Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 18 februari 2010

Cesar Millan - fixerad horoskopkvalitet



Direkt efter inlägget om den knäckande förmörkade Heather Mills (Paul McCartneys ex), föll blicken på en krönika av Göran Greider som kändes rejält konstruerad och gnällig bara för att det ska gnällas just nu om mannan som talar med hundar.

Jag översatte ett eller två avsnitt av den tv-serien för några år sedan utan att alls ha hört om mexikanen tidigare. Jag har aldrig haft husdjur men blev omedelbart helt fascinerad av hur sunda hans insikter i djurpsykologin verkade, och av hans förmåga att nästan omgående få pli på t.o.m. mycket traumatiserade djur. 

Inte minst var det här ett par episoder där djurägarna var rena skämtet - människor som aldrig bort ha skaffat sig husdjur eftersom deras ledarskapsinstinkt var helt eroderad.

Cesar Millans horoskop kommer märkligt direkt efter Heather Mills, för här har vi återigen hela nyckeln i de fixerade zodiaktecknen, eller med indiskt filosofiskt språk, Tamas guna.


Jag hämtar några käpphästar från Cesars djurfilosofi från Wikipedia: "Vid ny kontakt, titta aldrig djuret i ögonen utan låt djuret göra sitt närmande först". Cesar är född mitt under fullmånen då Solen bränner som skarpast in i Månen - symbol för den sublunära sfären och det animala livet härnere på jorden! Och notera vilken sol det rör sig om: Lejon-Solen, djurens konung! Cesar vet vad det vill säga att titta RAKT IN I ETT PSYKE!

Redan här faller ALL kritik mot Cesar platt, hans utrop som liten pojke att han skulle bli världens mest ryktbara hunddressör var en direkt ingivelse från kosmos. Andra människor får besläktade uppenbarelser och kallar dem religiösa uppenbarelser, och ytterligare en liten celeber grupp av forskare kan vittna om den s.k. heureka-upplevelsen - när en uppfinning kommer helt färdigskapad för deras inre sinne (Månen) och det bara är att anteckna den medan visionen ännu varar.

Sådana fenomen kan inte materialister förklara. De försöker tvärtom hävda att Platons INTUITION inte existerar i verkligheten. Materialisten eller satanisten säger så eftersom han bara tjänar en LÄGRE HERRE i detta gåtfulla kosmos och har mycket av status i denna världen att vinna genom att förneka att det finns en högre ordning (icke-fysisk) av det slag som Platon skisserade på för 2.300 år sedan.

Jag har ofta noterat djurkärleken hos Jungfruns tecken, och på Cesars himmel är den här igen, nu i formen av en oerhört lyhörd och skärpt urskillningsförmåga. Merkurius tusenfaldigad av Jupiter måste vara förklaringen till att djurspecialisten läser de allra minsta signaler hos sina djur och, som han säger, sätter in korrektiva åtgärder innan små tecken hunnit växa sig större. Under översättningen av några avsnitt trodde jag faktiskt han var kines eftersom jag kände igen taoistisk filosofi i nästan allt han sade. Inte minst visheten att ge akt på fenomenen just vid tröskeln...

I brist på födelseklockslag finns inte mycket om kontrollplaneten Saturnus att säga, förutom att den är debil i Väduren. Detta läser jag som den stående visdomen i Cesars filosofi: ägarna (Saturnus) till djuren är problemet, inte djuren själva! För märk noga: Cesar själv använder inte Saturnus utan sin Lejon-Sol!

Det som går att orda om är Cesars sociala utstötningssyndrom. Sällan har väl Vattumannens bortstötande av Skorpionen synts så tydligt som i hans mer än tio dolda år som illegal invandrare i USA! En perfekt och "naturlig" variant på denna teckenkombination som annars så ofta drar mot mobbning eller andra asociala beteenden i de fall individen inte helt enkelt varit offer genom att bara tillhöra en minoritet av något slag.

Den kritik som han tydligen börjat få för "överdisciplinär" attityd gentemot hundarna (och som Greider gläfser med i, utan att verka ha sett tv-programmen med hunddressörens imponerande förhållningssätt till djuren), sorterar uppenbarligen också under detta mobbningssyndrom.

Och det är korrekt: Mars attack mot Månen (och framgångshungrande och framgångsalstrande Rahu) ser ut som illvilja. På ett sätt är det Cesars eget uttryck vi ser här, för vad är det han EGENTLIGEN säger: amerikanska folket är i gemen idioter. De har så dålig självinsikt att de förstärker hundens alla dåliga sidor genom att ge den feedback i fel lägen. De hundägande amerikanerna själva ingjuter detta skorpiongift i hundens mentala kognitiva karta (Vattumannen/Luft).

I så måtto beskriver den här aspekten ett antal sidor på en och samma gång, för Cesar är en sanningens giftpil riktad mot oskicket i hela denna amerikanska kollektivitet (Vattumannen, gruppens ideologi). Kritiken som nu kommer mot honom om överdriven hårdhet mot hundarna handlar därför troligen bara om en fördröjd och harmsen reaktion från det amerikanska folkhemmet mexikanen så grundligt omyndigförklarat.

Ska vi gå till botten med Cesars eget psyke så duger det inte att enbart titta på attacken från Mars och hävda att det är hans egen förgiftade mentalitet vi ser. Vi måste också granska hur känslolivets Kräftan ser ut, samt Månens tillfälliga disponent under dess passage genom Vattumannen, dvs Saturnus.

Saturnus är som vi sett debil, men den tycks som en rätt passiv ingrediens på denna himmel (bristen på tidpunkt gör det omöjligt att säga värst mycket). Möjligen kan man säga att dess debila placering i egocentricitetens tecken kan dra på sig kritik för egensinniga sätt att disciplinera och då disponeras ju Saturnus i sin tur av Mars vilket ger en loop åter till Månen och Cesars personlighet. "Du och dina hårda metoder."

Men mot detta: Venus i Kräftan, kärleken till det levande!

Välj själv vilken bild du vill se. Jag ser Solen i Lejonet med enorm klarsyn för våldet i vilddjurets själ och insikt i varifrån det kommer: ett samhälle utan tydliga individer (Vattumannen) ger lama hundägare.

Inga kommentarer: