Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 28 september 2023

Sveriges trippeldödliga natt (och de stora pengarna därbakom)

Den här bloggen har övergått i Sidereal Sight, en engelskspråkig "Best of..." på Sideriska siktets 14e år. Framtidsutsikterna är små att den någonsin blir sedd i vida världen. Den som googlar kombinationen Platonism Astrology kan bli chockad över hur många begåvade bloggare som existerar i den engelskspråkiga världen. Hur bli synlig t.o.m. inom en så snäv ämneskombination? 

Kanske var det trippeldödliga dygnet det exakta ögonblicket att avsluta, men här är ytterligare ett postscript...

"Pärlor för svin" det kanske otrevligaste tillmäle som finns men faktum är att svenska staten årtionden om inte århundraden avlat fram en befolkning som låter sig nöja med ett lågt tanketak. Staten har valt att formpressa majoriteten på samma sätt eftersom det är billigast så för den som trillat dit och gjort Penningen till sin ultimata måttstock, och inte minst för att begåvningar inte växer på träd. 

Men priset... Nu klarar landet inte ens bedöva sin nationalsymbol älgen och flytta den bort från Stockholms tågspår och tillbaka ut i naturen utan måste nödvändigtvis döda den! Så symboliskt.

Talande är dessutom den religionskritiska DN som på sedvanligt sätt tar rollen som främsta propagandist och falskt tröstar Sveriges barn som hört om älgen. Den är nu i himmelen säger detta krigshetsarmedium! Vem som än sade detta, blir det till svenskt hyckleri i samma ögonblick DN använder orden som rubrik.


Det är som Sideriska sagt till leda en mördares själ som syns redan i den svenska Regeringsformen 1974 (nationalhoroskopet) och sammanhänger med landets inkomstbringande vapenexpert eftersom karma är kollektiv, som ett folk (hög och låg) beter sig, så tar nationens aggregerade karma form. Från en nations omstarter (som landets nya regeringsform) kan detta kollektiva öde följas, eller via någon prognosmetod. Förbiskyndande planetpassager räcker inte för att ändra nationens öde, men mindre än att extraordinära formationer bildas på himlen...

I AB talar återerinrar Jens Lapidus om den otroliga skittid landet befinner sig i, om den odemokratiska skandal och enorma bluff som var Sveriges brådstörtade NATO-ansökan som nu verkar ha kört fast. 

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/5Bq9Am/john-lapidus-dags-att-aterkalla-var-natoansokan

Den 26 september publicerar den Pulitzerpris-belönade grävande journalisten "Sy" Hersh nya funderingar över hur USA egentligen iscensatte Nord Stream-sabotaget men i fullständig otakt med sin ursprungliga hotplan - Putin redan ju hunnit angripa Ukraina. (CIA är paradoxalt kända för sina många kommunikationsmisstag.) Lägg pusslet själva, en av Expressens artiklar den 26e röjer bara små och därmed missvisande delar av Hersh:s helhetsbild. Här t.ex. Expressens "försenade sprängning" är så långt USA:s medlöpare vågar berätta historien:

https://www.expressen.se/nyheter/nord-stream-skulle-ha-sprangts-redan-i-juni/

https://seymourhersh.substack.com/p/a-year-of-lying-about-nord-stream 

(Hersh:s text kommer snart att döljas i arkivet så spara ner texten i ny fil på hårddisken - och inte bara länken - om ekonomin inte räcker till prenumerationer på en miljard virtuella platser.)

Hersh använder en högt uppsatt men anonym uppgiftslämnare från den amerikanska underrättelsetjänsten, en svaghet han är medveten om och därför inleder med en påminnelse om vilka enorma scoop han gjort i sitt långa liv (nu 86 år gammal). Hans uppgifterna är så sensationella att man tvingas bestämma om man ska tro på västmakternas "undersökande journalistik" vilken Expressen deltar i med inte mindre än 3-4 artiklar den 26/9. 

Ingår Expressen - Sverige - i själva den mörkläggning Seymour Hersh kartlagt? Är Bonnier-medierna som fräser och spottar allra värst över rysk "desinformation" själva värst av dem alla?

Ja blotta tanken stämmer kusligt väl med alla andra exempel som hopat sig på hur astrologin väl tecknar denna mörka tid av "Lilla döden" (Saturnus/Liemannen) som rådande omen för Sverige (cirka december 2022 t.o.m. maj 2025). 

Den prövosamma Saturnus är grundbulten i 1974 års nationalkarta och är demonisk (falsk) till sitt väsen som en följd av konjunktion med södra månnoden (vilken knyter Sveriges kärna månens fria fantasier och risken för en verkligt skev självbild). Detta skakiga och tillgjorda fundament för landet är för närvarande obegripligt lik Gustav Vasas "enhetsstat" eftersom Saturnus förfogar över såväl

  • ledarens Sol,
  • det lojala småfolkets Venus,
  • överhetens och de rikas Jupiter,
  • mediernas och läsförmågans Merkurius (flyter samma med Jupiter). 

Det är i princip bara Sveriges underklass - Månen - som alltjämt likt på vikingarnas tid, används som slavar. Eftersom hela gamla Sverige flyttat upp i medelklassen står det allt klarare att nationalkartans Måne numera representerar invandrarna till Sverige, de som gör de nya skitjobben IT-fascismen skapat.

Dödligaste månaden någonsin i modern svensk tid säger polisen - 11 stycken i september. Detta våld i Sverige är således slavarnas uppror. Varför har inte en enda dagstidning hedern eller modet att förklara hur Kapitalismen fungerar och att det Sverige nu upplever är ett system just på gränsen att falla samman?

De tre dödsfallen för detta Sveriges inbördeskrig under Månens snabba passade genom landets soltecken mellan den 26-28 sätter alltså fingret på Månen som de nya svenska slavarnas osäkerhet i landet till följd av Kapitalismens senaste tokgalna hunger. Nationellt står förstås Månen alltjämt för inrikespolitisk säkerhet på samma sätt som personhoroskopet har Hemmet och personlig trygghet kopplad till 4e huset och dess naturliga signifikator Månen.


Under den här bloggen gick författaren från ren amatörism till åtminstone viss förståelse av hur många bollar man mentalt måste hålla i luften samtidigt. Se t.ex. de inflammerade zonerna i kartan, hur den inre kretsens nationalkarta triggas av transiterna i tiden. De senare kan aldrig teckna annan ur eller otur än landet redan har med sig som sin medfödda karma. Nationen är förstås en inbillning eller en ideologisk produkt, så att även karma-begreppet måste fattas metaforiskt.

Men att något i denna Platons tanken om en Idévärld faktiskt "fungerar", syns inte minst av att den "verksamt onda" Överheten (den rike mannen/Jupiter) är i retrograd rörelse GRADEXAKT opposit landets fejkade Våg-personan (Sverige alltid den rättrådiga och balanserade - allt medan nationens elit sysslar med ond och närig kapitalism.

Det är det tyngsta av omen inträffar när en planet tycks ha stannat ("stationär") på himlen och blockera en punkt i det egna horoskopet. Vad som då händer har att göra med om planeten är till nytta för folket (i händelse av en nationalkarta). För Sverige hinner Jupiter växla från framåt till bakåt rörelse några gånger under ett år, men det är lätt att söka upp den enda gång på sistone där den befinna sig i mycket nära Sveriges inrikes säkerhet (Månen). 

Att landet länge haft fnatt istället för att gå på roten till det onda, bekräftar visserligen den antika tanken att planeter är verksamma inom hela tecknet, men att Överheten/Jupiter stod så nära folkets och inrikespolitikens Måne innan Jupiter började gå retrograd och drabbar Vågascendenten så nära trippeldöden, det är tankeväckande:

Range of search: 1.01.2022 - 1.01.2024
In steps of: 24h 0m
Search for...:
ju.sr & ju.ari[20-24]
 
Realization intervals (begin - end):
 5.09.2023  -  8.09.2023

Dataprogrammet tillåter också  sökning på planeten som "stationär-till-retrograd" eller vice versa, vilket ses i sökmönstret ovan. Det är möjligt att denna period innehöll något moment i Sveriges förnedrande NATO-travesti med de två motspänstiga länderna, men jag har inte kollat.

[Tillägg. Den 29/9 hörs en rättsreporter på P1 Morgonradion peka ut den 7/9 som dagen för det första mordet i den svenska våldsvågen.]

*****

Girigheten som dödssynd kom med tiden att sortera under Merkurius, handelsmannen (blandade ut produkterna och sysslade med "krympflation"), men eftersom Jupiters gränslösa överflöd skadar balanssinne och omdöme hos Sveriges Vågskålar blir denna planet en illgörare för landet och Merkurius i Jupiters närhet smittas. Också den konjunktionen bidrar till att också själviskhet och girighet utmärker landets beteenden utåt via personan Vågen. 

(Obs. Vågens härskare Venus står jordnära i nationalkartan och ges bra betyg om man inte ser sammanhangen. Men Venus brist på intelligent kontakt med sin bas, den defekta Saturnus, skapar problem för nationens inre, inklusive hushållen. Vad det innebär för den svenska Kvinnan är en historia för sig.... Se bara hur denna störning mellan Venus och dess bas slagit in via inflationen, räntor och matpriser samtidigt som Saturnus anträtt soltecknet och drar ner landets vitalitet.)

Missa inte är slavarnas förortsområden - Månen i 23e graden Väduren - som f.n. påverkas av den Onda Överhetens tryck mot dem (t.ex. via den nazi-ekande regeringens "återvandringsförslag" och straffskärpningar - onda och destruktiva lösningar för att skydda den verkliga bölden: det nuvarande ekonomiska systemet).

Att Månen under några dygn sveper genom soltecknet behövde inte betyda något alls. En lättviktig transit. Men den blir tyngre när redan Saturnus i transit finns här, Saturnus och Solen ÄR INTE VÄNNER! Det är ju Liemannen som gör slut så Solens barnalika och lekfulla leverne (se veckotidningarnas reportage från elitens mingelpartyn för detaljerna). Sverigekartan har en liten klick i 5e lek- och lyckohuset som skär sig betänkligt mot den situation Månen har (se otaliga äldre inlägg).

För att se att dessa var dödliga dygn som avslöjar landets krankhet var allvarliga tecken, måste man hålla ett antal positioner i tankarna. Saturnus må pröva landets Sol och renommé i världen (vilken eländig karma statsminister Kristersson måste ha släpat med sig genom livet!). Månen indikerar sällan mer än en incident som upptar folkets sinnen några dygn - därav folkets eviga dumhet och tendens att låta sig ledas - de har inte nått det systematiska tänkandets evolutionsnivå ännu och det har inte Överheten någon ambition att påtvinga populasen - man vill ju leva privilegierat med slavar som gör skitgörat åt en!

Men sedan kan tyngre omen ligger i tiden som på en gång förvärrar. Minns från bloggens sista få år att landet genomgår Jupiters storcykel enl. det hinduiska Vimshottari-systemet, en allmän bakgrund till "Lilla döden"/Saturnus. Åren 2020-36 avslöjar Sverige sin verksamt onda, jupiteriska överhet (se Lapidus artikel om hetsen att via NATO få Sverige att haka på USA:s världshärskarambitioner).

Det är ingen liten sak att Jupiter f.n. släpar sig genom Vädurens tecken och påverkar Månen, här i bemärkelsen nationens inrikes trygghet och välmående (men naturligtvis också den nyuppkomna slavklassen, som svenskarna närapå glömt att de var tillvanda vid under vikingatiden och ändå in på 1940-talet i formen av "statare" - inflytten till City, för att vara Köptemplen så nära som möjligt, har gjort det här folket dummare än åsnor). 

Här har t.o.m. ytterhögern ett halvt rätt om invandringen. Det är den verksamt onda Jupiter (Kapitalism, myten om evig tillväxt) som förstört Sverige i sin jakt på billig arbetskraft, sänkta kostnader och mer vinst. Men Jimmie och hans lågutbildade rasister ser så närsynt på den uppkomna multikulturalismen (som de rör i hop med det humanitära flyktingmottagandet särskilt 2015) att de inte ser att det ekonomiska systemet som det verkliga problemet. Samma överhet som tagit in SD i för att behålla makten - är inte detta en helt förunderligt aktstycke av desinformation åt alla håll. Landet är helt galet men 2036 följd så Stora Döden, den rena slaktarcykeln. Den som är död då ska skatta sig lycklig.

Samtidigt är det här schackpartiet ännu i ett tidigt skede. Mycket gråt och tandagnisslan återstår innan Guldkalven störtats till marken under den stora Saturnus-cykeln och en ny världsordning uppstår med Människan som det centrala värdet. Att sätta startpunkt på Vattenbärarens tidsålder låter sig inte göras men kisar man med blicken går det tydligt att urskilja tecknen i tiden.


1 kommentar:

Anonym sa...

Flera år gammalt klipp. Har du några tankar om det? https://m.youtube.com/watch?v=G45WthPTo24&pp=ygUPYmFyYmFyYSBzcGVjdHJl