Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 1 september 2017

Ulf Kristersson, den improduktive




När DN i ett politikerporträtt listar kritikernas åsikt om att Ulf Kristerssons vänlighet måste ställas mot hans improduktivitet och oförmåga att hålla ekonomin - en moderat profilfråga - högt i kurs, måste jag revidera månhoroskopet och flytta tillbaka Månen från Tvillingarna till den typiskt sävliga och om man så vill improduktiva Oxen, dessutom ett typiskt ekonomitecken! 

Kartan för lunchtid var i vilket fall som helst fel med GMT istället för svensk tid. Den lilla justeringen på en timma flyttar tillbaka Månen i Oxen. (Under dygnets första hälft hinner Månen röra sig hela sju grader 23-30 graden.)


Nu inträffar det intressanta och, tror jag, meningsfulla att vi har två moderater, Ulf Kristersson och f.d. finansministern Anders Borg kopplade till Södermanland där de kapitalstarka och gamla rika landägarna duggar tätt. Minns Katrineholmssonen Göran Perssons bottenlösa avund i barndomen och tydligen även senare över att inte själv ha ett stort och fint herresäte. Borg flyttade visserligen först senare till Katrineholm, måhända för närmare mingelavstånd till de Gamla Pengarna). 

Och båda har de nu samma kombination av mån- och soltecken, en inte helt fördelaktig kombination att döma av Kristersson som ett förlorat partiledarlöfte som först i partisammanbrotttets elfte timma blir aktuell för ledarrollen. Inte heller Borg med samma inhumana och påvra syn som Kristersson på medborgarna som enbart ekonomiska entiteter - plus praktvurpan på sommarfesten - tecknar en helt fördelaktig bild av denna astrologiska kombination.

Det är kort sagt något skumt med Månen i Oxen när den tappar kommunikationsförmågan med Solen-i-Skytten undanstuvad i det åttonde "onda" huset! Precis som det distinkt late Anders Borg (han som inte orkade slutföra sina ekonomiska studier) säger kritikerna att Kristersson är en "kaffebordspolitiker", en som gärna lämnar slitgörat till andra. Månen i Oxen kan vara just en sån här glidare som lättjefullt föredrar att sitta och dofta på blommorna, det är Solen i Oxen som ger "slitoxens" energi!



Extra allvarligt är det om Mån-Oxens disponent Venus saknar direktiv. Venus är redan från början en potentiell källa till motgång när Oxen kopplas till 1a egohuset eftersom jämviktens planet då blir tillfällig ägare till sitt eget första hus men också det sjätte olyckshuset. Vad jag tror antikens astrologer dolt i dessa sammanhang, är budskapet om att den Oxe som naturligen tenderar mot det statiska och stillastående lätt drar på sig fiender eller otur (6e huset). Ox-köttet måste exerceras - vilket lätt ger Borgs och Kristerssons nästan uttryckligt fascistiska attityd till arbetslösa och sjukskrivna.  

Mussolini, som slutade sina dagar hängd upp och ner av det vredgade italienska folket, skapade som bekant en filosofi som dyrkade och promoverade styrka. Moderaterna är det parti i regeringen som ligger ren fascism närmast. Lilla Annie Lööf, de verkligt ondas egentliga påläggskalv, har ännu mycket att förstå om kopplingen mellan marknadsliberalism och fascism och Ondskan och vilka kanaler den framträder genom i samhället.

Som DN tecknar Kristerssons tid som moderat politiker har faktiskt ingenting gått hans väg! Venus position invid Solen i det onda 8e och skäligen passiva huset bara understryker hur skadligt hans 6e hus kan vara för honom. Fiender för starka, som t.ex. Fredrik Reinfeldt som besegrade honom en gång i tiden...

Vi kan därför goda grunder misstänka att den blivande moderata partiledaren föddes under dygnets första hälft vilket naturligtvis gör hans 11e idealhus till något av det fulaste som kan beskådas. Han har där de riktigt stora pengarnas Jupiter men den här planeten är en illgörare för Oxen i 1a huset och att Jupiter ligger hemma i sjukvårdens tecken Fiskarna påminner genast om hur han var växlades in som sjukvårdsminister under regeringen Reinfeldts tid och där fortsatte den sadistiska borgerliga sjukvårdspolitiken. Som jag pekat ut ägs alltid idealhuset av en verksam illgörare (relativt förstahustecknet) och det heter ju att "vägen till helvetet är kantad av goda föresatser (ideal)"... 

Som makroekonom (Jupiter) ska nog ett parti hålla Kristersson på armlängds avstånd, en "verksamt ond" Jupiter i hyperhumanitära Fiskarna kan vara ett falsk ideal eller en bubbla som spricker. Inifrån den dåliga karmans 8e hus petar t.ex. den för Ox-psyket så skadliga och illgörande Mars sönder välfärdsbubblan i Fiskarna och den här dolda djävulen inom Kristersson stämmer nu pricken in på att han två gånger på raken skaffat sig stockholmslägenheter i innerstaden på fiffelvägen. 

Jupiter-i-Fiskarna har med det boende att göra som var öronmärkt för hemlösa kvinnor och Månen (det egna boendet) i Oxen är som sådan en verksam illgörare när Oxen ligger i 1a. Verksam illgörare med en ägare (Venus) som också är verksam illgörare. Hans andra bostad i Stockholms mer centrala delar var också resultatet av "kompiskontakter"... Samma person som var på tapeten när kvällstidningarna "avslöjade" den f.d. moderata statssekreterarens snabba rörelse från "ingenstans" till åtråvärt boende i Stockholms innerstad (ni vet, hon som trodde moderaterna var ett progressivt parti för kvinnor under 1900-talet).

Här kan man i och för sig om inte den ultimata disponenten räddar Ulf Kristersson. Månen dunkel, dess disponent Venus också dunkel. Men Venus står i Stenbocken med Saturnus i starkt hemmaläge och äntligen hittar vi här en av Oxens välgörare. Det är den strikta Husbonden och hans piska som är Oxens bästa vän. Nu plötsligt klarnar Kristerssons halvsadistiska natur. Under den vänliga Oxen hittar man alltid en stenhård och kompromisslös figur om Saturnus inte är helt utslagen. Och det är den inte i det här horoskopet, ägare och själv positionerad i "det bästa huset", det nionde för samvetsfrågor. Nu har Stenbocken inget samvete alls, den är astrologins mesta legalist. Fullständigt obeveklig.

Allt är bara en teknisk fråga för Kristersson, men kör i vind, för vissa är "byråkratmentaliteten" det högsta goda de förmår uppfatta. Särskilt Oxen är född att piskas på och bara äga ett minimum av egen frihet. På många sätt är Ulf Kristersson ett levande exempel på en som favoriserar toppstyrning av rent antidemokratiskt slag. Gammelmoderater kommer säkert att finna honom mer i deras smak än den marknadsliberale tönten Reinfeldt.

Men till sist: det som jag tror förklarar hans brist på framgångar (som kommer att bli än mer påtagliga när han börjat leda ett borttynande parti och hans personliga onda öde blandas med partiets) är att den verksamt onda Jupiter äger så många planeter i Skytten, i det onda huset. Det kanske ändå är en fullblodssadist vi har att göra med... Medierna tenderar att glömma vad de själva avslöjat några år tillbaka i tiden och den här mannen har inte haft några smickrande rubriker direkt...




PS. Genom ändringen av grundpositionen (lunchtid) för Månen, utgår några äldre kommentarer till Kristerssons horoskop. Månen-i-Oxen med dess mörklagda relation till Solen-i-Skytten klingar sant och många kringfakta passar bra. Jag kunde inte förstå hur den här mannen kunde ha samma Månen-i-Tvillingarna som undertecknad.
 

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

www.sr.se:

https://s26.postimg.org/jxi5co455/Ulf_Kristersson_SR.jpg

Seaward sa...

Intressant! Hittar info hos Expressen om den indragna presentationen:

http://www.expressen.se/nyheter/ekot-backar-efter-kritik-mot-beskrivning-av-m-kandidaten/