Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 8 februari 2010

Lady Gaga ett medium på koks

Lady Gaga erkänner nu ett tungt kokainmissbruk i början av sin karriär. Men efter att påtänd sett vålnaden av en släkting som dog 19 år gammal av sitt missbruk ändrade stjärnan livsstil. (AB)


Bekännelsen är en lysande illustration av hur Luft- och Vattenelementet som inte låter sig kombineras, ändå leder till effekter. Horoskop med tydlig och viktig betoning av båda elementen klassas på den här bloggen som "dissociativa" tendenser där medvetandet avbördar sig delar av informationen för att som avspjälkat fenomen presentera en rationalisering då det bortträngda smyger sig på från det omedvetna. (Wikipedia om dissociation).

Hos Lady Gaga representeras Luft och Vatten av de två viktigaste planeterna: Månen i Vågen och Solen i Fiskarna.

En skeptiker skulle kunna säga att Lady Gaga trängt bort minnet av sin knarkdöda släkting, men dissociationen från personen kom tillbaka via det undermedvetna och nu i formen av en vurpad upplevelse av att hon fortfarande var vid liv och ville varna gaggan för hennes kokainmissbruk.

Ett annat resultat är att det instinktiva och emotionella Vattenelementet och det mentaliserande Luftelementet kan ge "översättningssvårigheter", dvs ett famlande efter ord för att beskriva en upplevelse.

Bortsett från en skeptikers reduktionistiska förklaring av andeupplevelser, kan man också ta på allvar Lady Gaga som en synsk eller medial människan! Det kända amerikanska mediet Edgar Cayce (1877-1945) såg andevarelser även när han inte låg i trance och hämtade information från "det universella medvetandet", och det är inte otippat att se en ganska vek Sol i Vattentecknet Fiskarna sida vid sida med en gigantisk betoning på ett Lufttecken, Vattumannen. Inte olikt Lady Gagas himmel men se här Cayces extrema himmel (nytt fönster).

Cayces horoskop är emellertid så udda med dess häftigt brinnande Eld-triangel, att man inte säkert kan koppla ihop all medialitet med just friktionen mellan Vatten och Luft. Det är snarare så att den senare kombinationen vanligen ge mentala problem. Och med detta menas ofta inget märkvärdigare än en kronisk underliggande oro, rastlöshet, eller sömnsvårigheter. Denna oro har jag sett i flera fall av Lady Gagas Sol-Fisk kombinerad med Månen (sinnet) i Vågen, ett Lufttecken.

Månen hos Lady Gaga, en naturlig Vatten-planet, ligger i den mentaliserande Luften. Månplaceringen i ett Lufttecken är alltså redan i sig en tendens att mentalisera eller söka klä i tankar (och ev. ord) omedvetna strömningar. Undertecknad tenderar mot pratighet (en svaghet), och tillskriver detta Månen stigande i öster i Lufttecknet Tvillingarna (kommunikationens tecken)!

Tyvärr är inte Lady Gagas födelsetid känd.

Inga kommentarer: