Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 september 2017

Varför Sverige hatar familjen




Aftonbladet håller på med något patetiskt försök till avslöjande reportage (jag orkar inte längre än till rubrikerna). Underliggande skälet tycks vara tidningens sedvanliga islamofobi, men en klan av vilken etnisk härkomst eller religiösa förtecken som helst hade kunnat råka illa ut pga. det svenska hatet mot dels religionen som konkurrent till statsmonopolet och dels vår okända nationalsjukdom: hatet mot  familjen som institution. 

Detta gruppens hat mot den lilla enklaven är inskrivet i den svenska folksjälen, från det att vi lämnade jordbrukarsamhället och blev en intellektuell konstruktion på statsplanerarnas skrivbord. Åter visar zodiaken hur listigt dess skapare placerade de 12 temana. Utgår vi från Sveriges soltecken Vattumannen så är detta en allomfattande symbol som beskriver en större grupp eller t.ex. en socialgrupp (eller en ideologi). Av nödvändighet hamnar nu den lilla familjeenklaven i olyckans och fiendens 6e hus! 


Ur sociologens eller samhällsplanerarens perspektiv är det ett aber att samhället består av just inte annat än just familjer! Dessa små enheter är kinkiga och idiosynkratiska och beter sig inte alls som på planerarnas ritbord! Hur önskar inte dessa samhällsarkitekter att folk - dessa varelser från Naturen - var lite mer robotaktiga och betedde sig förutsägbart!

Men vänta nu! Det är ju just det som den söndersocialiserade svensken gör. Åtminstone tills nyligen. Det var först när andra folk flyttar hit, människor som fortfarande har en levande och sprättig familj som "pursvenskarna" blev skitskraja över tanken att de själva kanske var döda på insidan av all sin jante. Att de gått och blivit sjukliga sociopater som lägger allt krut på sin officiella bild. Problemet har eskalerat under tio år med de sociala medierna men var på väg redan innan... Men den insikten tog inte skruv. Istället kom 11 september som en lämplig måltavla att rikta all sin inre omognad mot i formen av islamofobi. 

Ta t.ex. ordföranden för sataniströrelsen Humanisterna (hävdar att människan klarar sig utmärkt utan ett gudsbegrepp eftersom man inte tror det finns någon Gud). Han har missionerat mot religionen sedan terrorattentatet, och har naturligtvis en riktigt svår attack från den "opålitliga familjen" (Kräftan) riktad mot den själlösa men teoretiskt perfekta Vattuman-ideologi som här står för hans sekulära humanism eller den "sekulära svenska modellen". När Humanisterna mässade att religionen är en privatsak för några år sedan, sade de egentligen: religionen är vår fiende, en olycka ur vårt dogmatiks (Saturnus) perspektiv.



Här ser vi en medfödd störning i den Vegetativa Själen (Mars i Kräftan) som angriper hans rigida Saturnus i Vattumannen som inte förmår tänka utanför sin egen låda eftersom styrkan med en planet hemma i sitt eget härskarläge också medför svagheten att den tror sig ha rätt! Bloggen har ofta argumenterat för fördelen med att ha varje planet disponerad av någon annan - på det sättet uppstår en större dynamik i både tänkande och livsöde. Särskilt en stark Saturnus kan bli helt olidlig i det "naturliga livet" eftersom individerna angriper människor och djur som de vore objekt att forma tills de passar normgivaren själv.

När väl Luft och Vatten råkat i krig med varandra, uppstår dessutom lätt en omoralisk kappvändarstil och inga principer gäller längre. Ögonblickets nycker upphöjs till norm. Således ingår sexuell perversion i sådant som Sturmark försvarar i den sekulära humanismens namn, trots att Mars som synes skadar just den symbol som beskriver den perfekta Människan (människans arketyp). Med Vatten och Luft i problematisk drabbning vet man aldrig vad individerna kommer att producera för ideologiska system för det är mer eller mindre påhittade åsikter rationaliserade och upphöjda till någon slags norm.

Jämför den perfekt tajta tänkaren Proclus, senantikens siste riktigt store filosof. Hans karta består enbart av klar tanke (Luft) och förnuftig realism (Jord). Han accepterade precis allt det den snurriga Sturmark förnekar: änglar, bönens och ritualets verksamma kraft, med mera! Så vem är det som är galen? Den religiösa människan eller den mentalt steriliserade men där osundheter ligger och kryper i det inre men lastas "fienden"?


*****

Vem som helst som kan sitt Sverige något så när, vet förstås att samhället sedan längre sökt korrumpera kvinnans identitet (Kräftan) genom att göra henne till samma avkönade och anonyma arbetsenhet som männen alltid varit. Sveriges version av Vattumannens tecken är kanske helvetet på jorden, en systematisk produktionsfabrik där staten tagit över mamma-ansvaret eftersom Vattumannen ser Kräftans tecken som något fult, som en cancersvulst i samhällskroppen. Det är lite i Sverige som i Kina då Mao Tse Tung (Mao Zedong)  kriminaliserade prostitutionen med orden "kulturrevolutionen behöver kvinnorna". 

Sverige blev visserligen aldrig socialistiskt, man lade sig platt för den tidens rika och mäktiga och lät de rika behålla alla privilegier. Istället satsade man på en social ingenjörskonst som hade den olyckliga följden att den svenska folksjälen krympte till ingenting! Går man tillbaka till den här bloggens förslag på komplett nationalhoroskop, ger midnattstimman för kungörandet (till nationen) om grundlagsändringen Vågen stigande i öster. Men, som tidigare påpekat, detta innebär att balanskonstnären Vågen på INSIDAN (4e huset för familjen och hemmet) behärskas av Stenbocken och Saturnus. 

Men dessa är ju symboler för den yttre människan! Hon som bara ägnar sig åt att strebra med materiella målsättningar i samhället, hon som spelar en framgångsrik roll på bekostnad av det inre känslodjupet! Och vi har dessutom ascendenthärskaren Venus i Stenbocken i "det privata inre". Och vad är Venus om inte adaptionens och identifikationens princip. Så jo, svenskarna är ett stilfullt folk, ända in i det privata hemmet bygger och tapetserar de för att slaviskt underdåniga Staten SE FRAMGÅNGSRIKA UT. Vi är helt anpassade att enbart leva på ytan! Förstå hur gräsligt ogenomträngliga det svenska folket måste te sig för människor som kommer från kulturer som inkluderar det själsliga djupet!

Sen exporterar vi hela detta narcissistiska och endimensionella fuskbygge som är det kollektiva vi:et och älskar att läsa minsta omnämnande om oss själva i utländska medier. Satan, vilket mindervärdeskomplex detta land lider av! Men det maskeras genom självgodhet. Rudbeck placerade Platons mytologiska Atlantis i Sverige! Inaveln tycks gå århundraden tillbaka.

Hade värderingarna inte varit så materialistiska och platta hade det här kunnat vara ett roligt liv, men nu ägnar jag mig åt nostalgiskt sökande i själen efter andra besök på den här planeten som var mer kompletta än "the Swedish Experience"... Och kanske en och annan fokuserad meditation över vart jag vill projicera mitt medvetandestoff  så att det faller i bördigare jord vid nästa återbesök. Fler borde göra det, för det man bygger som svensk i Sverige i denna kapitalismens sista döende fas, det är inte vackert. Det här landet går inte att rädda, så nu gäller det att rädda sin själ.