion ska detta översättas till REN OCH SKÄR EGOISM. 

Johansson lovprisar i själva verket bara sitt eget "överlägsna" intellekt, ett som satt logisk konsekvens som det allra viktigaste i livet. Så självisk är Jungfrun att den inte ens märker att den skadar sitt eget parti eftersom allt Johansson har i huvudet är att indirekt skrävla om sin egen överlägsna logiska stringens.

Det här draget är nu inte så tydligt i Jungfrun som sådan, men det blir nästan ofrånkomligt när också sinnelagets Måne befinner sig i ett merkuriskt tecken. Dubbleringen av Tvillingarna och Jungfrun - eller BÅDE Sol och Måne i antingen Jungfrun eller Tvillingarna - ger den här gnällspiksmentaliteten som inte har något gott att säga om någon. Den mest snobbistiska intellektualism jag mött var just hos en nymåne i Tvillingarna. Att det händelsevis är en god vän utesluter inte att jag ser vilken i grunden egoistisk livsstil och politisk utblick han har.

Bloggen har också noterat "elaka journalister" flera gånger när båda dessa merkuriska tecken varit aktiva på samma himmel.

Det förvånar mig att Solen i Jungfrun kan vara så här inskränkt eftersom "motgift" redan är förhanden på himmelen i formen av en bred och samförståndssökande Venus i härskarläge i Vågen - tecknet som (äntligen!) ser båda sidor av en sak (zodiaken har släpat på egocentriska perspektiv av olika typ genom hela sin första akt).

Men förklaringen ligger, tror jag, i att Vågen är hemskt förstörd det här året. För girighetens Rahu blåser upp Vågen så att den i sig hetlevrade kombinationen av Venus och Mars ("förhöjd libido") får något orealistiskt över sig. Det här är en vettvilling, en fanatiker. 

Vågens tecken dras tyvärr med en hel del mentala problem (där det lindrigaste är dåligt omdöme), och jag är glad att jag tidigt i bloggens historia, mitt bland alla dystra rapporter om gyttjiga konsumtionstyper (Jord och Vatten i olika föreningar) också stack in brasklappen om den ideologiska fanatism som Eld och Luft kan ge. Hos högersossen Anders Johansson saknas Eld men eldplaneten Mars i ett Lufttecken (och förstärkt av Rahu!) ger en snarlik effekt.

Horoskopet ser inte extremt illa tilltygat ut, så det finns uppenbarligen hemligheter kopplade till den exakta födelsetidpunkten. Här kan vi inte säkert säga vilka planeter som gör ont eller gott (utöver deras grundläggande natur som väl- eller illgörare). Men att Johansson får lust att hugga huvudet av Håkan Juholt förstår man kanske av att han själv har den halvhuggna stumpen av demonen i Vädurens 11e grad (Ketu). Detta stärker antagandet om att Juholt är född så pass många timmar in på dygnet att hans Måne (folklighet, sinnelag, etc) hunnit in i Vädurens tecken.

Juholt har också han Venus i starkt härskarläge i Vågens 16e grad (äkta känsla för rättvisa) men också hans Venus hamnar därmed i Johanssons obalanserade Rahu/Ketu-axel. Hade Anders Johansson varit homosexuell (och det finns en antydan om det på himmelen) hade jag bättre förstått hans problem. En förnekad attraktion till män skulle mycket väl kunna slå bakut på det här sättet och man blir ett fullständigt "wild card" i partiet.

*****

I medierna om sms-knivhuggaren: 

AB: "Försvaret - tystnad" (av bl.a. en annan Juholt-knivhuggare)
SvD: "Recenserar inte ledamöter" (Juholts enda yttrande)
DN: "Juholt sågas internt"

Se även: En befängd sosse till. Ett prakthoroskop för en bottenlös gnällspik.


Se även: Johansson ingick i min granskning av (s) partistyrelse som helhet betraktad.


1 kommentar:

Anonym sa...

Anders Johansson är homosexuell, läs till exempel om arbete med hbt-frågor i Sigtuna: http://www.unt.se/sigtuna/kommunpersonal-far-utbildningi-hbt-fragor-443565.aspx