Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 februari 2010

Astrologins utstötningssyndrom och mord

Inlägg från 14 januari ompublicerat sedan morddom nu fallit i USA (DN, SvD).

Rättvisans kvarnar mal långsamt... Expressen nämner mordrättegången mot den "svenska artisten" som brutalt slog ner och körde över en norsk jazzpianist för att han haft osmaken att dunka näven i svenskens bilkaross efter att ha hamnat i en situation vid ett övergångsställe.

Enligt horoskopets tidsstämpel är det över ett år sedan jag räknade ut den märkbart störda himmelen, som åtminstone i mina ögon ledar tankarna till en morddom. Jag gör som Expressen och undviker namnet, men det var lätt att hitta minns jag.

Vad säger stjärnorna?


Jo, samma gamla grundsituation som i så många av de mördarhoroskop bloggen har slumpat sig på under ett år! Det börjar nästan bli löjeväckande, och åter går en ursäkt ut till alla välanpassade människor i Vattentecken för att elementets undersida har vaknat till liv vid granskningar av pressens skandalskriverier. 

Här kommer alltså alla de Vattenmänniskor fram som "psykat ur", och alla tystlåtna Skorpioner som flitigt jobbar med säkerhetslösningar eller på kemilaboratorier kommer aldrig till tals. Skorpionerna VILL INTE SYNAS, så det är bara när deras värsta bröder och systrar åker dit för gruvligheter denna tendens blir synlig.

I det här horoskopet ser vi åter den alltför vanliga debila placeringen för Psyket (Månen) i Skorpionen, medan Fiskarna huserar Solen. En ren vattenvarelse alltså, precis som i fallet med t.ex. dubbelmördaren Anders Ekman eller massmördarna John Gacy och Ted Bundy. (Jag har faktiskt ingen större lust att memorera alla namn så jag återkommer till de få som fastnat.) 

Ett klick på etiketten "mord" ger en enkel jämförelse med alla andra versioner av Vattentecknen Kräftan, Skorpionen och Fiskarna som runnit förbi i denna fråga. Intrycket av de godtyckligt valda kriminalfallen från nättidningarna ger vid handen att det kan vara läge att göra en liten kvasistatistisk undersökning av just den här brottskategorin för att se om den nämnda Vatten-trenden gäller (f.n. 87 morddömda horoskop sparade).

Till detta kan man också tillägga att den svenska artisten har ett riktigt besvärligt fall av det "sociala utstötningssyndromet", vilket bara det talar för att han kommer bli dömd, och separeras från folkmassan, instängd i amerikansk fängelse för lång tid... Den skicklige astrologen Charles Carters definition av fenomenet här (nytt fönster).

Som så ofta kan man misstänka "dissociationsmönstret" - han brusade upp och tappade förståndet: se den onda Mars koppla hop med den rent av grymma Saturnus och hur hela detta normalt undertryckta raseri väller ut via Saturnus framåtriktade 270-gradersvinkel och där släpper loss Fiskarnas kaos. Luft och Vatten som inte blandar sig väl, som sagt. Förnuft och oförnuft som kan leda till vad som helst om man inte har förmågan att hantera sina egna instinkter.

Merkurius är tekniskt debil i Fiskarna och fast jag sett bra författarskap med denna placering är det möjligt att ytterligare angrepp på den försvagade logiken - vilket lugnt kan sägas inträffa här - får logiken att flippa ut och agera som en kaosfisk. Ja, det är faktiskt inte omöjligt att han blev så livrädd av att en berusad jazzpianist (vilket han förstås inte visste) dunkade näven i motorhuven att han "för säkerhets skull" gick igång med hela mördarinstinkten. Hans Måne i Skorpionen kan också beskådas i Carolina Gynnings "blickar som kan mörda".

Det är otroligt viktigt att se hur bra Mars mår med en debil Måne i Skorpionen och här är krigaren i riktigt blåsväder... Men detta onda hade, som syns, också en bra kanal: Jupiter/Venus står uppenbarligen för en "smooth" eller artistisk talang, och den kanaliserades då mot en gestaltad "värstingmusik" eller hur man ska beskriva Mars/Saturnus. Beatbaserat i alla fall.

Men det är inte den "bra" sidan av Mars/Saturnus som ställde till det, utan vad Mars/Saturnus i sin tur gör mot Fiskarna - tecknet som får offra allt. Det är i den senare aspekten man kan läsa in hans fatala misstag eftersom hans illa tilltygade Mars (hämmad av "övermaktens" Saturnus) direkt styr hur hans psyke upplever världen. Han måste ha varit en "jag mot hela jävla världen" - precis som utanförskapsstörningarna mellan Skorpionen/Vattumannen antyder. Och så hamnar han (förmodligen) bakom lås och bom för resten av livet.

Astrologin ser ödet! Inte i detalj, men "social åtskillnad" står skrivet över hela människan. Att bokstavligen buras in är väl bara det mest extrema utgången på en glidande skala. Charles Carter varnade i det länkade citatet för "urskillningslösa massmördare" under det sociala utstötningssyndromets värsta stunder. Som hip-hopparen gick på vid övergångsstället ser det verkligen ut som urskillningslöst raseri/människohat - vad han än anfört "efter stormen" om "riskerna i den stora staden".

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvär är denna helt förtappade individ ingen rätt att åberopa sig vara ARTIST.Att den formodade orsaken var allmän vårdslöshet i trafik och att en anledning att ta på bilen eller orsak ljud ingen annledning att vanmäktigt släcka en annan persons liv.Norge är dessutom ett av världens rikaste länder Sverige är närmast U land jämförelse vis. Vem som helst som har oficiella papper kallar sig Svensk,men hur många har den civiliserade kulturen inbefattad i det? Den pianist som förmodligen hade gedigen kunskap i musik och en vanlig utsatt gångtrafikant blen mördad ,skändad,misshandlad med övervåld.. Vare sig isten får sitta med blöjor eller raklång eller vila resten av sitt liv då hetlevrade och makt missbrukande högfärdiga typer får de riktigt djävligt inom de stängda murarnas syndikat.Han vet kanske inte att vissa Norrmän har 56 i skonummer.

Anonym sa...

Tank att denna "artist" skrev dessa rader innan han brutalt mordade en man som slog naven i "artistens" hyrbil.

Karma karma karma
Yeah you gon regret it
Yeah you gon regret it
Regret it

Nu kommer "artisten" att fa tanka over sina handlingar nagra ar i ett mysigt amerikanskt fangelse.

Seaward sa...

Anmärkningsvärda rader om de stämmer! Jag har själv haft varsel och sanndrömmar flera gånger i mitt liv.

Bloggen har flera gånger tipsat om djuppsykologen James Hillmans enda bestseller, Själens kod (The Soul's Code), där han driver teorin om själens preexistens (han går inte in på reinkarnation), och att våra öden - val av föräldrar med mera - är skrivna i förväg. Allt detta är förstås gammal klassisk grekisk och indisk filosofi. Men den är korrekt. Sverige lever i ett materialistiskt beckmörker.