Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 januari 2010

Svenskhetens "horribla konstruktioner"

En länk till den nedstämmande historien i Aftonbladet om hur Försäkringskassan minskade pensionen för en överlevande från nazismens judeutrotningar sedan denne sent i livet fått skadestånd från Tyskland. Skäl: slavarbetet i koncentrationsarbetet klassificerades enligt den svenska byråkratmentaliteten som "frivilligt arbete".

Exempel 2: Vår mest otyglade lagivrare, Thomas Bodström, såg till att Sverige fick ett superfängelse för 750 miljoner kronor. Nu sitter ynka nio skurkar i detta totalt verklighetsfrämmande planeringsfiasko! Vilka horribla demoner projicerade de ansvariga mot väggen, vilket totalt inferno föreställde de sig en bit in i framtiden? Är detta verkligen tillräkneliga människor? Väljer vi dessa som våra representanter? Och i förlängngingen: Är detta den skit som puttrar nere i folksjälen - spökbilder av värstingar och gangsters?

Efter dessa förskräckande exempel på fyrkantig systemmentalitet, återvänd till bloggens studier av det svenska nationalhoroskopet i Vattumannens tecken (f.n. två längre inlägg - nytt fönster).

Det är Vattumannen som älskar att kartlägga och iordningställa efter system - för systemens egen skull vill det ibland synas. Vi kallar oss sekulära men bedriver helt klart avgudadyrkan!

Nycklar: Vattumannen "är" stillastående (fixerad) Luft och symbolens härskare är gränsdragaren Saturnus. Detta motsvarar i verkligheten "fasta tankeramar" eller "doktrin". Svenskarna: De indoktrinerade.

Sedan - för att ha ett jobb när systemet rullar av sig själv - sätter sig svensken till domare och polis över allt som råkar hamna utanför systemet. Det är väl det vi menar med "jantelagen".

I Sverige är man lite var till mans diktatorer, fast man tänker inte på det i de termerna! I sitt mentala självbedrägeri lyckas svensken vända på alla begrepp och menar att de är för demokrati och yttrandefrihet.

Men titta noga på den där rättrådigheten - varifrån kommer alla pekpinnar och självklarheter? Det är få förunnat att ha förmågan att inspektera sina sanningar. Den här bloggen gjorde det med frågan om vilken typ av zodiak som verkligen stämmer vid kontroll mot verkligheten. Upptäckten förstummade. Det var i Indien den fungerande läran bevarats de senaste tvåtusen åren.

För som kärlek kan uppliva till och med de döda, och kan kalla åter dem som är dömda att döden dö, så kan hatet dräpa de levande. Och de som syndat dödligt tillåter hatet inte att leva vidare.

För hatets ande arbetar i unison med Satan, genom den brådstörtade anden (modernt språk: stress), inom alla ting, mot människans död. Men kärlekens ande arbetar tillsammans med Guds lagar i långmodighet (nu: tålamod) mot människornas frälsning.

Hat är därför ondska, för det parar sig oavlåtligt med Lögnen, och talar mot Sanningen. Och det förvränger Ljuset och kallar det Mörker, och påstår att det söta är bittert, och lär ut löst förtal, och rör upp vrede och krig, våld och avund. Det fyller hjärtat med ondska och djävulska gifter.

De tolv patriarkernas testamenten - Gads testamente

De tolv patriarkernas testamenten är en judisk-kristen text från cirka 100 fvt. Den stammar från de grupperingar som numera identiferats som esséerna och inom vars led en viss Jesus i sin tid steg fram. Det kan förklara varför judendomen inte inkluderade texten i sin hebreiska bibel.

Men å andra sidan förkastade även de kristna texten några hundra år senare, troligen för att hugga av sina judiska rötter. Som synes här ovan beskrivs hela den djuppsykologiska grunden för Jesus mirakler, för konsten att kalla tillbaka döende till livet! (Eller är döden bara en metafor...?)

En sensationell text som ingen talar om längre, och en god påminnelse om att den svenska rättrådigheten ligger bra nära Satans bländverk eller förfalskningar.

Satan är inte brist på godhet, det är en existerande motkraft som parasiterar på Ljuset, stjäl det och flyttar ner det i en enbart social miljö - och kallar sedan detta hån mot Verkligheten för "upplyst förnuftstro".

Den som inte tror på en gudomlig högre värld är, precis som antikens tänkare ofta ansåg, per definition besatta av en lägre ande. Svenskarna som radiostyrda zombies som bara i inbillningen har förstått hur livet hänger ihop.

Skräckfilmsmaterial! Är det därför svenskarna börjat bli så bra på skräckfilm numera? En ny generation filmer gestaltar att det saknas en hel våning på det svenska samhällsbygget - just den våning folk kastar sten mot och påstår att den inte existerar!

Förstå hur demonangripna dessa människor är, livrädda för att de köpt fel Livsmyt, gjort fel Livsinvestering. Rädda för både livet och döden. Livet är Mörkret, döden är Ljuset - det är den hemligheten Gads testamente viskar. För i samma ögonblick själen frigör sig från kroppen kommer man att förstå hur det förhöll sig... Så här stora frågor kan F-kassans byråkrater inte ens hantera, för då hade aldrig det fruktansvärda missgreppet AB skriver om inträffat. Och Bodströms intelligenskvot ska vi inte ens tala om.

*****

Vattumannen är ett humanistiskt tecken, inte tu tal om det! Här kontrasterades det emellertid med en skiktning i verkligheten som går utanför zodiaktecknens symbolik, och som bara antyds av de fyra elementen som en metafor för "helheten", "det kompletta".

I detta perspektiv visar sig varje soltecken bara syssla med en fjärdedel av Verkligheten, men problemet hos de båda saturniska tecknen (Vattumannen och Stenbocken) är att de mer än några andra tror sig ha sista ordet.

Och det har de faktiskt på ett sätt - Saturnus är det synliga solsystemets yttersta planet/princip, Saturnus är Gränsdragaren. Men detta ateistens envisande med att förneka det som finns bakom dess (godtyckligt) dragna gräns antyder att det faktiskt finns något annat bortom naturen!

Jag upplever det som att Vattumannen i kombination med starka placeringar i något av Jordtecknen tenderar mot en rationalistisk livshållning vilken inte uppmuntrar till meditation och yogaövningar som efter några år leder fram till att individen själv börjar uppleva fenomen som talar mot den rationalistisk-materialistiska världsbilden.

Grupperingar som (sekulära) Humanister är i den antika terminologin förkroppsligandet av Satans parasiterande på detta andra, samtidigt som de suger sitt Ljus (sitt liv) från det de ihärdigt förnekar existensen av.

Inga kommentarer: