Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 26 juli 2016

Ännu en korrupt EU-höjdare




SvD:s artikel om inte minst Volvos skamliga uppförande och ondsinta och till profit syftande EU-lobbying förklarar delvis varför en av EU:s viceordförande ser så spak ut på bilden.

Här är vid sidan av Christine Lagarde och alla andra höjdare en odugling som dras i välförtjänad vanära och som tyvärr visar exakt vilket vekt virke det är i näringslivets folk, detta låga avskum som gjort västcivilisationen till ett först lyckosamt rovdjur men nu bara en döende dinosaur. Andra sätt att förhålla sig, land till land, kommer att födas i framtiden och nu får världen bara genomlida kapitalismens undergång.

Precis som svenska närighetsministern Damberg är italienaren Antonio Tajani en tämligen ren sammansättning av Jord och Vatten - den gyttjepöl där näringsfolket i allmänhet håller till (se bara den dominanta, lodräta axeln i horoskopet för Svenskt Näringsliv). 





Förklaringen till hans osaliga uppsyn beror naturligtvis på att hans kombination av zodiaktecken leder till en svag människotyp - i andra sammanhang skulle man kanske kunna tala om en gentil och varsam människa. Men i makthavande position får vi den perfekta ja-sägaren som för att slippa konflikter förhalar, förtiger och smiter. Det är en total antihjälte och fotot visar det all tydlighet.

Så loybbister, innan ni nedstiger till helvetet för gott, det är den här typen av materialistisk och ryggradslös typ ni ska leta upp inom den verksamhet ni fått uppdrag av er rovkapitalistiska uppdragsgivare att korrumpera! 

Italienarens sinnelagshoroskop i Oxens tecken blir som mest problematiskt när Solen inte ger någon vitalitet framåt utan via Kräftans symbolik bara följer den självprotektionistiska instinkten. Då urartar psyket helt och det märkliga faktum att båda de naturliga välgörarna Jupiter och Venus förvandlar till verksamma illgörare för Ox-psyket tar skruv! Här är en manlig hora, om bloggen någonsin diskuterat sådana!

Eftersom Solen här ägs av Månen hade viljestyrkans Sol aldrig någon chans eller Kräftans tecken att visa upp någon av sina finare sidor. Kartan visar i princip någon som är predestinerad att göra bort sig totalt till följd av ond identifikation med penningen! Att Oxens egen planet Venus - pengar - förvandlas till en ond eller problemskapande faktor när dess eget materialistiska Jord-tecken stiger i öster (här dock bara som sinnelagsascendent) förvärras i Tajanis fall av att Venus själv står i 2a huset för just pengar och den egna plånboken.

Har denna man någonsin i sitt liv tänkt en enda tanka som inte syftade till egen vinning? Jag tror inte det eftersom både intellektets Merkurius och handlingskraftens Sol tar order från detta horribla psyke (Månen) där vi också hittar DE STORA PENGARNAS JUPITER i 1a huset - samma deprimerande placering som i Nya Moderaternas partihoroskop. Här har vi de allra lägsta kräken i samhället de som vill expandera utifrån sin orättfärdiga världsbild.

De som följt den här bloggen och sett tillräckligt många horoskop, måste likt bloggaren själv vara rätt förstummad vid det här laget. Tänk att Jord och Vatten så tydligt representerar allt det lägsta i människan! Och att dessa horoskop så ofta hittas bland maktens människor! Inte konstigt att jorden är mogen att gå under nu, så att mänskligheten får pröva någon annan organisationsform än den kapitalistiska...


-Vad då jag ett korrumperat verktyg?



Tillägg

Hur illa kan det egentligen vara, tänkte jag.  Är alla Mån-Oxar med Venus förankrad i tecknets eget 2a pengahus och den näriga Sol-Kräftan ynkryggar utan en anstymmelse till hjältegloria? Svaret kommer här efter en sökning med sagda mönster av drygt 9000 kartor. Några månpositioner kan vara felaktiga när födelsetimman är okänd, men inte så många.

  1. Alfred Tennyson;5.8.1809; 0:05 - Poeter behöver inte ha någon karaktär så Tennyson passerar utan anmärkning. Om nu Tennyson var en naturalistisk poet skulle symboliken passa perfekt!
  2. Klara Hitler;12.8.1860;12:00 - Adolf Hitlers mamma om jag inte missminner mig...
  3. Benito Mussolini;29.7.1883;14:00 - Antihjältarna strömmar till. En italiensk skitstövel till och av grövsta kaliber, fascisten som folket hängde när hans ofog nått sitt mått.
  4. Herzog Carl Eduard / Charles Edward of Sachsen-Cob;19.7.1884;12:00 - mer patrask, den första ur den brittiska adeln att deklarera sitt stöd till Adolf Hitler!
  5. Maurice Nicoll;19.7.1884;12:00 - psykolog, tidig brittisk anhängare av Jungs lära
  6. Tony Bennett;3.8.1926;12:00 - ryggradslösa smörsångare kommer också undan utan anmärkning - är Bennett inte också italienare i botten? Ser vi en trend i trenden här, den ryggradslöshet som kommer med den italienska passionen för munnens läckerheter (Oxen oral och Kräftan matsäcken...)
  7. Marguerite Diane Webber;29.7.1932;12:00 - traditionell "hora", en av Playboys många utvikningsbrudar genom åren
  8. Magdalena Ribbing-Hempel;30.7.1940;12:00 - vår svenska etikettsguru! Förklaras bäst med att Kräftan är livrädd för att skadas eller göra övertramp eftersom detta kan återverka skadligt på en själv i kombination med att Oxen är den mest habituerade traditionalist som går att föreställa sig - Ribbings etikettsregler för svenskarna handlar alltså i grund och botten om ersättningen för en generande brist på karaktär!
  9. George Jung 'Boston G.';6.8.1942;12:00 - kriminell, okänd kokainhandlare
  10. Mikael Timm;8.08.1950;12:00 - kulturjournalist, skrev om Shakespeare ur det falska, kommersiella Stratford-perspektivet
  11. Antonio Tajani;4.08.1953;12:00 - vårt eget rövhål
  12. Johan Lindgren;1.8.1956;12:00 - CEO på Eniro och bokföringsfifflare, total ryggradslöshet med andra ord och bara pengarna i blickfånget...
  13. Amanda Bearse;9.8.1958;12:00 - aktris, känd som grannfrun till familjen Bundy i komedin "Våra värsta år", blev senare i livet lesbisk
  14. Åsa Nordin-Gessle;4.8.1961;12:00 - kändishustru där maken säkert fick äta upp att han i medierna förklarade att hustrun var "dyr i drift" - här stinker det således pengar upp till taknocken särskilt givet Pers varjehanda ekonomiska projekt förutom musiken.
  15. Barack Obama;4.8.1961;19:24 - vad säga? För mjuk och vek (enligt ovanstående analys), men via en moralisk Saturnus stigande i öster ändå inte samma stolpskott som den hårresande mängd mänskligt avfall den här listan har uppvisat!
  16. Mats Gerdau;2.8.1964;12:00 - moderat ledamot, "hårdare straff" och bra med vårdprofitörer. Ni ser själva vilket mänskligt avskräde den här låga versionen av en "sublunära natur" tycks frambringa
  17. Mary-Louise Parker;2.8.1964;12:00 - populär och sensuell aktris, troligen med något av kokainförsäljarens mentalitet givet hennes populära tv-serie där hon spelade marijuanaförsäljare för pengarnas skull...
  18. Carin Jämtin;3.8.1964;12:00 - jag har inte velat säga det förr, men var nära i samband med att högersosseriet petade Håkan Juholt och Jämtin stod där, uttryckslös och utan karaktär... Ännu en vars monetära och konflikträdda natur gör henne till storspelarnas perfekta nyttiga idiot...
  19. Mehmet Kaplan;18.07.1971;12:00 - miljöpartisten som drevades bort av Schibsted-tidningarna
  20. Sofi Fahrman;20.7.1979;12:00 - Shibsted-tidningen Aftonhorans karaktärslösa stil- och modeexpert, en så trivial verksamhet att hon likt poeten Tennyson och smörsångaren Tony Bennett knappast kan sägas vara skadlig...
  21. Sophie Winkleman;5.8.1980;12:00 - aktris med distinkt brittisk stiff upper lip (stinker konservativ högreståndsmiljö)
  22. Priyanka Chopra;18.07.1982; 0:30 - mer av den simplaste formen av sol- och månkombinationen: ren intagande fysikalitet. Miss World år 2000
  23. Anna Kendrick;9.08.1985;12:00 - aktris som för mig är en gåta, lågmäld, karismatisk, sjunger utmärkt (se den upplyftande tjejfilmen Pitch-Perfect). Skulle vara högst intressant att veta vilken ascendent som förpackar denna himmel
  24. Charlotte Kalla;22.7.1987;12:00 - framgångsrik idrottskvinna och ett harmlöst exemplar eftersom, som Kalla sagt, "hon tävlar bara introvert i sitt inre, mot sig själv" - så typiskt den "fallna" Mars i Kräftan (som för övrigt den ryggradslösa och korrupta Antonio Tajani) - Kalla är oerhört sympatisk och en nyttig påminnelse att ingen får dömas ohörd. Visserligen är det en enastående rad underpresterande öden här och om man ska vara lite elak är också Kalla torsk på den låga driften som näringslivet visar, men i hennes fall uttrycker hon det som en instinkt att vilja prestera och vinna prispallsguld. Trots allt en trevligare manifestation än korrupta näringslivsmänniskor... 
  25. Rosie Jones;19.7.1990;12:00 - och så en hora till, känd enbart för att kapitalisera på det naturligt kroppsliga (en Page Three-modell i Murdoch-pressen)
 

25 namn inklusive den korrupta EU-ordföranden. Sug in allihop i medvetandet och smaka på den resulterande "fantombilden". Den tycks mig riktigt tydlig. Inte minst för att det fullständigt saknas många viktiga typer av kändisskap här som bloggen lagt ner stor möda på att leta upp. På den positiva sidan kan noteras att inte en enda mördare fanns med, vilket stämmer med Sol-Kräftans i grunden defensiva läggning (och Mån-Oxens apati). Men heller inte en enda Nobelpristagare (som jag samlat in 706 av) och heller inte en enda person som jag skulle vilja beteckna som det allra minsta intellektuell. 

Den sublunära sfären utmärks som sagt av det Platon kallade en overklighet  och invånarna lever i en skuggvärld där meningslösa åsikter dominerar, som även om de skulle stämma då och då bara är lyckträffar eftersom en genuint sublunär varelse saknar kontakt med sin själ och sina högre intellektuella nivåer. (Dessa nivåer finns förstås även hos dem vars horoskop domineras av Jord och Vatten, men måste väckas genom träning, t.ex. genom andligt orienterad meditation. "Feelgood"-meditation gör ingen som helst nytta eftersom ingen är sig själv nog, det måste alltid finnas en kontext inom vilken man lever och agerar, en intention med handlandet...

Å andra sidan kommer troligen inte en Jord & Vatten-människa att vara speciellt motiverad att söka livet bortom de fysiska sinnena. De dricker rödvin, lyssnar på smörsång, deklamerar poesi och för sig enligt Ribbings etikettsregler. De är alltigenom barn av denna världens herre (Djävulen).


4 kommentarer:

Oberon sa...

Vad meriterade Kaplan platsen på listan, något oklart?

Seaward sa...

"Meriten" var - naturligtvis - att han hade samma planetplaceringar som de övriga i jämförelsematerialet.

Oberon sa...

Ok. En diagnos på Kaplan hade varit intressant m.h.t. Hans frånfälle ur Mp & den turkiska turbulensen.

Seaward sa...

Då önskar du dig saker som faller utanför det ämne som det här inlägget valde att titta på, nämligen om den viss kombination av planeter tenderar mot pöbelaktig simplism. Kaplan är historia nu, till följd av mediedreven, och jag lär inte återkomma till det namnet.