Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 februari 2010

Modedesignern: härva av astroproblem


 

En brittisk modedesigner hängde sig själv i depressionen efter sin mors bortgång (AB, DN). Som det tydligen brukar vara i den här branschen, var han homosexuell. En kategori som framställs som problemfria i gaykramande Sverige men som enligt en undersökning i det mest liberala av alla europeiska länder, Nederländerna, ändå dras med osedvanligt mycket psykologiska problem. (Implikation: det är inte social mobbning som plågar de homosexuella, mörkret kommer inifrån.)

Den här bloggens ståndpunkt har givits förr: det rör sig om en psykisk sjukdom eller snarare djuppsykologisk motivstörning, men en som kan rättas till via terapi och en djupare världsbild som innefattar reinkarnationsläran. Om så individen vill.

Ämnet blev intressant för mig från den dag en nära bekant bytte till lesbianism - sådana händelser skapar ju djupa revor i det sociala nätet. Jag har sedan dess studerat åtskilliga homosexuella horoskop. Här finns vissa mönster som ofta kommer åter. Inte minst att Venus (kärlek) har fastnat på ytan eller i det icke-själsliga (Saturnus). Detta kan utläsas antingen som kärlek till konstarterna, men också som en förfalskad kärlek, artificiell, icke-naturlig. Att modeskaparen har denna kombination kommer knappast som en överraskning.

Och apropå artificialitet - McQueen måste väl ändå ha varit ett taget namn!? Sociopatins tendens att förställa sig går igen i människor som överbetonar de yttre formerna. Här kan man alltid misstänka en flykt från Djupet, vilken är den enda dimension själen har enligt den gåtfulle filosofen Herakleitos (400-talet fvt). Jag upprepar: fångar på ytan indikeras av formalieprincipens Saturnus.

Saturniern kan givetvis vara ett geni på att designa, men det hjälper honom/henne inte när de psykiska problemen sätter in. Hos Alexander McQueen ses mycket riktigt en total hang-up på modersgestalten, bindningen är så extrem att det är som om han aldrig skar av navelsträngen. Venus (identifikation med) kombineras med den kontrollerande föräldraplaneten Saturnus och denna totala fixering vid en föräldragestalt äger rum i Vädurens tecken, det tecken där egentligen ett individuellt ego ska etableras.

Både Venus och Saturnus är svagt placerade i detta tecken, och Saturnus dessutom i sitt allra sämsta läge ("debilitet").

Homosexualiteten återkommer rätt ofta genom störningar i sextecknet Skorpionen. Här är det Mars (libido) som är hemma i sitt negativa tecken: attacken eller driften vänds inåt, mot det eller de egna: homo! Detta betyder nu inte att Mars i Skorpionen alltid vittnar om homosexualitet (eller våld mot sig själv). Men i just det här horoskopet utlöser den det bekymmersamma problemet med att stötas ut ur samhället eller gruppen - eller förkasta en viss kategori: Mars onda öga perverterar psyket (Månen) i Vattumannen (ideologier e. konceptioner, folkgrupper), vilken på ingång mot en nymåne (det är några dagar kvar) anses vara "ond" och det smittar i sin tur av sig på den variabla Merkurius som antar de kvaliteter som omgivningen har. Här böjs alltså intellektet i problematisk riktning. Se Chers könsopererade barn Chaz Bono för ett extremt exempel på samma problematik!

Märk också att Månen är en modersymbol! När döden drabbar Månen, då triggas en mental obalans hos barnet också. Och minns bindningen till modern (Saturnus/Venus)!!! Saturnus är liemannen och gränsdragaren så man ser hur den yttre gränsen för Alexanders "universum" på något sätt bestämdes av modern.

*****

Ett suboptimalt psyke och kommunikationsplanet som dessutom attackeras av sexualitetens Mars, kan det bli värre? Ja, det kan det. För studerar vi Månen/psyket i termer av dess disponent Saturnus (härskaren över Vattumannen), då har vi redan noterat dess debilitet och hur kvävande den pressar livet ur förmågan att älska någon annan (Venus).

I Väduren är kärleken dessutom närmast solipsistisk: den kan fördra en partner bara om partnern inte sätter några käppar i hjulet för det lilla barn Väduren ännu är. Min teori är att en faktor i homosexualitet är att man helt enkelt okejar individer om de är så lika en själv som möjligt. Vädurens tecken, där det egna egot ska differentieras och bli självgående, har upprepade gånger dykt upp på bloggen i samband med störd sexuell identitet, och tacka för det: här är det långt kvar till Vågens tecken (halvtid) och dess naturligt heterosexuella kärlek.

Horoskopet för Svenska kyrkans ja till homoäktenskap omvittnar i princip allt jag har talat om här. Utslagen Venus, Vågen utslagen och på toppen av det Skorpionen som, som enskild symbol tagen, inte bara indikerar libido utan också degradering.

Till sist ska man inte missa att Solen i offrets tecken Fiskarna inte ser riktigt frisk ut, just invid solförmörkelseskaparen Rahu (drakhuvudet). Eftersom maximeraren Jupiter på andra sidan kopplas till den andra eklipsskaparen (Ketu, draksvansen), finns här en varningssignal för ALLTFÖR MYCKET känslor av martyriskt slag. En alltför blödig och mjuk själ och, som vi såg av flera andra faktorer på himmelen, totalt emotionellt outvecklad. Han tog livet av sig för att han aldrig nått bortom det Platon kallade människans IRRATIONELLA SJÄL.

England, Sverige - väst överhuvud - är idag sekulärt och har ratat de djupa visdomsperspektiv människan ägde förr. Bögar mår tydligen fruktansvärt dåligt och det beror på att de fötts in i en alltigenom sjuk kultur som låter dem odla sin skeva väg ("så länge det inte skadar andra"). De i beslutsfattande positioner, med makt över många, och de mäktiga politiker som vandrar i Pride-parader, är personligen ansvariga för detta svek mot en grupp själar som hamnat i kläm mellan två jordeliv och nu inte får den vägledning de behöver för att fatta att de inte är homosexuella utan bara lider av transitproblem mellan två kroppar.

Jag vet inte vad denna skuld som Mona Sahlin och andra gaykramare ådrar sig genom att låtsas som om allt är normalt, eller hur deras nästa liv på jorden kommer att gestalta sig. Det går bortom en människa fattningsförmåga att "räkna på".

Karmalagarna som beskrivs i många gamla kulturers filosofi låter antyda i princip samma sak som Europas materialistiska determinister i Newtons anda menar: givet en tillräcklig superdator skulle vi kunna beräkna orsakskedjorna som lett oss hit ända tillbaka till big bang. Och även framåt, ända till universums död, är egentligen hela historien redan skriven. Vad dessa materialister emellertid glömmer är att det finns andesjälar som går in och ut i rumtiden och tar på och lägger av mänskliga livsöden.

Betrakta ditt liv här och nu - ja din egen kropp - som ett självspelande piano. Du är medresenär på den här trippen i en kropp vars namn du tror är du. Men det är inte du! Du är bara här för att lära dig det du kan lära dig. Det som överstiger din förmåga här och nu kanske en annan kropp någonstans i tid och rum har förutsättningar att ta till sig.

Det är vi som är de äkta Aliens på den här planeten. Vi har inget med aporna eller Darwins evolution att göra. Det är en myt för små själar.

*****


För en förkämpe för människans fria vilja, mot den rådande deterministiska materialismen i västerlandet, se detta inlägg om horoskopet för en informationsfilosof.

*****


Se även denna bloggare. Jag måste häpna här. Jag har aldrig tidigare mött en homosexuell röst som vågat se att det handlar om en dysfunktion! Heder. 

En annan person med ett remarkabelt objektivt sinne är aktrisen Anne Hathaway som nyligen i någon tidning gnällde lite över att hon hade för stora detaljer i sitt ansikte i förhållande till ansiktsytan. Och hon har rätt! Varför hon såg så objektivt på sig själv framgår av hennes horoskop: Vågens tecken är grymma bedömare av proportionalitet, bl.a. för att de inte längre lider av opposita tecknet Vädurens egocentriska tunnelseende. (Som alltid har förstås även Vågen sin lilla procentsats knäppgökar, och då handlar det oftast om fullständigt förlorade utopister i drömvärldar de aldrig kommer ut ur...)

10 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Seaward sa...

En olycklig människa i Hägerstenstrakten har sjunkit till att bli ett Internettroll. Skickar dubbla poster där han i den andra låtsas instämma med sina egna förolämpningar.

Confucius said, "I will have nothing to do with those who are free but not honest, childlike but not sincere, straightforward but not trustworthy."

Anonym sa...

he he he! det är jag som är trollet,vi har talats vid några ggr.En sak är definitivt säkert fjollor som du skulle inte klara sig många timmar på öarna utanför scotland eller varför inte färöarna,där så mång heter mc`queen.nä där skulle det bli rammelbuljong bus bas,,å sedan stjärnor på nära håll.tänk att det skulle ta närmare fem minuter för dig att kolla servern här i hägersten.det var mycket lättare att hitta dig.vi ses på kungsholmen.jag har ett skepp på rockslaget.puss på dig din fjolla
/Nättrollet från häggersten MOOHAHAHAA

Seaward sa...

Hägerstenarn: "Talas vid" är kanske väl starka ord. I några få inlägg har du enbart producerat personfixerade förolämpningar istället för att lägga din tid på eget kreativt tankearbete.

Och med kreativt menar jag klartänkt: när du påstår att jag hänger på slaskpressens kändisar och samtidigt hånar mig för att inte ha känt till höjdhopparens koks-problem - då motsäger du dig själv.

Att jag inte kände till detta tyder om något på att jag faktiskt INTE är speciellt torsk på slasknyheter! Du kan t.ex. kolla inläggen nu i februari och jämföra hur många som är beroende av slasknyheter, "vettiga nyheter", och hur många som inte alls rör dagsaktualiteter.

Du är välkommen att kommentera inläggen ur astrologiskt perspektiv och med hövligt språk. Skilj på bloggens "författarjag" (som ibland är seriöst undersökande, ibland mer raljant) och den person du nu talar med! Ett ord: Netikett.

Bloggen är, som du kanske ser, inriktad på ett ämne: att ta levande människor och se om astrologins klassiska riktlinjer faktiskt hittas på himmelen i samband med människor som blir kända/ökända för något speciellt.

Där har du metoden du hånade eftersom du kanske inte känner till begreppet "induktionsslut" eller "reverse engineering" (sök med "leta i den här bloggen"/google på det senare uttrycket så hittar du några inlägg där jag beskriver bloggens metod).

Anonym sa...

Hade du någongång besökt Färöarna hade du säkert lagt märke till att det är ett nordiskt land och ingen där heter McQueen

Seaward sa...

Så så, föd inte trollen. :-)

Jag har, tycker jag, i min kommentar försökt påminna om vad bloggen sysslar med: funderingar över "astrologiska signaturer" och hur de kan uttrycka sig genom människan (eller t.o.m. "döda" föremål).

Anonym sa...

jodå hägerstens trollet har bott på färöarna första ggn 72-74 andra ggn så sent som -94.vad beträffar reverse enginering eller någon som helst annan forskningsmetod så icke att den går attaplicera på dina högst ovetenskapliga teorier.det ända stället i värden som godtar något liknande är väll Burma och dess junta,men så liknar ju juntan medlemmar paddan i paddeborg,en uppblåst egenförträfflighet som heter duga.jag ser att du redigerat i din text annars hade ju stackars kungen och ranelid varit svartjobbare,,eller hur var det nu.Såg att du tyckte det var intressant med remot wieing,så jag tog en snabbkurs.Nu ser jag allt du gör som om det vore tv.för säkerhets skull la jag till en kurs i remot controll(Som vi alla vet fungerar)det ända som behövdes var lite mindfullnes,,och se där vinkade du inte just som jag ville.Puss/Hägerstenstrollet

Seaward sa...

Jag använder, förstås, "reverse engineering" bildligt för att 1/ beskriva studiet av levande personer och 2/ se i vad mån deras födelse innehåller motiv som enligt astrologins ansamlade erfarenheter matchar kändisskapets natur!

Det är svårt att i din aningen röriga ordsvada avgöra vad du verkligen förstår av ämnet, men testa din förmåga till ren analys via de tankar som är knutna till de astrologiska symbolerna på den här nyskrivna lilla rebusen.

Jag tror kanske du själv tillhör dem som hellre läser slaskpressen om knarkande idrottsmän och excentriska poeter som Ranelid (och själv verkar vara en poet-wannabe), än studerar logiska system. Men jag kan ha fel.

Falconer sa...

McQueen ÄR hans riktiga namn, det är inte taget. Kunde du inte läsa det i stjärnorna? Om inte så kan man ju kolla upp det i den riktiga världen, genom internet till exempel.