Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 27 september 2017

När måttet är rågat...



Bemanningsfirman Academic Work har en standardfras för förse arbetsgivaren med ung arbetskraft och därmed låg lönekostnad. Bemanningsbolaget är en pusselbit av flera i förklaringen till varför Sverige blivit västvärldens mest rasistiska land. Med rasism innefattar jag här åldersdiskrimineringen, en farsot som inte ungdomen ska lastas för utan snarare de runt 40-50 som lyckats bäst för egen del, säkert är medlemmar i lobbyorganisationen Svenskt Näringsliv och verkar som diskreta normgivare. 

Vilket gubbslem på 40 vill inte ha unga fräscha yes-kvinnor på 24 i sitt entourage, ursäkta, kontorslandskap? Tuppen i hönshuset. Jag har sett upplägget på ett ”hippt it-kontor” för länge sedan. Vidriga stereotypa rollspel i Stockholm. Nu verkar det vara än värre.

Här är vad Academic Works jobbannonser brukar innehålla:

"Är du i början av din karriär eller har något års erfarenhet av liknande arbete och söker nya utmaningar?"

Kort sagt, "ny utmaning" är ingen utmaning alls eftersom liknande erfarenhet efterfrågas. "Skomakare, förbli vid din läst" är det repressiva budskap Academic Work ger dagens unga som just förlorat sin själ genom att acceptera "arbetsmarknaden" som den enda vägen. 

Men vad händer när folk börjar bygga en ny värld vid sidan av den kapitalistiska? Vad gör Maktens representanter och Kapitalägarna då? Kriminaliserar och bestraffar varje mänskligt uttryck bortom alternativen löneslav eller de vassa armbågarnas själviska streber?

Kommer låga profitörer att strax bygga en "app" som på svengelska utlovar ”streetloppis” för att kapitalisera på ungdomens försök att göra sin egen grej? Svenska barn har ingen chans i det här landet, det är helt makalöst vilken låg krämarmentalitet som genomsyrar det.

Själarna som har återföds hit, vilka eländesliv har de egentligen bakom sig? Att döma av svenskens dissande av text (den sjunkande läsförmågan kan INTE förklaras av ökad invandring) och deras ”tummen upp” för sociala medier där man kommunicerar via emotionella bilder, verkar merparten av dagens svenska population vara återfödingar från någon skriftlös kultur. 

Säkert två hela generationer är analfabeter i själen och relaterar därför inte till text. Så tappar ett land direkt sin potentiella spetskompetens – något i landets förda politik har styrt bort samhällsförbättrarna och lockat hit enkla själar.

Det är därför inte förvånande att det finns en så stark motvilja mot den (det medges) stora invandringen i Sverige. Späda själar klarar inte att möta sin egen sort. Späda själar söker sig mot en stark ledare, vare sig en potentiell överhetens diktator som Jimmie Åkesson eller ett varumärke som Apple. 

Det är som personen som slutat röka och genast ondgör sig över rökningens skadliga effekter så fort någon i närheten tar sig ett bloss. Som barn som just lämnat sandlådans hink och spade och nu hånfullt fnyser åt ett stadium som nyss var dess eget och som faktiskt alltjämt finns kvar som en omistlig byggbit i den framväxande människan.

Ska man reservera sig mot EU:s lycksökare (tiggarna) eller invandringen ska kritiken riktas mot hela EU-projektet – ett utslag av den onda europeiska kolonialismen och européernas syn på Afrika som en billig förrådsbod vi vitingar bara kunde ösa ur. Bara denna historiska bakgrund förklarar varför Europa nu låter mörkhyade drunkna i båtlass när de kommer för att ta tillbaka det vi är skyldiga dem. 

Tveklöst faller Europa sönder inför våra ögon och när Kriget (på alla ledder) gjort sitt, kommer befolkningarna att tacka det för att plågorna kortades ned och en postkapitalistisk era tvingades fram av ledande tänkare i sina vattentankar. (Bisarrt att termen "think tank" tycks myntad från experiment med sinnesberövande i en mörk vattenfylld tank! Det som brukar komma ur dessa experiment är drömlika fanstasmer ur själens innersta skrymslen snarare än logiska tankar om vad världen bäst behöver.)

Skiftet kommer inom femtio år, så det gäller att vara mentalt förberedd redan nu om man är ung nog att dras in i västerlandets episka Payback Time.



PS. Den upphittade bilden på nätet har försetts med ny text som perfekt illustrerar Vågens förmåga att balansera motsatta vyer. Förutsatt goda engelskkunskaper ligger det helt i betraktarens blick vilket budskap man uppfattar. Vad ser du?

Inga kommentarer: