Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 september 2017

Den (dock) glade Kaj Linna & den gode Jonas Sjöstedt





Ser de inte ut som näranog bröder, den humana vänsterledaren Jonas Sjöstedt och Kai Linna som satt oskyldigt fängslad 13 år i Sverige pga. undermålig exekvering av Sveriges Rikes Lag? 

Jag ska återkomma till look-alike-faktorn, men först Linnas synnerligen oturliga födelsedag där både Lagen själv - Jupiter - och dess görare - Saturnus - står märkligt placerade om man (i brist på exakt födelsetid) använder sinnelagets Måne som referenspunkt.




För ett positivt sinnelag i Lejonets tecken (här garanterat så eftersom Månen disponeras av en Sol som även den befinner sig i Eld), finns det en formidabel fiende: staten, den dystra och legalistiska. Idealt styrs Lejonet direkt från gudomliga höjder och Stenbocken och Saturnus representerar ett lägre skikt i verkligheten långt från den kreativa verkshöjden hos en som mer eller mindre föds en rättrådig konung (om inte i verkligheten så åtminstone i anden).

Lejonet i 1a placerar per automatik Stenbocken i fiendens 6e hus och detta år befinner sig tecknets härskare Saturnus i sitt negativa hemmaläge. Många är de små världshärskare som söker ta äran av ett konungsligt lejon och Kaj Linna tycks ha råkat ut för några av dem inom rättsväsendet.

Det är nämligen den straffbenägna Saturnus (färgad av halshuggna drakhuvudet Ketu) som äger och missbrukar Lagen (Jupiter) som den i detta horoskop förfogar över. (Intressant "systemfel" på himlen: Lagen borde äga dess utförare och inte som här tvärtom!) Jupiter som sådan är en planetär vän till både Kaj Linnas Sol, som dessutom ligger väl placerad i samvetets (och Lagens!) 9e hus. som till hans sinnelags Måne. Att den opponerar sinnelaget är en bra aspekt som kan leda till nya höjder i livet. 

Men Saturnus i olyckans sektor drar ner denna Jupiter, denna Lag och man kan därför tala om ett rättsövergrepp - inte från den oklanderliga Lagen själv, men från deras sida som disponerar den och söker uttrycka den. Det är en riktigt sunkig historia som denna onda Saturnus med dess strafforienterade Ketu tecknar.

Och att Kai Linnas aktiva liv (Solen) fryser inne i hela 13 år är en så pass stor del av ett människoliv att också Solen borde vara drabbat. Det är den, genom att även den här planetens disponent försvinner in i offrets och martyrens tecken Fiskarna, i onda 8e huset för korruption och död - ett hus som minskar ner lyskraften rejält. Det här är nu ur sinnelagets (drömskt subjektivistiska) perspektiv, men ändå. Uppenbarligen hade Linna en rätt negativ självbild och han kanske SÅG skyldig ut när det begav sig... (Jag har inte läst in mig på det här fallet, annat än noterat några rubriker.)

Genom att båda Lejonascendentens bästa vänner, Jupiter och Solen, har sina disponenter i princip utslagna, var Linna ett lätt offer för rättsrötan i Sverige (nationalhoroskopet har ett och annat att säga om den Lag som Sverige skapat sig och som tjänar den rike mannen och ingen annan).

Men uppenbarligen kommer Linna att bli rundligt ersatt av staten för deras övergrepp och då kommer Jupiter äntligen att uttrycka sig som den var tänkt som en välgörare och vän till Lejonet: Jupiter i meningen förmögenhet eller stora pengar kommer nu som ett kompensatoriskt regn över Linna som ersättning för all sveda och verk. Här hade verkligen klockslaget varit intressant eftersom jag tidigare berättat om den precision med vilken bloggarens "skrivarcykel" under Merkurius rullade igång 2005. Den verkliga ascendenten skulle säkert avslöja att Linna nu gick över från någon bedrövligt dålig planetär cykel och in i en av de bra, vem vet, kanske rikedomens Jupiter?

*****


Varför Kaj Linnas tillyxade ansikte påminner så starkt om vänsterledarens kraftfulla uppsyn att det blir en 8 av 10 på dubbelgångarskalan, tycks ha med Eldtecknen att göra:



Klockslag okänt för båda männen men ponera att Sjöstedts formgivarplanet Saturnus i Vattumannens 8e grad faktiskt befinner sig exakt opposit Linnas Måne som vid lunch befinner sig i Lejonets 9e grad, nästan exakt opposit. Då har vi genast den gamla tesen att "motsatser attraherar varandra" och den hinduiska astrologins variant, att "motsatta tecken plockar upp och speglar det motsatta" (men inte mer än att de alltjämt är distinkta principer).

Här finns också Linnas Sol i Väduren som påminner om Sjöstedts Jupiter i samma tecken. Kanske bror snarlikheten på att båda männen har Solen i Eld med understödd från Jupiter som brukar fläska på där Saturnus åter upp och magrar av?

Båda himlarna har tillräckligt mycket av liknande "vibbar" men som det brukar vara dyker det snart upp någon annan med samma astrovibbar men ett helt avvikande ansikte. Det skulle behövas några miljoner kompletta horoskop, foton och en kraftig dator för att en gång för alla avgöra frågan om det är som man trodde i antiken, att det är kosmos som formar oss och att dna-klubbens anhängare bara är barn i en ny mörk tidsålder och att de inte lärt sig blicka uppåt än och tänka stort!

Inga kommentarer: