Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 10 november 2017

Astrologin ser det ateisterna missar



Aftonbladdret skriver av sina nyheter från engelsk press, så tyska namnet Niels Högel blir till Hoegel. På Ettan slant någon på fingrarna så det blev Hoeger. Inte undra på att det tog mig en liten stund att identifiera rätt person på tyska Wikipedia.

Vad ingen i Tyskland eller annorstädes verkar ha kommit på, är att ifrågasätta trovärdigheten i den massmördande manliga sjuksköterskans förklaring: att han nästan skulle förgifta patienterna för att sedan få spela hjälte och rädda dem. Hur trovärdigt är det att man misslyckas med detta så många gånger utan att inse att metoden är fel och att en annan strategi behövs? Givet det "fanatiska" horoskopet är han en mytoman rätt och slätt, och hans utsagor inget att fästa sig vid.

Bara den sideriska zodiaken - inte den västerländska! - visar vad det här handlar om. Det är massmördaren Adolf Hitlers "ande" som svävade över Niels Högels födelse. Även om sol- och månpositionerna är spegelvända delar de viljan att döda de svaga (Saturnus i sårbarhetens tecken Kräftan) plus tursamma Jupiter invid sin respektive sinnelag/Måne.

Missa inte att Högel föddes EXAKT där Hitler hade sin dödliga dos av massmord: Månen+Jupiter (som hos naziledaren låg i hans 3e intellektshus: "tyska folket behöver mer livsutrymme".

Att också Liemannen (och historieskrivningens planet Saturnus) i princip står exakt där den befann sig vid Hitlers födelse, antyder om något "historisk karma" - denna massmördare var troligen på plats under Andra världskriget, annat namn och kropp. Det är dessa upplevelser som alltjämt driver honom. Högel tjänar alltjämt tyska nazistaten...

Kartans totala dominans på Eld och så Döden (Saturnus) illa placerad i Kräftan, ger en "sensationalistisk" ton åt båda och då Hitler inte ens nämns i samband med Högel så blir skjukskötaren "Tysklands värsta massmördare någonsin".


Högels Sol som start på 1a huset och Hitler i yttre kretsen

Jag gissar att de kommer att likna varandra en smula i ansiktena också.

7 kommentarer:

Havsörnen sa...

Tittade just på en annan massmördares karta, Genrich Jagoda (född Herschel Jehuda). Visserligen inte lik Hitler, men med samma typ av mustasch. Han var sovjetiska hemliga polisens chef och såg under Stalins utrensningar till att avrätta hundratusentals (eller 10-15 miljoner, beroende på vilken källa man läser) människor, innan han själv blev arkebuserad 1938. Problemet är att nätet ger två datum: 7 respektive 19 november 1891. Våg med soldisponenten i Skorpionen eller Skorpion?

I båda fallen står Mars och Saturnus i Jungfrun. Det är frestande att välja det senare datumet, då Solen, Merkurius, Venus och Ketu står i Dödens Skorpion (under Saturnus kontroll), med Rahu graden intill exakt konjunktion med Algol. Från Saturnus perspektiv står Jupiter inkonjunkt i mänsklighetens tecken Vattumannen. Månen i Tvillingarna.

Utrensningar påminner förstås om hur den diskriminerande Jungfrun skiljer agnarna från vetet. Heinrich Himmler hade Solen i Jungfrun och nodaxeln med Jupiter i Skorpionen.

Med det tidigare datumet tappar vi den ömsesidiga receptionen mellan Mars och Merkurius, då den senare hamnar i Vågen. Månen hamnar här i Skytten eller Stenbocken.

Seaward sa...

Båda datumen är rätt. Ryssland var extremt sena med att byta till gregoriansk tideräkning och för 1800-talet är tillägget 12 dagar. Astrologiprogram är byggda att justera från majoritetens övergång så för detta ryska horoskop måste man skriva in den 19 för att få korrekt himmel. Inte illa för den solkarta att lyckas få in både 8e dödshusets ägare i 1a, halshuggaren Ketu och dessutom den verksamt onda Venus - den här mannen hade inga problem med att leva ut "obalansen" gentemot andra. Visst din iakttagelse om Mars-Jungfrun är intressant men det är inte där mordiskheten ligger (tror jag) utan i Yagodas emotionella blindfläck, Månen i 8e och Merkurius utdragen i 1a. Tack för ett intressant datum!

Havsörnen sa...

Aha, tack. Tittade bara på månkartan också, inte solkartan. Liemannens kontrollapekter över både första och åttonde huset blåser väl ytterligare syre till elden.

Åttonde huset är intressant. Har ju en kompis som är Oxe med AC i Vågen och Solen/Merk./Venus/Saturnus i åttonde. Det ger både Sol, soldisponent och horoskophärskare i mörklagda åttonde! (Skulle vara kul att se en träfflista på den triaden bland dina kartor). Å andra sidan är Merk./Venus/Sat. verksamma välgörare med Vågen som AC (till skillnad från Solen). Månen i sista graden Skytten, med disponenten Jupiter i Skorpionen/andra huset. Ytterligare jord-vattnigt blir det med Mars i exakt konjunktion med Rahu i Stenbocken/fjärde.

Seaward sa...

Jag läste slarvigt, trodde du granskade massmördarens "handlingsbenägenhet"! Nå, din extremta konfiguration ger 0 träffar - jag har bara samlat ihop 1775 kartor med tid och ingen har något liknande. Inte ens om man hoppar över "generationsplaneten" Saturnus. Inte ens den intressanta motsägelsen mellan Vågscendentens verksamt onda Sol (här kontrollerad pga det begränsande 8e) eller dess verksamt goda Venus ger en enda träff. När jag i resignation kollar enbart Vågasc och Venus.H8 blir det 10 träffar:

Anna-Lena Brundin;12.4.1959;20:22, komedienne
Bette Davis;5.4.1908;21:00, aktris
Courtney Love;9.7.1964;14:08, musiker
Gerald Ford;14.7.1913;13:00, president
Harry Dean Stanton;14.07.1926;13:30, aktör
Jacqueline Kennedy Onassis;28.7.1929;14:30, rik kvinna
Jessica Simpson;10.07.1980;16:00, blond bimbo
Joanna Lumley;1.5.1946;19:30, modell,komedienne
Rupert Sheldrake;28.6.1942;18:00, biolog
Thomas Huckle Weller;15.6.1915;14:10, virolog Nobelpris

Jessica Simpsons tropiska Sco-asc snappade jag upp på ett forum och det kom från ett kvinnoskvaller på en hårsalong, uppgiftslämnare Jessicas mor. Hon är förstås inte Skorpion på ytan utan en superkurvig Våg och av en typ som inte är helt ovanlig.

Havsörnen sa...

Kompisen är av den rundlagda typen. 3XL numera, undertecknad är alltjämt Small. :-)

Mötte ett transmedium för ett par veckor sedan, född samma år som min kompis. Hon hade lite svårigheter med att läsa av mig just då och trodde att jag var "mycket yngre" än hon, fast vi är lika gamla. Skulle inte en Våg-AC platsa här också?

https://s8.postimg.org/axmrjt505/medium.jpg

Varför inte gradexakt på min Våg-Sol? :-) Jag tyckte det var en otroligt attraktiv och karismatisk individ på alla vis. Eller kan det vara Kräftan, som har liknande mjukt avrundade drag?

Skytt med soldisponenten i Skorpionen, i ömsesidig reception med Mars i Fiskarna. Ännu en ömsesidig reception, mellan Venus (med Rahu) i Stenbocken och Saturnus i Oxen. Saturnus lägger sin trekvartsvarvsaspekt på Månen i Vattumannen. Sålunda nattplaneten Månen i den kosmiska behållarens Luft (kanske i allseende femte huset), med silvertråd till disponenten i Jord. Passar väl bra in på utomkroppsliga upplevelser? Solära kartan ger Solen i Eld i första som högsta goda, med disponenten i bortomvärldsliga tolfte.

De mandelformade ögonen är aningen tätt placerade, vilket bloggen nyligen förknippat med Saturnus och Stenbocken.

Havsörnen sa...

...eller, slår det mig nu, varför inte AC i Lejonet, med Solen i femte?

Seaward sa...

Innan man släpper kategorierna och uppgår i det kosmiska medvetenadet som ser alla i allt (eller Den Ena i allt) har ett antal sub-typer av varje tecken visat sig för det diskriminerande intellektet....

Vågen på fotot är en variant på tecknet, känner igen säkert 3-4 personer, inte minst min egen faster (Fiskarna, Mån-Våg opp Mars-Vädur - hon höll på att blöda till döds i samband med en operation som genierna på sjukhuset utförde under en fullmåne som aspekterade hennes måne).

Men eftersom alla har flera dominanta ingångar kanske samma person signalerar något annat tecken i annat sammanhang...

Vågascendenten drar mot övervikt, jag har två exemplar som for som jo-jos i vikthänsende över tid.