Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 29 september 2017

Epidemiologen - som Naturen en bra dag
(+ lite annat)

DN överstylar och porträtterar sedan en kvinnlig vetenskapsman, och eftersom människan är vansinnigt lik en släkting (gjorde sig också rätt bra på foto i sin dag) blir det ett stickprov. Utöver bloggens bruk av Nobelpristagare behövs fler horoskop för vetenskapsmän som sliter inom den västerländska, materialistiska världsbilden.

För återkommande bloggläsare kan det knappast vara någon överraskning att för femtielfte gången i ordningen hitta jordnära människor starkt under kombinationen av Vatten och Jord. Men här är ett av de bra specimena! 




Där "Brunkol" Damberg representerar allt som är ont med räknenissar som försvurit sig åt det marknadskapitalistiska systemet, där "lyckades" Emma Frans boka in en födelse ett dygn då naturen representerar idel godhet - och naturligtvis dedikerar hon sig indirekt till folkets hälsa och välmående även om den primära instinkten - att grotta i virus och epidemier - är så typiskt det toxiska och nedbrytande Vattentecknet Skorpionen, symbol för biosfären i dess nedbrytningfas - naturen när den uppvisar sin inneboende korruptibilitet. Som jag tidigare spekulerat borde den liv- och ljusgivande Solen aktivera sig mot detta skorpioniska tema, vilket är exakt vad som gäller för epidemiologen.

Det är när symboliken flyttas till näringslivet vi hittar alla de patologiska ekonomister som fördärvar vår värld genom att inte kunna se större bilder bortom siffrorna och en fin kvartalsrapport. (Kortsiktigheten i dessa självtjänares liv går verkligen igen i ordet "kvartalskapitalism" med dess fyra delårsrapporter. Världen måste offra det ekonomistiska tankesättet som bygger på årsbasen. Världen behöver ett tänkande i tematik.) 

Damberg delar t.ex. epidemiologens Måne i Kräftan men Kräftan i 1a huset gör intellektet (räknenissen) till en verksam illgörare. Moder Natur räknar inte på sin tallösa rikedom alla är lika viktiga i den platta organisation Kräftan eller Naturen representerar. (Det är Stenbocken mittöver som bygger hierarkierna och "värdeskalorna".)  

Damberg har dessutom Merkurius i dess mest räknenissiga läge, hemma i profitberäknaren Jungfrun i närheten av Solen i samma tcken! Varje Dambergs solära handling motiveras av en lömsk självtjänande kalkyl. Man kunde ha förutsagt att han skulle sälja ut miljöhänsyn för att dra in mer pengar till statskassan genom den oetisk försäljning av kolbolaget. En ärbar människa hade avskrivit affären som en (gigantisk) förlust för skattebetalarna.

I vissa lägen behövs dock den banala ondskans lakejer, dagens nyhet i DN är hur Damberg och regeringen ämnar stämma konungadömet Danmark för att deras hälft av PostNord egoistiskt ändrat på jätteföretagets spelregler. Men för att få den verkliga historien duger DN inte mycket till. Av en slump lyfter ETC samtidigt fram en månadsgammal Johan Ehrenberg på förstasidan. Med oklanderlig pedagogik (som inför den andäktigt lyssnande mellanstadieklassen) benar han ut Postens verkliga problem - och de springer från Dambergs eget parti!


*****
 
För att klara av bloggarens triviala look-alike-reaktion på epidemiologen: Visst är det här släktingen upp i dagen! Vetenskapskvinnan föddes med både Sol och Måne i bio-naturens element, Vatten, och det gäller även epidemiologen. Båda har Månen i det passionerade av Vattentecknen, Kräftan - i sig en symbol för naturen som en cancerogen risk, sjukdomens namn som är identiskt med Kräftan (lat: Cancer) är så ångestladdat eftersom det ensamt får bära upp det faktum att Naturen ytterst sett är ond och förgör sina egna barn - cancerns korruption av cellerna är bara en illustration av den väg alla som dristade sig att gå ner på djurlivets nivå kommer att tvingas vandra. Men där släktingen toppar med Solen i det renande Vattnet, Fiskarnas tecken, där befinner sig epidemiologen som sagt kvar i det giftet och orena Skorpionvattnet. Solen motverkar visserligen dödstecknets indikation, men lika viktig är soldisponentens faktiska karaktär i det enskilda fallet:

Ett sinnelag i den passionerat naturorienterade Kräftan förvandlar Skorpionens herre, fortplantningsinstinktens Mars till en "verksam välgörare". Det är så mycket man kan begära av det begränsade livet i den lägre sublunära sfären: att själva fortplantningssymbolen verkar för sitt eget! Och när vi i nästa steg av analysen hittar Mars i den i många lägen rätt parodiskt anala och petiga Jungfrun - sjukdomens och ohälsans tecken, då blir astrologin ren poesi i sin matchning av symbol med utfallet i verkligheten. Den här forskaren illustrerar den lägre verklighetsnivån (Jord och Vatten) på bästa tänkbara sätt!

Att Jungfru indikerar välmående eller "wellness" som de svenskar numera säger som invaderats av ett främmande och ytterst skadliga kulturvirus (tänk flottiga hamburgare). Jungfruns roll har delvis skrivits om i astrologin som en följd av västerlandets tendens till självlögn. Som bloggen tillräckligt ofta och hoppfullt tydligt visats, var detta ett Olyckans tecken i antiken, men i västtraditionen försöker man skriva om och beljuga astrologin för att slippa den gamla metodens barska sanningar! Jungfrun ÄR associerad med det onda 6e huset för fiendskap och olyckor inkl. hälsosvikt, punkt slut. 

Kvinnan är uppenbarligen inte nöjd med den inåtvända akademin utan ville kommunicera sig utåt. Men som DN försåtligt relaterar berättelsen lyckades hon inte alls hitta en publik med den blogg hon lanserade (2013). Vad DN inte berättar är att det var de själva (och övriga svenska nätmedier) som i hemlig kartellbildning beslöt sig för att blockera Sverigedemokraternas framfart inför valet 2014 och rensade bort alla tekniska lösningar Sveriges bloggare tidigare hade fått använda i ett socialt experiment som tidningarna säkert trodde skulle gagna dem. Istället väntade än bättre texter än tidningarnas egna i de blogglänkar de berett plats för. Staten och Tredje statsmakten var på väg att tappa informations- och indoktrineringsmonopolet! 

DN-porträttet beskriver dock att sagan fick ett lyckligt slut: epidemiologen anammade dumsvenskens fora: bildbaserade Instagram och Twitters enraderstänkandet (sällan utvecklad till aforistik). Hon nådde nu den publik hon med det Goda Vattnets klara instinkt visste att hon hade i ett land utan överdriven läsförmåga, religion eller filosofi men där kroppsligt välmående sedan rasistsvenskens tid på 1920-talet varit en Ersatz-Religion. 

Det är troligen ingen slump att forskaren har ett tyskklingande efternamn och bor i rasbiologins gamla högborg. Via lokala livsuttrycket Emma Fran[tz] kan man studera Naturen själv undgå sin ständiga förvandling enligt Platons (med flera antika tänkare) tes om att Naturen visserligen dödar sina egna varelser men därigenom själviskt upprätthåller ett vekt plagiat av den högre gudomliga eller Intellektuella dimensionens genuina evighet. I denna overkliga dyningarnas värld är det ömsom mörkt som Synden själv men vågtopparna låter naturvarelsen ana att det finns något högre... 

I detta fall tål det att påminna om hur hjälplöst sinnet i Kräftan är, den Naturen i dess passionerade tillstånd och toppar och lågvattenmärken alternerar. Allt hänger på om Månen hittar en god Sol som kan ta ut kursen. Solen i Skorpionen ser visserligen dystert ut men hinduismen påminner om att det är disponenten bakom en planet som är dess själ. De språkliga metaforerna havererar en smula eftersom Solen ju betecknar just atman, andesjälen, men om man går längre än till de talanglösa ordmärkarnas lilla akvarium är det ändå klart att det är soldisponenten Mars - här "verksamt god" utifrån sinnelagets perspektiv, som lyfter ambitionen till det kunskaps- och faktaideal som Jungfrun också representerar, nu i kraft av sin härskare, intellektets Merkurius! Att Mars innebor i epidemiologens 3e intellekts- och kommunikationshus ger en "multipel attestering". Den här kvinnan VILL komma ut ur den instängda institutionen och prata viktigheter med folk!

Platons andra verklighetshälft och den högre lärdomen har dock svenskarna tackat nej till för att grotta ner sig i sin biologism, sina varbölder och skönhetstips. Kan någon förstå vilket nedköp det här landet gjorde, där runt tiden för Rasbiologiska Institutet! Folket betalar i vår kroppsfascistiska generation tiodubbelt för sin forna oklokhet (dagens ungdom är sannolikt till stor del samma svenska befolkning som levde då rasbiologi var högsta sanning och vi ser sjukdomen i varje mode- och fitnessyttring hos detta folk). 

Paradoxalt nog kan det vara just kapitalismens förräderi mot medborgarna som blir kuren som ligger inbäddad i åkomman. Gissa om svenska folket (de yngre) kommer att lära om under loppet av detta liv. Flata penning- och maktdyrkare som Brunkol Damberg (Kräfta/Jungfru precis som epidemiologen) har också en funktion i det historiska skådespel alla tillsammans i samma andetag skriver och agerar ut. 

*****


Ut-Fransning

Det är riktigt roligt att läsa att epidemiologen, låt vara inte så lite opportunistiskt, slår ett slag för Sanningen i kontrast till fejknyheter och enbart vridna åsikter. Det är så jag beskrev min gode vän greven av Oxford i det första av många inlägg om honom. Det var på min första kortlivade blogg och inlägget hette Tala sanning!

(Notabelt är att jag i detta första inlägg om Oxford noga undviker att nämna egendomligt specifika detaljparalleller mellan det brittiska livsödet och det egna, den informationen skulle bloggaren pytsa ut här och där under åren som följde.)

Åtta och hett halvt år senare ser jag nu att impulsen att skriva sanningsinlägget den 29 april 2009 inträffade precis vid grevens officiella födelsedag, ±1 grad. Vid den tiden var boktraven att läsa rätt hög, men jag kan förmoda att jag våren 2009 tagit mig igenom Mark Andersons Oxford-biografi "Shakespeare by Another Name" (inköpt 23 juli 2008) och fått syn på aristokratens (officiella) födelsedatum, och sparat som horoskop för ev. framtida referens.

(Greven smögs dock in redan den 7 feb 2009 bland några andra och mer kända kartor, men "Tala Sanning!" räknar jag som hans "solodebut" här i Sverige. Svensk högskola har naturligtvis inte lärt ut ett ord om greven i samband med författarskapet Shakespeare, och jag slår vad om att den hiskligt viktiga Tudorfiguren "Oxford" aldrig förärats en enda svensk artikel i ämnet tidigare.)

Inlägget "Tala Sanning!" ser med andra ord som en jungiansk synkronicitet. Det var avgjort inte för att hedra grevens födelsedag jag skrev inlägget - åtminstone inte på den medvetna nivån. Men omedvetet kan bloggarens "själ" mycket väl ha noterat Oxfords perfekta Sol prick i mitten av sin upphöjelse i Väduren så att en dold trigger gick igång (fast ett dygn för sent) och mynnade ut i grevens första egna inlägg. En bättre "jordnära" förklaring går inte att få, i övrigt gäller än djupare och mer gåtfulla teorier...



Man kan notera publiceringsögonblickets ascendent i kommunikatörens tecken Tvillingarna. Ascendenthärskaren står lurigt till i det fördolda 12e huset som i västtraditionen gärna liknas vid det omedvetna. Här ser man i inläggets uppmaning "Tala Sanning!" närmast motbilden till den omedvetna och därmed försåtliga kommunikationsplaneten Merkurius som är känd för att vara en lögnare när den har problem. Om inlägget tog en timma att skriva ser man hur Tvillingarna ligger i öster under denna tid så att det är kosmos själv som ingav bloggaren ämnesvalet! 

Bloggaren har mottagande Månen exakt vid sin Tvillingascendent, vilket styrker den antika världsbildens antagande att människan helt saknar fri vilja förutom de mest inbilska och ego-fixerade som inte klarar att ta in den Större Bilden. Alla som vuxit ur sina egon har fått tillgång till ett större och mer allomfattande Jag och ser inte alls ett problem i att det är gudarnas avbilder i planeterna som i sina lagbundna rörelser bygger upp och bryter ner tankeformer vilka sedan i den låga verkligheten nära jorden omvandlas till människors tankar och mer eller mindre goda beslut. 

Att människan saknar fri vilja innebär att de bästa uttrycker planeternas symboliska ringdans på nobla sätt medan de lägsta direkt agerar ut smuts under dåliga planetära "inflytanden... Se bara nyligen Trump och Nordkoreanen under rådande ömsesidiga aspekt mellan krigshetsaren Mars i störning mot kontrolldåren Saturnus och Saturnus försök till represssion mot Mars yttringar. 

Det var två av mänsklighetens avskum som för att visa världens innevarande lågvattenmärke kort före kapitalismens sammanbrott typiskt nog innehar maktpositioner, i Trumps fall en betydande sådan. Nordkoreas maktdemonstrationer genom att skicka runt fyrverkeripjäser och dåna i marken i all ära, men krisen uppstod med Trumps famösa ord "Hell and fury", dvs hotade Nordkorea med kärnvapen. Denna eskalation inträffade typiskt nog under en fullmåne. 




Se Wikipedias "North Korea crisis" - jag tänker främst på stycket om den retoriska eskalationen augusti 2017 när Trump börjar bluddra om att ge nordkoreaterna "hell and fury" som den typiskt mordbenägna amerikan han var. Han yttrade orden den 8/8 vilket lustigt nog sände en (troligen avsiktlig) signal till Kina eftersom detta är Fars dag (8 = ba, dvs. ba-ba eller pappa!) 

Eftersom Trump fick svar på tal inom några timmar är det logiskt att betrakta dygnet som helhet som ett särskilt kritiskt dygn och för ascendenten använder jag midnatt, Washington D.C. eftersom det var USA som kom med första hotet.

Se även: Trumps eld och raseri och den stundande solförmörkelsen (10/8)

Inga kommentarer: