Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 30 maj 2018

Fullmåne i ruttenhetens tecken....

Ett inlägg lika andefattigt materialistiskt som stjärnhimmelen det beskriver...
 
PostNords primitiva tariffer och
smygnallande fattighjon...Efter en god start på dagen (minnesinlägget om gamle kungen) blev dagen lika sur som fullmånen längs den materialistiska djävulskapens teckenkombination. Solen i Oxen och Månen "fallen" i Skorpionen... Detta är inte en kreativ opposition, det är en implosionens axel...

Fullmånen började redan igår med lite mejlkrig med PostNord. De hade felaktigt bestulit mig på 450 kr i importavgifter (regeringens "Kinapaketskupp") och vägrar medge att anställda läst fel i kaoset. Fyra av sex paket från samma amerikanska bolag betraktades som försändelser från USA., trots att alla hade klisterlappar som visade att de frankerats av tyska posten. 

I två fall fattade postarbetaren att detta indikerade ett moderbolag i EU som skickar EU-tillverkade produkter inom EU men de andra fyra belades med nya straffavgiften från "första öret" (regeringen blev plötsligt en girig fan i det lilla!). 

Efter ytterligare ett idiotsvar från PostNord som dummade ner sig rejält för att slippa svara i sak, förklarade jag att det räckte bra så, och begav mig till Allmänna reklamationsnämndens sajt. Bara för att där upptäckta att mitt ärende låg under den nivå där de orkade bry sig (500 kr). Arbetslös och bestulen av posten när man ville unna sig lite ny musik på cd, och ingen chans till upprättelse. Det här är Sverige. Varken (s) (m) eller (sd) kommer att ändra på någonting.


*****

Så dags för andra dygnet under den sataniska fullmånen och en förmiddagspromenad. Noterade redan i portuppgången att det åter var dags för detta ROT-helvete som gör huset obeboeligt flera månader varje år därför att de sorgliga svenskarna lurats att "bostadskarriär" skulle innebära något slags självförverkligande. 

Här flyttas det in och ut som folk hade djävulens blåslampa i arslet och alla inkommande ska prompt bila upp föregående ägares golvläggning. Betonghuset skakar som Twin Towers när svenskarna ska ordna det för sig och jag undrar om de som redan gjort sin fix är så ideologiskt hjärnskadade att de inte vågar erkänna vilket helvete de valt att leva i, när de själva blir offer för nästa lägenhets totala mejkåver!

Jag har bott i huset 25 år och är nöjd med 80-talets standard och en lägenhet som inte på nåt sätt misskötts - jag försöker sätta ett mindre än det gigantiska svenska FOTAVTRYCKET efter mig i miljön. Efter regeringen Reinfeldt och ROT är galenskapen total. Folk verkar ha blivit helt tomma på insidan och måste hetsa desto mer och bygga sig en yttre kulissvägg som för att inte märka ångestsignalerna från det likstela inre som en gång var en levande människan.


Så går det i ett land som förminskar sina medborgare och ger dem ovärdiga målsättningar och bara en "arbetslinje" kopplad till "konsumtion" som livets mening. Räknenissarna är sannerligen Djävulens hantlangare! Och de härjar fritt i Sverige.


*****


Promenerade bort irritationen över att ROT-helvetet brakar lös just som jag planerat min "softa hemma"-semester för sparade krispengar- Som arbetslös måste man vara tillgänglig för arbetsmarknaden non-stop, det ges ingen chans att vila ut från det självdestruktiva arbetet att som en senior söka jobb under sin kompetens och ändå aldrig komma på intervju. Jag tog beslutet för tre dagar sedan att använda sparpengar för en välbehövlig paus och genast sitter nästa ROT-fanskaps-helvete aviserat i portuppgången. Det är väl som om själva Fan djävlas. Men ingen chans. I ett senare inlägg ska jag berätta om en god nyhet i pipeline.

Promenaden vädrade perfekt ut psyket efter den lilla motgången - man kan trots allt sitta hemma i med dånande borrljud i hela huvudet och försöka skriva jobbansökningar i veckorna tre, och först därefter ta en paus.

Hemkommen packade jag en vinylskiva köpt från England men så snett pressad att man blev sjösjuk av att försöka lyssna till musiken. PostNord är inte trevliga i sin prissättning, en britt kan skicka 4 LP-skivor till Sverige för 10 pund, ut ur Sverige ska man ha tur att få 1 LP-skiva till England till samma summa. För den här returen av en helt defekt ny produkt hade jag ingen tur, 505 gram vägde paketet, 4 gram för mycket, och en sinnessjuk returkostnad på 148 kr. 

Lämnade posten med paketet i hand, i syfte att mejla säljaren och fråga om han verkligen behövde ha en oanvändbar produkt i retur. Handlade några varor i Coop på vägen. 

Kommer hem och inser att någon tiggare eller luffare skruvat upp juiceflaskan jag köpt och klunkat i sig en halv deciliter. Så trött på hela skiten att jag också tog en klunk rakt ur den och frotterade mig mot virus och aids och allt vad som kan ha suttit i mynningen.

Bara en helt vanlig fullmåne under Satans egen axel, den som drar ner själen i den materiella dyngan!

Var bara tvungen att sätta på musik med jamaicanska gettosångaren Barry Brown, som dog i desperation över nyliberalismens förtryck av vanliga människor. Enda passande soundtracket en dag som denna: 

Mr Money Man, give the little man a helping hand"!

(Musiken från cirka 1977 i ett YouTube-klipp)


*****

Lustigt nog tog jag fram Barry Brown-cd:n igår. Måste ha varit den sataniska fullmånen som placerade mitt "psyke" i harmoni med ett av det kapitalistiska Rovdjurets alla offer. Kan för f.d. användare av gamla vinylskivor berätta att kvaliteten på EU-tillverkade plattor nu är så låg att det är meningslöst att köpa det här hajpade och återlanserade retroformatet. Åtminstone för den som monterad en diamantnål för sju-åttatusen och uppåt för att höra lika mycket som den billigare cd-skivan innehåller. (Spotifyanvändarna räknas inte som musikälskare - systemet är bara ett opium för folket medan de sitter med sina rutinsysslor.)

Vinylskivorna tillverkas numera nästan undantagslöst där lönerna är lägst, i Östeuropa, och de stora globala musikbolagen skiter fullständigt i att defekta plattor går i skytteltrafik med flyg över hela västvärlden. Det globala nätverket av kapitalister hänger ihop och tjänar pengar även på returtransporter! 

Genom att tillverka dåliga produkter som måste returneras tjänar kapitalisterna pengar på två sätt. Jag har redan i år skickat två trasiga Kina-mikroskop i retur till Amazon i England i år och pyntat 125 kr för vardera ur egen ficka eftersom Amazon inte fullt ut täcker PostNords ohemula portokostnader.


Jag hoppas verkligen den här civilisationen går under med dunder och brak - den är faktiskt helt ansvarslös! "Ser du en räknenisse, döda honom!" skulle kunna vara en transponering av buddismens berömda uttalande "Ser du en staty av budda, förstör den!" Tanken är att det finns sådant som står mellan människan och det goda livet och ingen frisk människa skulle välja det sekunda framför det primära. Ändå bygger hela kapitalismen på att medborgarna avsäger sig rätten att få njuta det goda. 

Och folk köper hela modellen utan att ens fundera över hur den är hopkokad. Därför kommer civilisationen att störta samman. När inget längre rör sig på insidan, finns heller ingen räddning för en människa, ett land, en civilisationstyp...Det hade för övrigt varit spännande att ställa den kortlivade Barry Browns horoskop, jag har sällan hört ett så energirikt lidande forsa fram ur en oskolad sångare. Han låter angelägen om att nå fram med sitt budskap! 

Men som med så många barn i födda i gettot - liven som överheten offrar för att smörja sin egen guldkantade tillvaro med -  saknas uppgift om när Barry kom till världen...

2 kommentarer:

 1. Tack för denna vardagsskildring från den sataniska fullmånen. Själv drog under samma tid runt med med ett gäng Brommabor i övre medelåldern. Som guide alltså. De var en halvtimme försenade och 10 pers fler än anmält vilket eg var för mycket för att få plats på vissa mindre utrymmen. Det gick gå ändå... Men inte en ursäkt eller ett förvarnande om att de skulle bli sena o fler än anmält. (Ändå hade de en lunch som väntade.) Men annars var de ju trevliga...
  Orsaken till förseningen var att chauffören litat på GPS:en som lurat dem långt ut i Roslagen på en enorm omväg, trots att det fanns någon som hittade bättre o försökte protestera. De blev förvånade när jag sa att det inte går att lita på GPS här på landsbygden.

  Apropå det där med att sjunka ner materialismen osv osv: Är man inte fast i dess garn om man köper t ex en diamantnål till skivspelaren för sju, åttatusen...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saker fastnar tydligen på tvären under denna slags fullmåne! Bra ljud är min enda last i livet, redan som liten pojke var jag ohyggligt observant på ljudkvalitet och har noterat hur "marknaden" de senaste åren lurat ner mnänskligheten i en fälla. Man får mindre välljud för pengarna nu än på t.ex. 1980-talet. Återvände från hypermodern energisnål "klass D(igital("-teknologi till en förstärkare av den gamla amerikanska strömslukarsorten. Oj oj oj så mycket bättre ljudet blev med den gamla konventionella teknologin. Har slösat bort 12 år av livet i tron med plattare och mer livlöst ljud, lurad att det senaste var det bättre. Eftersom de moderna strömsnåla skulle vara påknäppta dygnet runt förmodar jag ett elkostnaden går på ungefär ett ut...

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.