Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 31 maj 2018

Fullmånen var ännu ruttnare...

Den exakta fullmånen som så parodiskt och av okänd anledning ledde till två dygn i bloggarens liv där just ingenting fungerade, är nu över. Solen masar sig vidare genom Oxen men Månen har gått ett snäpp bortom Skorpionen och befinner sig i ett par dagar i Skytten.

För att rensa huvudet efter några morgontimmars tankearbete tog jag den dagliga promenaden. Ser till min oerhörda förvåning varsel om YTTERLIGARE ett ROT-projekt i byggnadens entré. Som vanligt inkommande hyresgästs "beklagan" att bilningsarbetena i betong medför störningar. "VI VET DET och du kommer snart själv att bli varse hur det låter!" Den här lappen noterade jag i ögonvrån en eller två dagar före meddelandet jag skrev om igår, och båda kan löst sorteras in under den eländiga fullmåne jag noterade.

Som flitiga läsare minns tog den jobbsökande bloggaren ut en mindre summa sparade krispengar för att bekosta några veckors vila från den parodi som är jobbsökande på Sveriges havererade arbetsmarknad, vars extrema åldersdiskriminering staten fullständigt skiter i att ta företagen i örat för. Att staten låter marknadens "aktörer" styra och härja som de vill är uppenbart eftersom jag sett artiklar i frågan under många många år, och uppenbarligen gör ingen regeringen något åt saken. 

Istället serveras kompetenta akademiker med "tips" från Arbetsförmedlingen om att söka enkla jobb som att fylla varor i livsmedelsbutikens hyllor! Är det jobbcoachning värt namnet? Jo, jag vet att Af är bara regeringens instrument men tyvärr säger detta "tips" som jag själv fick tidigare i år något om vilket skeppsbrott Löfvens skuta lidit, inte ett dugg mer sjövärdig än den moderata M/S Fredrik & Filippa som dessförinnan vanstyrde och, menar jag och många fler, OÅTERKALLELIGT förstörde Sverige. Det nya skitlandet Sverige (som det "går så bra för" i den officiella rapporteringen) är redan ett så normaliserat tillstånd att de 2/3 av svenskarna som ännu inte fattat vad som kommer att komma, aldrig skulle stötta en politik som söker göra upp och rätta till regeringen Reinfeldts stölder från de fattiga för att köpa medelklassens röster.

Man kan fråga sig varför DN så snabbt flyttade bort LO-chefens viktiga varningsartikel om moderaternas snuskiga uppsåt i händelse av valseger från sin förstasida. Publicerad 21.00 igår kväll fick artikeln verkligen inte många timmars exponering! Samtidigt ligger Woldarskis populistiska lek med högerextremisternas tongångar kvar på förstasidan dag efter dag efter dag! Artikeln är ren skit eftersom den ignorerar jätteproblemet med åldersdiskriminering. 


En läsarkommentar i DN påpekade att
Woldarski ljuger så han tror sig själv.
(S) påtalar ofta att det går bra för Sverige,
men WOLLO befinner sig i sin egen
infantila värld där han tror han "sätter en bild"
inför det stundande valet.

Sedan, när a-kassedagarna tagit slut i den här systemiska utstötningen av medborgarna (en hantering av folk som sedan återkommer på livets höst i statens hån mot pensionärerna),  skrapar samhället ihop överkompetenta medarbetande och stoppar in i "åtgärdsprogram" till lägsta kostnad. På detta sätt hjälper en illegitim stat åtminstone Stockholmsföretagen att hålla igång de ungas party på de privata företagen - och numera även myndigheter. (Jag vet, jag satt själv, bara en smula överårig i en ung IT-firma som gladeligen brände  400 miljoner av riskkapitalisternas pengar i början av 2000-talet och brakade sedan ihop med alla andra i "it-bubblan" som sprack.)

Tillbaka till huvudspåret! Det visar sig nu att den här bostadsrättsföreningen accepterar två helrenoveringar under samma månad - både ett par veckor före och tre veckor direkt efter midsommar kommer nu att fyllas av hamrande och borrande! Dessförinnan pågick ett maratonslamrande i tre månader runt nyåret och så här har det varit i flera år. Som jag sade i föregående inlägg: "jag undrar om de som redan gjort sina ROT-subventionerade lägenhetsfixar är så ideologiskt hjärnskadade att de inte vågar erkänna vilket helvete de valt att leva i, när de själva blir offer för nästa lägenhets totala mejkåver!"

Se även februari-inlägget: Svenskarna blåsta på ett kvalitetsliv (högerns ROT-bidrag)

Man kan t.o.m. misstänka att alla dessa ROT-understödda ombyggnader som de bättre ställda medelklassvenskarna har råd med, är själva motorn i den galna cirkus av in- och utflyttningar som leder till så mycket oro i fastigheten. Huset har så att säga blivit besatt av en ond ande och det man ser den via genomsnittsvenskarnas sorgliga "bostadskarriär" - det enda som är möjligt för den lilla människan som inte längre kan ståndscirkulera mer än att flytta runt några gånger tills man hittat ett boende i ett gammalt hus i storstan med högt i tak och imponerande portar, en fastighet som via association gör att man kan inbilla sig att ha nått någonstans här i livet. 

I den patetiska jakten att i närmiljön söka efterlikna den verkligt rika eliten står naturligtvis ett 1980-talshus som det bloggaren bor i näst lägst i kurs efter de vanvettigt dyra nybyggena... I detta ordinära 80-talshus i standardiserade och inte särskilt estetiska material har bloggaren periodvis försökt arbeta hemifrån, men helt klart funkar den statliga ROT-stimulansen uselt med den andra moderna storstadstrenden, "jobba hemifrån".

Jag tänkte plocka ner den nyupptäckta lappen och den jag såg i går, skanna in och använda i det här inlägget, men när jag gick bort till väggen där den andra lappen var den borttagen. Så förbryllande! En snabb schemaändring av byggplanerna i upptäckten att juni redan fyllts med tillräckligt slamrande, som om ROT-byggena var som vilka tvättstugetider som helst?

Oavsett hur det går i rättegången mot Martin Timell kan ett sägas: han är skyldig till så mycket mer genom alla dessa år han lett sin hemmasnickrar-tv! Han har faktiskt format den svenska folksjälen till detta nervigt tanklösa plockande med inredningsdetaljer. Det kommer han att brinna i helvetet för, oavsett hur det går med hans andra "problem".

Ritar man hans karta med Månen (hemmet, trivselpyssel i närmiljön), visar det sig att hans Sol också trillar in i den domän som Månen/Kräftan representerar: fjärde huset för hem och trygghet (den han förnekade medarbetare i sin omgivning...).





Vidare visar det sig vara si och så med Timells egen inre fjärdehusfrid, husägaren Venus står nämligen i röjiga och oroliga Skytten och i fiendskapens och olyckornas sjätte hus! Ur psykascendentens (Månens) perspektiv är människan med andra ord en certifierad galning. Men vad bryr sig svenska kapitalister om det, affischpojkar och -flickor är just bara nickedockor som hjälper eliten att dra in de stora pengarna. Utan Timell hade vi kanske sluppit denna pseudo-klassresa som är vad detta ständiga bökande med egna boendet handlar om. 

Timell lyckades som simpel svensk ta några myrsteg upp i hierarkin men vad hjälpte det, när hans mentalitet var av värsta pöbelsort? I Karibien har de talesättet: "the higher the monkey climb, the more he expose". Grammatiken i Tredje världen är inte den bästa, men innebörden är solklar: ynkryggar ska akta sig för att strebra uppåt eftersom deras brister ser mycket värre ut i offentlighetens kalla ljus än om de stannat kvar i den dunkla dynga de kom från. Apropå den nyliga fullmånen i den tjockaste lergyttjans axel, fullmånen mellan Jord-Oxen och Vatten-Skorpionen.

Inga kommentarer: