Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 22 juni 2010

Times Square-bombaren: mörkt psyke



Den misslyckade Times Square-bombaren som inte fick sitt dödsvapen mot oskyldiga att fungera, och därtill lämnade tecken på sin identitet i den apterade bombbilen, erkänner sig skyldig. Han är i krig med USA för deras orättfärdiga utrikespolitik, förklarar han enligt Aftonbladet.

Bloggen har nu växlat ner och går på sparlåga. Att fortsätta hårdbevaka tidningsrubrikerna leder om och om till samma typer av horoskop, låt vara med intressanta variationer. Det har varit en lärorik resa att se hur kvaliteten på olika typer av kändisskap väl överensstämmer med ett antal astrologiska signaturer.

I fallet Faisal Shahzad reagerade jag först, som flera gånger tidigare på att terroristmentaliteten tycks knuten till en kreativ personlighetstyp, dvs elementen Eld och Luft ska dominera. Det kan de lugnt sägas göra när de båda Ljusen faller i den positiva polariteten. Särskilt i Luft hittar vi den idédrivna människan och Shahzad är den typiskt politiska typen med åsikter om hur ett land driver sin politik. 



Att soltecknet är Tvillingarna - kommunikation och transportmedel - kan ha sin poäng i hans val av en bil med bomber i. Att zodiaktecknets härskare Merkurius går tillbaka på grekernas budbärare Hermes eller Nebu i det gamla Babylon, associerar förstås till änglar som budbärare. Här då en dödsängel in spe. 

Paradoxalt nog är mannens Merkurius kombinerad med välviljans Jupiter, detta år "upphöjd" i den lilla människans tecken Kräftan. Uppsåtet är alltså gott, men vad är fel med horoskopet eftersom han inte ser något fel i att försöka döda oskyldiga människor för att få fram sitt budskap?

Det kanske minst uppenbara först: Merkurius står sjunken i fantasins element Vatten och bildar en minst sagt sank mark för Solens luftiga natur. Vatten och Luft är väldigt olika naturer. "Dissociationssyndromet" där fantasi och förnuft kan skapa underliga hybridprodukter! Bra för konstnärer, potentiell katastrof för politiker och andra som ger sig in i en strikt rationell diskussion. 

Logiken slirade och han misslyckade tre gånger att fyra av sin preparerade bombbil. Allmän inkompetens kan ibland härledas just till störningar mellan Vatten och Luft, där irrationellt (känslomässigt) Vatten bildar logiska luckor som i slutändan blir till missförstånd. Han byggde sin bomb fel.

Men det som formligen skriker från den här himmelen är förstås mörkrets och imbecillitetens kvalitet, Tamas guna. I rimliga mängder ger den stabilitet och ledarskap. Men se här vilka planeter dras samman i denna mörklagda och icke-reflekterande zon! 

Jag behöver inte förklara den gröt Psyke (Månen) är indragen i... Sinnelaget påverkas via kombination av Saturnus, vilket ger en total passionslös natur - brist på empati skulle man säga. Och det redan innan attacken från Mars i materialistiska Oxen får oss att förstå att vi har med mänsklighetens bottenskrap att göra. Med attacken från Mars urartar Månen/Saturnus och den senare blir helt klart den onda gränsdragaren, Liemannen som tror sig kallad att skörda offer för sin sak.

Dessa är avgjort tecken på ett sinnelag som härbärgerar förvridna värderingar om liv och död. I termer av tecknen har Mars-Oxens attack mot ledarskapets Lejonet kunnat ses åtskilliga gånger i kriminella horoskop eller i horoskop för människor som känner sig kallade att attackera missförhållanden. 

Oxen och Lejonet signifierar, respektive, pengar eller landägor samt ledarskap. Det här är en typisk bas för människor som slåss om vem som ska ha sista ordet om "resurserna", detta ord vi materialister har myntat för att dölja för oss själva hur fula vi är som bara tänker i pengar från morgon till kväll. 

Tyvärr, Shahzads horoskop tecknar inte en vacker själ, trots den fina medkänslan med den lilla människan (Kräftan). Men vad nytta är det att pga solidaritet med det lilla förbryta sig mot helheten? Det tyder på en sjuklig inskränkthet.

Inga kommentarer: