Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 december 2017

Zara Larsson överdoserat Djävulen bär Prada?





Jag bryr mig mindre om vilket bråk Zara "Ytan" Larsson utkämpar med den sexuellt störde Alexander Bard som på senare tid tagit på sig rollen som manlighetens förfäktare. Istället slås jag av hur snabbt flickan åldras. Hon ser vid bara 20 ut redan som 30 eller 35 och jag försöker minnas hur Stenbocken eller Saturnus stod placerade i hennes tecken (båda relaterade till tidens gång). Dessutom håller hon på att bli en Meryl Streep - se bara och jämför henne från 2005 och den hondjävul hon spelade i Prada-filmen...

Meryl Streep har en verifierad födelsetid vilken ger sinnliga Kräftan stigande i öster. Jag känner män med Kräftascendent som är mer köksliga, matnära och husliga än min egen karga Stenbocksmor någonsin var! Med den här fantasins och föreställningsförmågans ascendent sällar sig Meryl Streep till den grupp skådisar med känd födelsetid som tillsammans förde fram just Kräftascendenten till en topposition och som fick mig att fråga om Kräftans säkra hem eller skyddade verkstad kan vara den perfekta platsen för skådespelare att "säkert" leva ut sina fantasier vilka samstämda biobesökare sedan kan ryckas med i via identifikation med rollfigurerna, eller i mer primitiva fall, med skådespelaren själv...


Zara Larsson har tidigare deklarerat "manshat" och det är väl bara en tidsfråga innan hon kommer ut som lesbisk, hennes internationella så kallade pojkvän är en så osannolikt fager docka att det garanterat bara är en historia planterad för veckotidningarna att sälja lösnummer genom. Men Meryl Streeps kända ascendent är här till stor nytta, för den stärker bloggens tidigare observation, att OM ZL bara är född strax efter lunch har hennes Måne anträtt Kräftans tecken, vilket skulle kunna vara nyckeln till deras snarlika utseenden. 

Nu vet alla som studerat människor att det förefaller existera ett myller av "undertyper" av vart zodiaktecken - övriga horoskopet väger dock in på extremt svårutredbara sätt. Men vissa ansiktstyper dyker upp då och då. Nu saknas det verkligen inte sammanträffanden över de båda kvinnornas stjärnhimlar så snarlikheten skulle kunna tillskrivas alla dessa som helhet. Båda är ju födda ett år då Jupiter stod  samma tecken och hos den ena aspekterade den fysiska ascendenten och hos den andra den sinnliga eller emotionella ascendenten. Och att motsatser attraherar varandra (så att man ibland kan undra vem som spelar vem), det ger kvinnornas soltecken här exempel på. Faktum är att jag noterat Meryl Streeps skarpskurna drag med Tvillingarna, men Zara Larssons månposition är som sagt oklar...

Dock skulle hennes Måne i den klaniska och subjektivt partiska Kräftan perfekt förklara "manshatet" då Solen nu per automatik flyttar in i Fiendens sjätte hus! Visserligen är inte Solen någon representation för män utan i samhället för ledare eller t.o.m. idoler. Men givet att ledarpositioner ännu i så hög grad innehas av män ser den här psykologiska problematiken i horoskopet ut att på ett negativt kombinera sig med den  dubiösa konjunktionen mellan man och kvinna - Mars och Venus! 

Jovisst hade Zara Larsson ålderdomens tecken Stenbocken aktiv och dessa två, särskilt svarta eldens Mars, antyder att hon snabbt bränner sin ungdom och stressar mot ålderdomen eftersom den för henne verkar bjuda på Makt över männen. Även Jupiter i Stenbocken agerar progressivt och forcerar henne mot den lillgamla typen! Apropå den tajta konjunktionen mellan Mars och Venus (opposit Zara Larssons psyke) har jag tidigare kastat ur mig misstanken att Zara Larsson kan vara en man som nu återfötts i kvinnokropp. Det är en rätt vanligt skeende i andevärlden och förklarar troligen de 2-4% homosexuella bland världens befolkning. Förutom i Sverige då, vars sjukliga ytlighet gör att kön blandats ihop med sociala rollspel så att landet säkert har uppåt 20% identitetsstörda medborgare...

Se även: Sverige, västvärldens största konsument av ytliga skönhetsmedel. Zara Larsson förkroppsligar i någon mening den svenska kvinnan med sin Venus i Stenbocken och det var inte svårt att noterat att hon redan blivit en sell-out i jakten på internationell superstjärnestatus. Ingen feminist med djup skulle använda en horaktig scenklädsel hämtad från sexistiska svarta R&B-videor...förutom kanske någon född med Mars och Venus i konjunktion!

Den kallade jag okänsligt hor- och horbockssyndromet i början, men insåg sedan att i de flesta fall finns också IQ i människorna och den libidinösa energin sublimeras då längsmed valda kanaler. Jag är inte säker på att Zara Larssons horoskop tecknar en så hög intelligens att hon enbart använder attributen för att främja sin karriär - när Solen bränner Merkurius skadas visserligen inte intellektet (se genomgången av Nobelpristagare!) men den passionerade Solen kan ändå ge en mer röjig och vilddjursliknande framtoning... 

Men troligen har Alexander Bard rätt: hon är från början till slut en skivbolagsprodukt och fattar själv inte hur männen byggt sig henne och andra liknande Barbiedockor för att stilla sitt (och några lesbianers) lystmäte. Zara har låtit sig objektifieras. Vore hon feminist skulle hon lämna den rovkapitalistiska musikindustrin i detta nu och bli en liten independentartist. Den feminism som sprids via Kapitalismen är smutsig redan från början och saknar all verksam kraft.

Inga kommentarer: