Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 17 juli 2016

Nice-mördaren och välfärdsslaktaren Anders Borg


BOU-HLEL och BOU-RG:
Män med mer gemensamt är namnens alliteration

När jag inser att massmördaren i Nice har samma sol- och månplacering som välfärdsmördaren Anders Borg söker jag leta upp ett citat jag minns så väl på Wikipedia, det där Anders Borg förklarade att det skulle komma att göra ont när han slaktade det för honom förhatliga välfärdssamhället där skatter hjälper dem som inte haft samma tur i livet som de rika eller giriga överbegåvade.

Men citatet finns inte kvar. Istället ser jag en liknande men mer vänligt formulerad version från en av Borgs böcker:
Att på ett rationellt och humant sätt nedmontera den generella välfärdspolitiken, i syfte att öka den allmänna välfärden .... Arbetet kommer att kantas av misstag, bakslag och besvikelser...
https://sv.wikiquote.org/wiki/Anders_Borg

Har någon intresserad av att snygga till Borgs publika image raderat den formulering jag minns, eller mindes jag helt enkelt fel? Jag har flera gånger på bloggen lagt orden "kommer att göra ont" i Borgs mun. Jag hittar en till på nätet som har detta minne och hoppas bara att det inte är min blogg hans citerar! Då skulle cirkelgången bli rejäl.
Idag sker systemskiftet [högerut] i en allt mer rasande takt och utan hänsyn till individen, exakt så som Anders Borg beskriver, ”det kommer att göra ont- men det är nödvändigt”.
https://bjornalvebrand.wordpress.com/2012/06/13/generell-valfardspolitik-bara-magiska-ord-anders-borg/


Efter att ha läst vad ekonomisajten Oikonomia skrev 2011 om Borgs privata anarkokapitalism står det genast klart att dessa ganska porträttlika män representerar terrorism, var och en på sitt sätt. Sadisten Borg var redo att tillfoga svenska folket stor smärta när han sökte privatisera så mycket nymoderaterna vågade under sina skövlande och självberikande åtta år vid makten. Enorma medel fördes över från de sämst lottade till medelklassen och allra mest till dem på toppen som alls inget mer behövde!

Anders Borg är i den meningen en i raden av mänsklighetens många fiender med högervärderingar och i samma position av baneman som tunisiern som mejade ner folk under firandet av den franska borgarens sekularism (se mina funderingar över detta i Dödsängeln i Nice och sekularismens förlorade sak).


Nice-mördaren

Välfärdsmördaren

I båda fallen kan man nog räkna med att det totala mörkret (Tamas guna) på deras himlar gör dem till fanatiska och inflexibla typer, "den enda vägens" folk för att använda formuleringen från en annan mentalt fixerad figur (Carl Bildt). 

Utifrån sinnelagets Måne, som indikerar mycket om våra stämningar och även attityder är båda männen "osäkrade vapen" eftersom intelligensens Sol ligger utom deras räckhåll i åttonde mörklagda huset för syndare och korrupta typer. I detta avseende är tunisiern naturligtvis värst drabbad som även har Solens disponent fängslad i åttonde. 

Borg är dock nästan lika illa ute eftersom hans soldisponent Jupiter är involverad i det stora korset i demonins Mörker vilket placerar honom LÄGRE i medvetandenivå än genomsnittsbefolkningen. 

Hur är det då möjligt att ett folk röstar fram en sådan man som Borg till makt? Svaret ligger i folkets eget sinnelag som omvittnar samma problem med det 8e mörklagda huset där låsa attityder ersatt friskt tänkande. Bloggen behöver inte ännu en gång beskriva hur Månen i Väduren har olyckan att få sin härskare Mars i åttonde, i Oxen, just intill Satans onda stjärna! 

Svenskarna vet helt enkelt inte om att de är universums lägsta pack i sin materialism och ljumma indifferens för allt utöver matlagning och fellatio. Oxen är oralitetens tecken och i åttonde huset för sexuella drivkrafter, dekadens och korruption har vi ett helt folk infekterat med könssjukdom och herpes i mungiporna. Just sådana sekulära yttringar IS gärna bombar för att bli kvitt ohyran.Tillägg

Den 6 juli, bara några dagar före Nice-massakern skrev jag faktiskt om Anders Borg som en opinionsbildandets katastrof och diskuterade relationen mellan Sol och Måne i Skytten respektive Oxen. Helt klart låg ämnet i andarnas LUFT-ELEMENT vilket bloggaren i princip lever heltid i. Om detta vittnar "olyckan" Bouhlels dåd i Nice. Samtidigt måste båda männen betraktas som döds- eller mordänglar fast med olika måltavlor, i ena fallet individer som anses medskyldiga till en hatad sekularism och i det andra ett hat mot staten som humanitär buffert mellan individers egenintressen.


Jag medgav t.ex. att Reinfeldts horoskop verkade ha en "kosmisk roll" att spela genom en granskning av hans 9e hus för universell dharma. Borgs födelsetid är okänd, men gissningsvis delade han denna destruktiva mission med sin partivän. 

Den gudomliga vägen använder sig både av goda och onda spelpjäser för att driva världen i tänkt riktning, och för svenskarnas del var det uppenbarligen ett straff att de blivit så dumma att de inte längre kunde välja politiker utifrån en genuint mänsklig synvinkel utan enbart utifrån det egocentriska plånboksperspektivet.


Tillägg 2

DN berättar att Nice-mördaren behandlats för psykosliknande tendenser och oregerlig ilska. Bl.a. hade han förvrängningar i självbilden och försökte kroppsbygga bort sitt självhat. Detta är typiskt en akut djävulsk visning från en onda stjärnan Algol som drabbar det simpla och kroppsliga Ox-psyket med Åklagarens (Satans) röst som säger, "Du duger inte". Jag har sett fall av detta med Algol inblandad tidigare men inte alltid. 

I just detta fall ser man i tunisierns horoskop att också demonen Rahu (överdriften) befinner sig på rät linje med Satans huvud och nu börjar verkligen en historia av ett demonanfäktat psyke ta form... Anders Borg, det medger, jag är en stilla västanfläkt i jämförelsen, men också här har jag många gånger under hans politiska år pekat på att han verkade driven av inre demoner.


Tillägg 3 - 160728

Hans hämningslösa liv kan ha varit en medveten jihadiststrategi för att dölja radikaliseringen.
– Ändamålen helgar medlen, säger terrorforskaren Hans Brun (AB) 

4 kommentarer:

 1. Har du andra uppgifter om mördarens födelsedatum, eller är det en felläsning från min uppgift om 31/1? Det datumet står här (under bilden): http://www.ladepeche.fr/article/2016/07/17/2386248-lahouaiej-bouhlel-un-dragueur-violent-tres-vite-radicalise.html

  Måntecknet blir det samma, och kanske även Algol är inblandad här. Jag tycker nog att horoskopet blir minst lika läskigt med Stenbocken. Soldisponenten Skorpionsaturnus attackerar solen både i födelsehoroskopet och i transit. Och horbockssyndromet är mer framträdande, med en exakt konjunktion mars/venus. (Det står i artikeln att han sen två år tillbaka ligger i skilsmässa - det tar tydligen tid att skiljas i Frankrike).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använde Wikipedias färska uppgift:

   en.wikipedia.org/wiki/Mohamed_Lahouaiej_Bouhlel

   Radera
  2. Ja det verkar finnas två "läger" vad gäller datumet. Astrotheme har 31/1 men tillägger att även uppgift om 3/1 finns. Astro.com har däremot 3/1, men RR X, alltså byggt på tidningsuppgifter. Och vad gäller tidningsuppgifterna så varierar de väldigt. Om man googlar på franska efter hans födelsedatum så kommer ett antal tidningsartiklar upp och kollar man de första två googlesidorna har 9 st 31/1 och 6 st 3/1 som födesedatum. Uppenbarligen har någon i brådskan läst fel, och så har felet spridits med nätets hastighet. Så frågan är öppen än så länge. Men attacken skedde ju under Stenbocken stigande, så det skulle ju vara en poäng om det verkligen vore 31/1...

   Radera
  3. I mina ögon är Nice-mannen och Borg så porträttlika att Look-alike-faktorn väger tyngre än en koppling mellan händelsens ascendent och individens soltecken. Ett soltecken som den 31 rimmar illa med den slafsiga och aggressiva natur som beskrivits i medierna. Saturnus i Skorpionen lägger en stenhård disciplin och kontroll på en Sol i Stenbocken detta år via 60-gradersvinkeln.

   Men jämför med Borgs Sol i Skytten och man får exakt typen vi kan tänka oss: en anarkistiskt odisciplinerad "couldn't care less"-typ som Borg var som ung politiker. En lätttriggad fanatiker. Skyttar kan vara bedrövliga stråtrövare och vagabonder om de inte når upp till tecknets högre nivå (av filosof-kungar).

   Tiden får väl utvisa vilket datum som får en tydlig källhänvisning...

   Radera