Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 6 februari 2010

Arketypiska fält (Skorpionen II)

Nyckelord: Mars, spjutet, skadegörelsen, blodet.


Jag tror definitivt det existerar något sådant som "arketypiska fält", men fråga mig inte närmare hur nästa nivå bortom den primitiva fysikalismen som dagens vetenskap studerar är organiserad eller vilka lagar som gäller där. 

Direkt efter föregående analys av horoskopet för ISP-entreprenören som söker minimera skadan för hans verksamhet om inte rent egna livsstil av granskningen av gromning på nätet, landade mina tankar av någon outgrundlig anledning på Abraham Lincolns mördare! Jag har ingen aning om varför, hade dessförinnan uppehållit mig några minuter vid den humoristiska aktrisen Leslie Mann...

Jag insåg att jag aldrig beräknat horoskopet för den ökände presidentmördaren John Wilkes Booth, och satte till verket. Denna lördag, med bara en eller två timmar kvar tills Månen gör sitt månatliga fall in i Skorpionens psykiska mörkläggning hittar jag så ett remarkabelt problematiskt fall med just detta sinnelag!


Typisk sensationalist. 7 av 9 punkter i Eld och Vatten.

Psyket (Månen) debilt och hårt klämt av liemannen Saturnus. Hela denna remarkabelt betryckta sinnesförfattning kastar sedan ett hatets och illviljans öga mot en framgångsrik man i mäktig position: Jupiter i Lejonet. Mörkret (Skorpionen) beslutar att släcka Ljuset.

Här passar det att inflika ett citat från Wikipedia:
While attending the Milton Boarding School, Booth met a Gypsy fortune-teller who read his palm and pronounced a grim destiny, telling Booth that he would have a grand but short life, doomed to die young and "meeting a bad end".

His sister recalled that Booth wrote down the palm-reader's prediction and showed it to his family and others, often discussing its portents in moments of melancholy in later years.

Vi har tidigare sett en variant på melankoliska gränsande till depressiva Saturnus i Skorpionen då den angriper Lejonet. Det var hos unga Amanda Knox, amerikansk student i Italien som dömdes till över 20 års fängelse för ett bestialiskt mord.

Ett ofta upprepat horoskop är massmördaren Ted Bundy där liv och död - Lejon och Skorpion - också var samtidigt aktiverade, nu med Lejonet som Bundys viktiga ascendenttecken (persona) och Solen (Lejonets härskare) själv i livets negation, Skorpionen. Det finns säkerligen fler exempel på bloggen, där dramadrottningens signatur tagit sig liknande extrema uttryck, men jag minns dem inte alla.

Att en aggressiv och initiativrik Mars hemma i härskarläge i Väduren och dessutom i kombination med dess planetära vän Solen, upphöjd i samma tecken, inte automatiskt skapar bra resultat, är ganska uppenbart! Det blir ett övertryck på den subjektivistiska upplevelsens tecken och kravet på att övriga ingredienser "sköter sig", ökar!

För den solära delen av en människa, den handlingskraftiga viljesidan, bygger ju på den lunära och reflekterande sidan, "det inre sinnet". Och är de inre föreställningarna så underliga som här, då kan man bara gissa att individens faktiska steg i omvärlden blir starkt avvikande. 

Här ska vi alltså se Booths Sol/Mars som en renodlad bild av en aggressor, och Mars visar exakt samma sak som Saturnus, båda de "naturligt onda" har ett uppenbart problem med det högsinnade Lejonet. Booth var för slaveri, Lincoln mot. Det är uppenbarligen frihetens Jupiter via chefens (presidentens) tecken Lejonet som får Booth att spåra ut.

Horoskopet är en klassisk illustration av missunnsamheten i Skorpionens tecken, om det finns svåra problem i det. Och horoskopet illustrerar slavdrivaren och kontrollören Saturnus när den sjunker till sin lägsta nivå. Som vanligt är det den komplexa härvan som helhet, som avslöjar att alla delar degraderar varandra. När "den goda" Jupiter kastar sin "välsignelse" mot Väduren är helheten redan helt korrupt så Jupiter hjälper bara att sätta igång Vädurens våldsnatur.

Booths födelse uppvisar viss tematisk överlappning med det här horoskopet för en homosexupplysare. Här är samma impuls att "attackera", fast nu anushålet istället för "stora män". Titta noga på skillnaderna: hos sexupplysaren har Saturnus ännu inte gått in i dödande Skorpionen, där står i stället välkomnandets Jupiter (sporrad av den sinnliga kärlekens Venus-i-Oxen).

Den artificiella eller formella Saturnus befinner sig istället i alliansens tecken (Vågen), och det är detta "konstgjorda" (dvs, inte naturliga) parförhållande som mottar Vädurens våldsamma framstötar i brunst, spjutets och svärdets Mars vilja att påla eller spetsa en annan - fast nu i den bakvända (artificiella) kärlekens namn!
He was an excellent swordsman, although a fellow actor once recalled that he occasionally cut himself with his own sword.

Wikipedia om Booth
"Kukbrukaren" kunde inte annat än att agera ut sin disposition - det finns ett bakomliggande öde som ger oss de mest besynnerliga roller från liv till liv, och bara den som ser bortom döden kan förstå anledningen till att våra val avgör vilken pärla som härnäst träds på livstråden. Jämför gärna den sadistiske markis de Sade och hur hans aggressiva Mars i Väduren istället vill tillfoga kvinnor skada - där riktar sig aggressionen mot Kräftans, kvinnans, tecken.

Om Booth gäller misstanken att han var mentalt störd, vilket kanske kunde ses i hans misslyckade skådespelarkarriär där han brassade på ganska så nyanslöst i sina rolltolkningar. På ett remarkabelt sätt knyter Booth här an till en tankecirkel jag tidigare presenterat, och där zodiaken tycks varna för att homosexualitet och mentala störningar pga en "esoterisk" koppling mellan analöppning/tarmar och hjärnan, dvs Skorpionen och Väduren. 

Här är de inläggen, men notera att en perversa böjelse mot underlivet tekniskt sett bara blir riktigt tydlig då Mars ligger i Väduren, varifrån skadegörarens unika 210-gradersstörning träffar Skorpionen och vadhelst som nu ryms i detta tecken. (Man skulle kunna se homosexupplysarens mission som ett försök att minimera skadorna i tarmsystemet som är avsevärda bland dem som praktiserar sodomi, men detta är att missa den stora bilden, den grundläggande perversionen.)

Några avslutande ord om presidentmördarens horoskop. Vad kan en upphöjd Venus (kärlek, endräkt) i Fiskarna göra i detta allmänt havererade läge?

Venus är dessutom skadad även den, pga närheten till den obalanserade och hungrande Rahu (drakhuvudet). Jämför just föregående inlägg med ISP-chefens symboliska hunger efter unga orörda flickor (Venus + Rahu i oskuldens tecken Jungfrun) - dvs rakt motsatt budskap till detta.

Inga kommentarer: