Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 2 augusti 2015

Microsoft spionerar på sina naiva konsumenter

Klagomålen på nya Windows 10 hörs redan enligt The Guardian, bara några dagar efter operativsystemets lansering. Microsoft har nu förvandlat din dator till en förrädisk spioncentral som i princip fångar upp ditt varje knapptryck för att kunna erbjuda sina kunder perfekt skräddarsydd reklam. 

I den allt sjukare värld den vite mannen sveper in sig i, duger nu bara hyperexakta fakta om hur många sexsajtsklick (till exempel) en viss användare utgör jämfört med andra typer av intressemarkeringar via tangentbord eller mus!

Det går inte ens för den solitäre att spela läggspelet Solitaire i Windows längre (en liten app som funnits med sedan 1990-talet). Numera påtvingas man samma reklamjinglar som nätmedierna använder sig av - trailers som det inte går att hoppa förbi. Processen har pågått under många år, reklam tvingar sig in på fel ställen i alla sammanhang och fragmenterar människors sinnen, modellerar om den vita apans psyken att tro detta är det normala tillståndet. 

Jag minns skriverierna för flera år sedan om någon ur Galenskaparna som häftigt värjde sig mot någon tv-kanal som hackade sönder filmer eftersom reklaminkomsterna från annonsörerna var mycket viktigare än att ge tittaren en obruten konst- eller underhållningsupplevelse. Logotyperna äter sig in i huvudet på vanligt folk och blir deras enda språk och referensramar. Jag har slutat umgås med folk (i princip), eftersom ingen jag känner har något annat i huvudet än veckans aktualitet - dikterade av de kommersiella intressena.

The Guardian stannar i sin artikel kort om den verkliga frågan, en fråga där Sverige redan samlat på sig en sådan skuld som meriterar landet för ett terrorangrepp efter att ha inviterat Facebook att ställa enorma datacentraler här för att spionera åt USA. Frågan om vilka mer än annonsörer för västerländsk skitkonsumtion Microsoft tänkt sig sälja dina personliga kontakter och innehållet i dina mejl till. 

Det är bara att inse, fåren kommer att acceptera det här intrånget i deras personliga integritet också. Storebror ser dig, precis som i dystopin 1984.

Snart åtta år gamla Windows 7 som kom med min nya dator tidigare i år, blir sannolikt den sista Microsoft-produkt jag någonsin köper. Hädanefter blir det UNIX-system och den fria världen, med mindre hackare erbjuder något bra desarmeringskit som i en handvändning slår ut samtliga spionsystem dessa undermänniskor till IT-tekniker byggt in i Microsofts nya operativsystem.

Det är så typiskt den allt galnare kapitalismen att "mycket är inte nog". Microsoft säljer vagnslaster av operativsystem eftersom deras dominans är så stor. Men de vill ha ännu mer pengar! Och det sitter alltså dumma verktyg till tekniker och konstruerar sådan här skit. 

Allt klarare blir skälet till att bloggen för åtskilliga år sedan myntade sitt eget begrepp, "it-fascism". Lågutbildade unga män, förutom deras brinnande teknikintresse förstås, är lika farliga som Adolf Hitlers anhängare, för de är nördvärldens motsvarighet till maktkåta strebers. Utan en enda intellektuell reflektion kastar sig datadårarna platt inför den Rike Mannen och implementerar ny (och inte sällan dåligt fungerande) teknik som hjälper bankerna att suga ännu mer pengar från kunderna.

Att Windows 10 har blivit ett spioninstrument åt dolda intressenter i "den fria världen" är så pass alarmerande att jag tacksamt noterar publiceringsögonblicket i The Guardian och ritar upp ett horoskop:



Visst! Det är samma grundläggande himmel som då Pride-paraden förorenade Stockholms gator (en olycka kommer aldrig ensam), bara några timmar tidigare och i London där The Guardian har sitt huvudkontor. Det enda som skiljer är ascendenttecknet, men det är det som gör det.

Jag har inte nämnt det tidigare men har en aning om att spioner och landsförrädare sorterar under det tolfte huset för "världslig förlust", "slutna institutioner" och "exil", för att bara nämna några av de vanligare signifikationerna. 

Titta nu på den hemliga KONTROLLÖREN Saturnus som gömmer sig bakom de privata slutna dörrarna (4e huset), men som disponeras av den osolidariska sladdertackan Mars-i-Kräftan. Bakom kontrollören som styr vad den stiliga Lejonfronten visar upp - det som naiva användare av Windows10 ser - finns alltså ett fult uppsåt, indikerad av Mars i sitt fallna läge. 

Olycks- och skadebringarna Mars befinner sig i Kräftan och indikerar därför ännu en gång att här pågår omoral bakom de privata lyckta dörrarna. När de naturliga illgärningsmännen båda är involverade i frågor som rör individens privata sfär, och inkräktar på den, då är det illa! Detta är s.k. multipel attestering. Det är något ruttet på insidan av Windows 10!

Som om inte det räckte finns en tredje attestering: för Lejonytan är bara en tom charad (precis som Pride-festivalen) en kuliss för att dölja den psykiska rötan på insidan. Lejonets härskare Solen befinner sig här i fångenskap i den onda daimonens tolfte hus, och den ägs av Månen som i sin tur befinner sig i fiendens sjätte hus. Hela 6/12-axeln är en enda problemhärd och handlar om fiendskap och förluster. Windows 10 ser ut att ha en vinnande framsida (de båda välgörarna Jupiter och Venus i första huset), men baksidan på systemet är ju designat av Fan själv!

Eller närma dig horoskopet så här: hur gott är egentligen detta Lejon - trots Jupiter och Venus i stigande - när ascendenthärskaren Solen fångats av den onda daimonen och är av typen näriga Vatten? När dessutom ascendenthärskaren Solen disponeras av dess underordnade Måne som befinner sig i fiendens hus (hatar Microsoft sina köpare?). Går man (vilket normalt inte görs) ännu ett steg så finner man att folkmassornas Måne (fienden!) ägs av kontrollören Saturnus som är dödsfiende med Solen. Herregud vilket ansträngt förhållande mellan överhet och slutkonsument!

Rovkapitalismen i ett nötskal, det är vad nya Windows är. Det ultimata sveket mot människor, de onda rika människorna vill bara ett: att binda upp småfolket och få dem att rabbla logotyper från morgon till kväll. Och de kommer troligen att lyckas. Det är därför Ödet har aktiverat IS i just detta skeda av världshistorien. Den politiska vänstern är helt uträknad och för att bekämpa den korrumperande Hydran krävs, tyvärr, någon eller något som sätter SKRÄCK i de ryggradslösa borgarna i väst.

Vishetens begynnelse ligger inte i logik som de gamla grekerna antog utan helt riktigt i "fruktan inför Herren" - ett gammalt judiskt sentiment. Med den energi DN och andra religionshatiska djävulsorgan sprider världslighet i Sverige är det inte förvånande att dumheten sprider sig som en ny folksjukdom. Dumheten står i proportion till ditt bruk av Facebook, Instagram och Twitter i förhållande ditt nyttjanda av god litteratur (YouTube-klipp räknas inte). Räkna på den, så vet du snart om du kan räkna dig till Universums vänner eller tillhör Fienden.



Daimoner - igen!

Hellenismens tal om 12e och 11e husets tillfälliga herrar som den goda resp. den den onda daimonen har diskuterats eller nämnts i nu över tjugo taggade inlägg (och säkert i flera andra). Men begreppen och framför allt hur de uppfattades astrologiskt i antiken, är fortfarande oklara för undertecknad. 

Igår hittade jag en kort fotnot i en värdefull parafras på Platons texter, A.E. Taylors "Plato - The Man and His Work" (1926, 4e uppl. 1937). På sidan 148 i fjärde upplagan noterar Taylor att verket "Symposiet" innehåller en passage där daimoner (δαιμονες) betraktas som medlare i "mellanhavandena mellan människan och Gud".

Den här tanken harmonierar väl med den gamla judiska kosmologi som sannolikt präglats starkt av persiskt Ljus/Mörker-tänkande och där den internaliserade motsvarigheten till den kosmiska kampen mellan de två polerna betecknas som den onda resp. den goda böjelsen.

Vi skulle därför kunna uppfatta det 12e huset som en Frestare - Djävulen? - som söker bringa själen på världsligt fall (världsliga förluster) och av ren inneboende illvilja! Den goda daimonen i 11e huset är istället de medlare som förmedlar korrekt i båda riktningarna. Inte helt oväntat associeras i indisk astrologi den stora illgöraren Saturnus med 12e förlusthuset och den stora välgöraren Jupiter med det 11e vinsthuset. 

Att sedan Jupiter är Fiskarnas härskare och via den naturliga zodiaken knyts till 12e påminner om att man måste veta vilken astrologisk tradition eller schematik man för tillfället ägnar sig åt.

Inga kommentarer: