Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 augusti 2009

Hårdvinklarna bakom AB:s Israelartikel

Tillägg, jan 2010.

Även om upplösningen i "organhandelsskandalen" får mig att ångra följande inlägg, tänker jag inte radera den. Den får stå kvar som ett exempel på risken med att dra långtgående slutsatser om problem i horoskop utifrån icke-verifierade uppgifter. Se här Jan Guillous summering av en organhantering som faktiskt förekom i Israel, även om jag inte av texten kan anse att den utfördes på precis det sätt som Boströms AB-artikel lät göra gällande.


*****


Eftersom Aftonbladets klantighet i beslutet att publicera den antisemitiska skitartikeln är gränslöst, kände jag mig manad att kika på hur den vänsterextrema kulturchefen Linderborgs och skribenten Boströms horoskop synkade, eller överhuvudtaget vad dessa var för ena typer.


Mars 90° Jupiter, Jord/Eld = perverterad, materialistisk filosofi


Mars 180° Jupiter, Eld/Luft = perverterad samvetsfilosofi


Se det såta paret! Båda är födda i OXEN vilket nästan alltid ger en lätt fundamentalistisk anstrykning. Här hittar man de fixerade positionerna och ingrodda åsikterna. Inte för inte toppar tecknet listan med sitt granntecken VÄDUREN i min granskning av 136 dömda brottslingar. Utan att stryka alla Vädurar och Oxar över en kam är det ändå något som påfallande ofta saknas här runt zodiakens inledning.


Då och då föds stora välgörare i början av zodiaken, och merparten av tecknets innevånare är förstås helt normalanpassade, så ingen enskild ska låta sig nedslås över att de här grupperna är överrepresenterade bland brottslingar.

Jag har just haft en mejldebatt med en människa så inbilsk att han trodde han på samma sätt som i romanen 1984 skulle lyckas sälja in sin påstådda beredvillighet att justera felaktiga åsikter genom att hänvisa till ett några dagar äldre brev - som inte innehåller en anstymmelse till medgivande om det kraftiga missförstånd som där begicks och som jag då krävde men inte fick något klargörande om!

Detta är då Solen i Oxen i dess sämsta dager. Fullständig inflexibilitet i trängda lägen, ingen vilja till kompromiss. Och sen, några dagar efter en fullständig historieförfalskning om vad som faktiskt utspelat sig.

Logiken är enkel: Jordelementet är det grövsta och trögaste att skyffla och flytta. Kvaliteten kallas Tamas (i väst: fixerad). Det indiska ordet betecknar mer av "mörker", "oupplysthet".


Personen jag här syftar på hade därtill Solen i mörklagda åttonde dödshuset, och är dyslektiker. Och hans efternamn är en avledning av det latinska ordet för "död"! Vissa straffar Gud med alla till buds stående medel!
:-)

Det är alltså si och så med moralen och hedern i zodiakens första tredjedel, och kulturchefen och Boström understryker det primitiva kring Oxens tecken. Notera också hur Linderborg lyckas pricka in den allra slitsammaste störningen mellan Eld (passion, vilja, ambition) och Jordens negativitet eller motstånd.

Det här blir människorna som alltid slåss för en större bit av kakan och jag tippar att Oxe (pengarnas och jordägornas tecken) tillsammans med Väduren (egots tecken) är ett bra recept på en kommunist vars mun aldrig går att mätta. Eller en feminist som inte är nöjd förrän Moder Jord (Oxen är det kvintessentiella kvinnotecknet) fullständigt sugit åt sig allt.


Linderborgs gränslösa otur (eller låga andliga status vid ingången till det här jordelivet) avslöjas i att Venus (pengar, homeostatisk balans), alltså Oxens härskare, själv befinner sig klent placerat i egocentriska Väduren. "Jag och min jordlott".

Det här är faktiskt en variant på samma inskränkthetens (eller hypersubjektivitetens) problem som det svenska nationalhoroskopet uppvisar, med psyket i Väduren och psykets disponent (Mars) i Oxen. Hos Linderborg alltså istället Oxens herre i Väduren...
och Vädurens herre i Oxen! Kombinationen kallas en "ömsesidig reception" vilket sägs stärka båda tecknen och planeterna, men det vete sjutton när vi talar om två neandertalare som går på visit hos varandra...

Likheterna med den materialistiska svenska folksjälen tar inte slut där, för Linderborg, som den kulturchef hon är, måste ju ha någon koppling till Luftelementet. Hon utvärderar ändå text. Och Månen i Sveriges födelsetecken Vattumannen ger den böjelsen mot systematik och utvärdering.

I Babylon hette Vattumannen "Den Stora" (i bemärkelsen signifikativa). Vattumannen har just ett gott öga för att hitta "scoopet" eller "det viktiga" så den här Månen, det här sinnelaget, sitter inte helt fel med rollen som redaktör. Frågan är dock om någon placering för sinnet klarar att ge fullgott perspektiv åt en så här djupt självisk grundnatur som mixen av Vädur och Oxe representerar.

Det här är en ofärdig variant på Socialdemokratiska Arbetarpartiets födelsehoroskop där Väduren inte mixas med Oxen men väl ett annat Jordtecken, den härsklystna Stenbocken. I båda fallen det jag kallat "egenmäktighetssyndrom", en omogen "jag först"-filosofi som ofta inte är mycket mer än en egoism upphöjd till gruppnivå.



*****


Boströms horoskop illustrerar istället den klassiska mytomanen, precis som han nu kan ha skadat all sin trovärdighet för evärdig tid. Visst är det en fiffig skribent: se bara livligheten i den sangvina pennfäktaren Tvillingarna, ett luftblått kommunikationstecken som man på goda grunder kan kallas journalistikens eget tecken.

Den spekulativa journalistiken kanske man ska tillägga eftersom skrivarnas gud Merkurius även regerar över Jordtecknet Jungfrun som mer tenderar åt reda fakta. Tvillingarna är, som det supertydliga exemplet Bert Karlsson omvittnar, den klassiska bilhandlaren eller han "som skulle kunna sälja sin egen morsa". Merkurius är en tjuv och lögnare när planeten stressas och därför kan kommunikation också bli till desinformation som i fallet Boströms artikel.


Och "stressad" eller förvrängd är verkligen Merkurius på skribentens himmel. Se bara illgärningsmannen Mars (krig och olyckor) som via opposition angriper hela det journalistiska värvet i Tvillingarna. Dessutom är kommunikationsgåvorna extremt störda av den indiska astrologins "jokrar" demonerna Rahu och Ketu, vilka blandar sig in i den här axeln som löper mellan Eld och Luft. Kommunikation som är överhettad - sensationalism av tarvlig Mars-typ med demonen Rahus brist på mått.

Dessutom har Boström likt Linderborg ett problem med alltför subjektiva vinklingar. I hans fall är hela sinnelaget (Månen) av Vädurens typ, och därmed är vi inne på psykets disponent Mars och hur den har det. Och den mår inte bra, som vi sett.

Ändå kunde man trott att den "onda" Saturnus, här "upphöjd" i Vågen och ansedd för äga ett högre rättsmedvetande än normalt, skulle ta udden av Vädurspsykets tendens till allt för hårt vinklade partsinlagor. Men här är uppenbarligen Månens disponent (Vädurens härskare) den som drar i de viktigaste trådarna. Och Mars som gjort gemensam sak med Rahu är INTE vacker att skåda!

Tillägg 090828: Märk också att Saturnus - idealist som den på något sätt är i upphöjt läge i balansens tecken - ändå via 60-gradersaspekt påverkar och får ny inriktning genom Mars. Frågan är om Saturnus ursprungliga "upphöjdhet" har skadats genom att fångas upp av en "sämre" Mars, vars aggressiva attacker mot skribentens tecken ("och varav hjärtat är fullt talar munnen") i slutändan producerar en korrupt form av idealism?

Detta skulle då indikera den vurpade idealism som har brustit i trohet mot fakta genom att väva en osammanhängande yta av bara insinuationer ovanpå det arketypiska motivet med den blodsugande vampyren.

Naturligtvis är det inte svårt att läsa in partitagandet för palestinierna i botten av det här komplexet. Saturnus upphöjdhet är en hyllning till balansen mellan två parter (fred). Men den "upphöjda" Saturnus har alltså förvrängts av Mars innan krigaren och aktivisten stimulerar den journalistiska Tvillingarna.

Och Saturnus direkta opposition mot pysket (Månen) talar för extrem inskänkthet eftersom aldrig så mycket nobel idealism kan få ett fullt genomslag om sinnet är är alltför trångt och egocentriskt! Månen i Väduren har ALLTID en personlig agenda!

Jag tror på Boström-kritikernas påståenden: detta är en person som verkligen hatar judar (oaktat att de heller inte är Guds bästa barn, vilket deras egna heliga texter minsann påminner dem om).


En snabb och kanske lite vårdslös analys som denna, som bara scannat de båda kartorna efter bekräftelser på att det rör sig om två bufflar (Oxen) med dåligt omdöme och en mer än lovligt vinklad utblick på skeendena i livet, har likväl skördat rik utdelning.

Det här är då journalistikens motsvarighet till det kriminella psyket som kulminerar i Vädurens och Oxens tecken för sedan nå sitt absoluta minimum i religionens och samvetets tecken Skytten. Men här har vi sett att Boström har sin skamfläck Mars! Ett korrupt samvete alltså, som inte drar sig för "klippa-och-klistra"-metoder som spänner över årtionden. Allt för en saftig story.

Vad lära sig av dessa horoskop? Jo, vilka osunda psykologiska mekanismer som ligger bakom en del extrema vänstermänniskor. Väduren ger en korsfararglöd, men perspektiv och agenda kan vara så inskränkt och stinka partisanskap så till den grad att det är rent skamligt ur det perspektiv som bara några steg längre fram i zodiaken ger, när symbolerna börjar vidgas bortom egot och anlägga lite mer kvalificerade perspektiv.

Här i zodiakens upptakt hörs bara "jag och min rätt till den här marken", vilket är vad Väduren och Oxen i kombination säger. Denna astrosymbolik motsvarar exakt Palestinafrågan i vilken dessa båda extremister nu gjort bort sig gruvligt genom att manifestera de absolut sämsta sidorna hos deras aktiva stjärntecken!

____

SvD om Israelbråket, nu när stormen tycks ha bedarrat något.

Inga kommentarer: